EKONOMİ - 08 Ekim 2025 Çarşamba 09:52

EGİAD Melekleri’nden Skymod’a 100 bin dolarlık yatırım

A
A
A
EGİAD Melekleri’nden Skymod’a 100 bin dolarlık yatırım

İzmir merkezli melek yatırım ağı EGİAD Melekleri, yapay zekâ teknolojileri alanında faaliyet gösteren Skymod Teknoloji’ye 100 bin dolarlık yatırım yaptı. Bu yatırım, Ege Bölgesi’nden çıkan yenilikçi teknoloji girişimlerinin ulusal ve uluslararası ölçekte büyümesine katkı sunma hedefinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.


2023 yılında İzmir Bilimpark’ta Oltan Dere ve Gizem Argunşah tarafından kurulan Skymod, kurumsal firmaların operasyonel verimliliğini yeniden tanımlamayı hedefleyen, Türkiye pazarına özel optimize edilmiş yerli büyük dil modeli Goat ve SkyStudio platformuyla dikkat çekiyor. SkyStudio, şirketlerin üretken yapay zekâ modelleriyle doğal dilde etkileşime girebildiği, ERP ve CRM gibi sistemlerle entegre çalışan asistan ve ajan modülleri sunuyor. Bu sayede kurumlar; doküman, görsel ve veri analizi gibi alanlarda kendi verileriyle "konuşarak" iş akışlarını akıllıca otomatize edebiliyor. Otomotivden perakendeye, üretimden teknolojiye uzanan 30’dan fazla kurumsal müşteriye sahip olan Skymod, yüksek veri güvenliği ve özelleştirilebilir yapısıyla küresel rakiplerinden ayrışıyor.


EGİAD Melekleri’nin yatırımı, Skymod’un Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmasına, SkyStudio platformunu geliştirmesine ve yurt dışı açılımını güçlendirmesine imkân tanıyacak. EGİAD Melekleri İcra Kurulu Başkanı Arda Yılmaz, yatırımın stratejik önemine dikkat çekerek, "Skymod’un vizyonu global ölçekte rekabet edebilecek bir yapay zeka markası oluşturmak. Bu yatırım, İzmir’den dünyaya açılabilecek güçlü bir hikayenin başlangıcıdır" dedi.


Skymod CEO’su Oltan Dere, yatırımı "ekibin vizyonuna olan inancın göstergesi" olarak nitelendirirken, "Türkiye’de yerli ve güvenli yapay zekâ çözümleri üretme misyonumuzla global pazarlarda büyümemizi hızlandıracağız" ifadelerini kullandı.


Kurucu ortak Gizem Argunşah ise "EGİAD Melekleri’nin desteği yalnızca finansal değil, stratejik bir ortaklık anlamına geliyor. SkyStudio platformumuzu geliştirerek Türkiye’den çıkan bir teknoloji lideri olma hedefimize hızla ilerleyeceğiz" dedi.


EGİAD Melekleri, yatırımın yanı sıra mentorluk, stratejik yönlendirme ve geniş iş ağı desteğiyle Ege Bölgesi’nin inovasyon ekosistemine katkı sunmayı sürdürecek.



Skymod’un Gelecek Hedefleri


Yatırım turuna ilişkin konuşan Skymod Teknoloji Kurucu Ortağı ve CEO’su Oltan Dere, "Bu yatırım, ekibimizin vizyonuna ve geliştirdiğimiz patentlenebilir eşsiz teknolojiye olan inancın somut bir göstergesidir. Türkiye’de yapay zeka alanında yerli, güvenli, yüksek doğrulukla çalışabilen ve sektörlerin problemlerine özelleştirilmiş çözümler sunma misyonumuzu sürdürürken, elde ettiğimiz bu ivme ile global pazarlarda da büyümemizi hızlandıracağız. Yakın gelecekte, başta SkyStudio platformumuz olmak üzere, kurumsal firmalara özel çözümlerimizi yeni yeteneklerle zenginleştirerek pazar liderliğine yürüyebileceğimize dair inancımız tamdır." dedi.


Skymod Kurucu Ortağı Gizem Argunşah ise alınan yatırımın şirket için büyük bir motivasyon olduğunu belirterek şunları söyledi: "EGİAD Melekleri’nin desteği, bizim için yalnızca finansal değil, aynı zamanda stratejik bir ortaklık anlamına geliyor. SkyStudio platformumuzu daha da geliştirecek, yapay zekâ çözümlerimizi farklı sektörlerde yaygınlaştıracak ve Türkiye’den çıkan bir teknoloji lideri olma hedefimize hızla ilerleyeceğiz."



Bölgesel Ekosisteme Katkı


EGİAD Melekleri, finansal yatırımın yanı sıra girişimcilere mentorluk, stratejik yönlendirme ve geniş iş ağı desteği sunuyor. Skymod yatırımı da bu yaklaşımın somut bir yansıması oldu. Bu süreç, Ege Bölgesi’nin inovasyon ve teknoloji ekosisteminin güçlenmesine katkı sağlayarak yeni girişimlerin önünü açacak bir gelişme olarak görülüyor.



