YEREL HABERLER - 27 Ekim 2013 Pazar 16:44

GAZİEMİR’E NAZIM HİKMET PARKI GAZİEMİR BELEDİYESİ’NİN DOKUZ EYLÜL MAHALLESİNDE YAPTIĞI VE BÖLGE HALKININ GELENEK VE GÖRENEKLERİNİ YAŞAMALARINI VE YAŞATMALARINI SAĞLAYACAK TEMALARLA SÜSLEDİĞİ NAZIM HİKMET PARKI HİZMETE AÇILDI TAZİYE ALANI, TANDIR VE O

A
A
A
GAZİEMİR’E NAZIM HİKMET PARKI
GAZİEMİR BELEDİYESİ’NİN DOKUZ EYLÜL MAHALLESİNDE YAPTIĞI VE BÖLGE HALKININ GELENEK VE GÖRENEKLERİNİ YAŞAMALARINI VE YAŞATMALARINI SAĞLAYACAK TEMALARLA SÜSLEDİĞİ NAZIM HİKMET PARKI HİZMETE AÇILDI
TAZİYE ALANI, TANDIR VE O

Gaziemir Belediyesi, Dokuz Eylül Mahallesinde inşa ettiği parka şair Nazım Hikmet Ran’ın ismini verdi. Nazım Hikmet Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Geleneksel motiflerle donatılan parkın açılışında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Tematik olarak inşa ettiğimiz Nazım Hikmet Parkı’nda yeşil alan, çocuk oyun alanı, spor alanının yanı sıra, taziye alanı, tandır ve Osmanlı Çeşmesi gibi geleneksel motifler yer alıyor. Tarihi ve geleneksel unsurlarla donattığımız park sayesinde vatandaşlarımızın gelenek-göreneklerini yaşamalarına ve yaşatmalarına katkı sağlayarak, birlik ve dayanışmanın artmasını amaçlıyoruz” dedi.
GELENEKSELLE MODERN BİR ARADA
4 bin 500 metrekarelik alanı kaplayan parkta geleneksel ile moderni bir araya getirdiklerini ifade eden Başkan Şenol şunları söyledi: “Parkımız vatandaşların toplanma merkezi haline gelerek günlük hayatın nabzının attığı yer olacak. Parktaki taziye alanında vatandaşlar, mevlit okutma, taziye kabulü imkanı bulacak. Mahalleli kadınlarımız da tandırda ekmek pişirerek hem evlerinin bütçelerine katkı sağlayacak hem de geleneklerini yaşatmanın keyfini sürecek. Diğer yandan parkta ki spor aletlerinde isteyen vatandaşlar açık havada spor yapmanın, isteyenler de oturma gruplarında zaman geçirmenin keyfini yaşayacak. Çocuklarımız da oyun gruplarında oynayarak, güvenli ortamda keyifli zaman geçirecek.” Çevreye önemli yatırımlar yaparak kentteki yeşil alan miktarında ve park sayısında büyük artış sağladıklarına vurgu yapan Başkan Şenol, geleceğin sahibi gençlere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak istediklerini söyledi.
DÜNYA ŞAİRİ NAZIM HİKMET
Duvarlarına kayrak taşıyla Nazım Hikmet’in dizeleri ve portresinin işlendiği parka, açılışa katılanlarla birlikte çınar ağacı diken Başkan Şenol, “Adını parkımıza verdiğimiz dünya şairi Nazım Hikmet, çok sevdiği memleketinden uzakta, Moskova’da yatıyor. Bir an önce mezarının Türkiye’ye taşınmasını istediğimiz usta şairin adını bu parkta yaşatacağız” dedi.
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, il genel ve belediye meclis üyeleri, Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Birsen Şenol, muhtarların ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta Tüm Bel Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler, Nazım Hikmet’in ‘Benerci kendini niçin öldürdü’ isimli kitabını Başkan Şenol’a armağan etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.