YEREL HABERLER - 03 Aralık 2014 Çarşamba 11:57

Buca'nın Gururu Oldular

A
A
A
Buca'nın Gururu Oldular

Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun tarafından düzenlenen 1. Etap İzmir Yarışması’na katılarak Latin Dansları Yetişkinler A Klasman’da Türkiye Şampiyonluğu kazanan Hazal Akyüz ve Yiğit İsiyel, sevincini Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile paylaştı.
Genç dansçıları çiçek vererek kutlayan Başkan Piriştina, "Bucamızın gururu oldunuz, sizlerle övünüyoruz. Çok çalışarak böyle bir başarıyı bizlere yaşattığınız ve Bucamızın adını bu alanda duyurduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.
4 yıldır dansla uğraştıklarını, bir dans okulunda eğitmenlik de yaptıklarını belirten genç dansçılar, sponsorluk desteği veren Başkan Piriştina’ya teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Karabük’te kar çilesi ve eğlence bir arada Karabük’te etkili olan kar yağışını fırsata çeviren bir içerik üreticisi, kayak takımlarıyla Safranbolu’nun tarihi sokaklarında kayarak renkli görüntülere imza attı. Karabük genelinde kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Yollar karla kaplanırken, sürücüler de ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar rampaları çıkamayarak geri dönüş yaptı. Yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı renkli görüntüleri de ortaya çıkardı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’da bir içerik üreticisi, kayak takımlarını giyerek sokaklarda kayak yaptı. Karın keyfini doyasıya çıkaran içerik üreticisi Furkan Gülçetiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kar yağışı herkesi olduğu gibi bizi de heyecanlandırdı. Bende kayak takımlarımı alarak bir farkındalık ve deneyim olsun diye trafiğin olmadığı sokaklarda kaymak istedim. Çok güzel bir deneyimdi" ifadelerine yer verdi. Kayak sporunun çok güzel olduğunu ifade eden Gülçetiner, herkesin bu sporla ilgilenmesi tavsiyesinde bulundu. Minibüs şoförü Hayati Özbek, yolların çok kötü durumda olduğunu aktararak, "Sabah ne yapacağız bilmiyoruz" dedi. Özbek, yaşadıkları olumsuzluklara rağmen kar yağışının da kış güzelliği olduğunu dile getirdi. Öte yandan Safranbolu’nun bir çok noktasında vatandaşlar ve çocuklar, mahalle aralarını kayak merkezine çevirdi. Poşetlerini ve kızaklarını alan çocuklar, kayarak doyasıya karın tadını çıkardı. Kayak merkezine gidemediklerini belirten çocuklar, kendi kayak merkezlerini oluşturduklarını aktardılar.