EGİAD Melekleri’nden Skymod’a 100 bin dolarlık yatırım

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Mıhlama için izdiham: Süleymanpaşa’da 1 tonluk lezzet seli Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen 2. Hamsi ve Mıhlama Festivali’nin ilk gününde yaklaşık 1 ton mıhlama kısa sürede tükenirken, etkinlik alanında zaman zaman izdiham yaşandı. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Karadenizliler Derneği tarafından organize edilen 2. Hamsi ve Mıhlama Festivali, ilk gününden yoğun ilgi gördü. Festival kapsamında vatandaşlara yaklaşık 1 ton mıhlama ikram edilirken, lezzetten tatmak isteyenler erken saatlerden itibaren etkinlik alanına akın etti. Kazanlarda hazırlanan mıhlama karıştırılırken ortaya çıkan görüntüler adeta görsel şölene dönüştü. Mıhlama dağıtımı öncesinde oluşan uzun kuyruklar dikkat çekerken, dağıtımın başlamasıyla birlikte kalabalık zaman zaman kontrolden çıktı, yoğunluk üst seviyeye ulaştı. Oluşan kalabalık nedeniyle festival yetkilileri, hazırlanan mıhlamanın yetip yetmeyeceği konusunda endişe yaşadı. İzdiham havadan görüntülendi Mıhlama için oluşan metrelerce kuyruk ve kalabalık, dron ile görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde, etkinlik alanındaki yoğunluk net şekilde gözler önüne serildi. Festivalin ilk günü, yoğun katılım ve renkli görüntülerle hafızalara kazındı. "6 bin kişiye mıhlama dağıtacağız" Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, "Hamsi ve Mıhlama festivalimizin bugün ikinci günündeyiz. Arkamda görüyorsunuz izdiham oluştu. Bu daha ikinci gün mıhlama dağıtımı. Sağ olsun Süleymanpaşalılar bizlere tevazu gösteriyorlar. Bizi çok memnun ettiler ve çok kalabalık oldu. Mıhlama yetecek mi yetmeyecek mi bunun endişesi içerisindeyiz. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum. 6 bin kişilik mıhlama hazırladık, 6 bin kişiye ücretsiz mıhlama dağıtacağız. Yarın da 10 bin kişiye ücretsiz hamsi dağıtacağız" dedi.
Ankara Yoğurt, ayran, turşu gibi ürünler 2026’da gıda trendleri arasında Türk mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan yoğurt, ayran ve turşu gibi ürünlerin tüketim trendinin arttığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Sena Nur Doğan, "İnsanlar bu gıdaları artık yalnızca sindirim için değil, bağışıklık, ruh hali ve enerji üzerindeki etkileri nedeniyle tercih ediyor; böylece kültürel tarifler modern dokunuşlarla yeniden popülerleşiyor" dedi. Bireylerin artık yalnızca beslenmeye değil sağlıklarını korumaya, yaşam kalitesini artırmaya, zihinsel ve bedensel dengeyi sağlamaya ve çevre bilinciyle hareket etmeye odaklandığını vurgulayan Medicana International Ankara Hastanesi Feel Well Beslenme ve Yaşam Tasarımı bölümü Diyetisyen Sena Nur Doğan, 2026 yılına nostaljik tatlar ve geleneksel pişirme tekniklerinin damga vuracağını söyledi. Proteinin beslenmenin merkezindeki yerini daha da sağlamlaştıracağına belirten Diyetisyen Sena Nur Doğan şu bilgileri paylaştı: "Bu yılın en güçlü sağlık temalarından biri bağırsak sağlığı. Mikrobiyom dostu ürünler, prebiyotik lifler, fermente gıdalar ve doğal probiyotik içeren seçenekler giderek daha fazla tercih ediliyor. Yoğurt, ayran, turşu gibi kültürümüzde var olan gıdalar modern beslenme trendlerinin yıldızı haline geliyor. 2026’da sağlıklı beslenme ‘yasaklar’ üzerinden ilerleyen katı bir sistem olmaktan çıkıyor. Yerini; tat duyusunu tatmin eden, dokularla oynayan, nostaljik lezzetleri modern yorumlarla yeniden sunan bir beslenme kültürü alıyor. Fermente gıdalar, bakliyatlar, ev yapımı soslar, eski pişirme teknikleri ve yerel malzemelerle hazırlanan yemekler güçlü bir geri dönüş yapıyor." Sığır yağı talebi artıyor Sığır yağının raflarda daha sık görüleceğini aktaran Diyetisyen Sena Nur Doğan, "Bir zamanlar geleneksel yemek pişirmenin temel unsurlarından biri olarak yüksek dumanlanma noktası ve zengin aromasıyla değer verilen sığır yağı, alternatif yağ arayışındaki tüketiciler tarafından yeniden keşfediliyor. Ancak sığır yağı doymuş bir yağdır. Yüksek doymuş yağ alımı, kalp ve damar hastalıkları riskiyle ilişkilidir; bu nedenle az miktarda tüketilmesi en sağlıklısıdır" ifadelerini kullandı. Proteinli içecekler daha da popülerleşiyor İçeceklerin artık yalnızca bir tamamlayıcı değil, başlı başına fonksiyonel bir ürün haline geldiğini ifade eden Diyetisyen Sena Nur Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Elektrolit destekli sular, proteinli içecekler, prebiyotik içeren soğuk çaylar, mantar özleri ve zihinsel dengeyi hedefleyen bitkisel karışımlar her zamankinden daha popüler. Tüketici, içtiği her ürünün kendisine ne sağladığını bilmek istiyor. Bu durum, üreticileri daha sade içeriklere, daha net amaçlara ve daha şeffaf etiketlere yönlendiriyor. Günümüz gıda trendleri, sağlıklı beslenmenin yalnızca makro ve mikro besin dengesiyle sınırlı olmadığını; keyif, sürdürülebilirlik, duygusal iyilik hali, kültürel bağlar ve pratik yaşamla uyumlu bir bütünlük sunması gerektiğini gösteriyor. 2026; bedeni besleyen, zihni destekleyen ve gezegene saygı duyan daha bütüncül bir beslenme yılı olacak."