ASAYİŞ - 04 Kasım 2025 Salı 16:00

Güzellik salonu sahibi müşterilerini dolandırdı, sırra kadem bastı

A
A
A

İzmir’de bir güzellik salonu sahibinin, "kar payı" vaadiyle müşterilerden ve çevredeki esnaftan para toplayarak ortadan kaybolduğu öne sürüldü. Salona gelen müşteriler kapının kapalı ve içerinin boş olduğunu görünce polise giderek şikayetçi oldu. 

Yaklaşık 5 yıldır Konak ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde güzellik salonu işleten E.Ö., iddiaya göre bir süre önce sosyal medya hesaplarından piyasa fiyatlarının çok altında kampanyalar düzenleyerek dikkat çekti. Uygun fiyatlı hizmet vaadiyle çok sayıda yeni müşteri kazanan E.Ö., zamanla bazı müşterilerine "kar payı" veya "salona yeni müşteri getirme karşılığında altın verme" vaadinde bulundu. Bu tekliflere inanan kişiler, arkadaşlarını ve yakınlarını da salona yönlendirmeye başladı. Kısa sürede yüzlerce kişilik bir müşteri kitlesine ulaşan E.Ö., yeni bir şube açacağını söyleyerek sosyal medya üzerinden tadilat görüntüleri paylaştı. Ancak iddialara göre, yeni dükkanı bahane eden E.Ö. önce mevcut iş yerindeki cihazları çıkardı, ardından tabelaları sökerek ortadan kayboldu. Olay günü ise herkese aynı saatte randevu verildiği ortaya çıktı. Randevu saatinde salona gelen müşteriler kapının kapalı ve içerinin boş olduğunu görünce dolandırıldıklarını anladı. Şaşkınlığa uğrayan çok sayıda vatandaş, daha sonra polis merkezine giderek E.Ö. hakkında şikayetçi oldu.

Güzellik salonu sahibi müşterilerini dolandırdı, sırra kadem bastı

"Ortaklık teklif etti"

Yaklaşık 5 bin TL dolandırıldığını belirten Serden Yasa (44), "Lazer seansına birkaç kere geldim. İş yerinde tadilat olduğunu öğrenince, ‘3 Kasım’dan itibaren açığız’ dediler. Ben de dün gelemediğim için bugün geldim. Ancak geldiğimde gördüğüm manzara ortada; kısacası dolandırıldık. Bize 2 müşteri getirene, 3 müşteri getirene çeyrek, yarım veya gram altın verileceğini söylemişti. Ben bunlara katılmadım ama yeni yerini ‘çok güzel olacak, buradaki aletleri de oraya taşıyacağız, yenilenecek’ diyerek tanıttı. Kısacası, hepimiz dolandırıldık. Bir dönem kanser tedavisi gördüğünü, sonra hastalığının tekrar nüksettiğini söyleyip, ‘Bunu da sizlerin desteğiyle yeneceğim.’ dedi. Ama belki de hata bizdeydi; bu kadar düşük rakamlara nasıl kandık, bilmiyorum. Sonuç tam bir hüsran oldu. Bana ortak aradığını, istersem ortak olabileceğimi de söyledi. Bunu birçok kişiye teklif ettiği belli, çünkü sosyal medyada bu konuda çok paylaşım yaptı. Neyse ki herkes bu hataya düşmemiş, ama düşenler de var. Ancak yüzlerce mağdur olduğu çok açık. Seanslara geldiğimizde kapıda sürekli insanlar olurdu. Bazen yarım saat beklediğimiz oluyordu. Yani bu durum sadece birkaç kişiyle sınırlı değil; çok sayıda insan mağdur. Belki hala haberi olmayan birçok kişi bile var" dedi.

Güzellik salonu sahibi müşterilerini dolandırdı, sırra kadem bastı

"Yeni dükkanın tadilat görüntülerinin internetten indirildiği söyleniyor"

Epilasyon işlemi için ücret ödediğini ve bunu arkadaşlarına da tavsiye ettiğini aktaran Nurullah Yok (42), "Ancak bugün geldiğimde salonun kapalı olduğunu gördüm. Çevreden ve sosyal medyadan duyduğuma göre, salon sahipleri ortadan kaybolmuş. Ben yıllardır buraya geliyorum. Bir arkadaşım, güzellik salonuna telefonla ulaşamadığını söyleyince, ben de bizzat gelip durumu görmek istedim. Fakat kepenkler kapalıydı. Görünüşe göre, insanları dolandırıp kaçmışlar. Daha önce ‘Arkadaşını getirene altın kampanyası’ ve ‘3 işlem 1000 TL’ gibi kampanyalar yapmışlardı. Ben de bu paketi satın almıştım, ancak hiçbir işlem yapılmadı. Salonun yeni bir dükkana taşınacağını, orada 3 Kasım’da hizmete başlanacağını söylemişlerdi. Hatta yeni dükkanın fotoğraflarını paylaşıp tadilat görüntülerini paylaşmışlardı. Ancak bugün geldiğimde hiçbir şeyin olmadığını gördüm. Sosyal medyada paylaşılan o tadilat görüntülerinin internetten indirildiği söyleniyor. Daha önce mesajlaşma uygulaması üzerinden ‘Başlıyoruz, her şey hazır, ekip hazır’ şeklinde paylaşımlar yapmışlardı, fakat gerçekte hiçbir faaliyet yok" diye konuştu.

Güzellik salonu sahibi müşterilerini dolandırdı, sırra kadem bastı

Sosyal medya hesaplarını kapatmış

Dolandırılma söylentileri üzerine güzellik salonuna geldiğini vurgulayan Pınar Araz (35), "Ben buraya yıllardır geliyorum ve her zaman memnun kaldım. Eşime, akrabalarıma, arkadaşlarıma sürekli memnun olduğumu söylüyordum. Ailem, akrabalarım ve arkadaşlarım da buraya gelmeye başladı. Yeni paketler çıkınca biz de uygun fiyatlı olduğu ve memnun kaldığımız bir yer olduğu için tereddüt etmeden aldık. Bugün saat 12’de randevumuz vardı. Ancak dün dolandırıldığımızı öğrendik. Herkes kapının önünde toplandı. Böyle bir şey beklemiyorduk. Paketlerimizi aldık ama kullanamadık. Bize, ‘Son gün, gece saat 1’e kadar süreniz var,’ denmişti. Gece 1’den sonra ise sosyal medya hesabını kapatmış ve hiçbir şekilde ulaşılamaz hale gelmiş. Sürekli mesajlaşma uygulaması üzerinden paylaşımlar yapıyordu. Ayrıca ‘Ne kadar çok kişi getirirseniz, isimlerini not alıyoruz; sonunda size çeyrek ya da gram altın verilecek,’ gibi bir sistem kurmuşlardı. Ancak biz bu amaçla değil, sadece indirimli, temiz ve işini iyi yapan bir yere geldiğimiz için eşimizi dostumuzu getirdik. Sonuçta biz de mağdur olduk. Eşimi de güzel bir yer diye getirdim ama gördüğünüz gibi herkes dolandırılmış durumda" dedi.

Güzellik salonu sahibi müşterilerini dolandırdı, sırra kadem bastı

Abdurrahman Derici - Sinan Yeniçeri 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Blaz Kramer: "Umarım kupayı Konya’ya getiririz" Konyasporlu futbolcu Blaz Kramer, Ziraat Türkiye Kupası’nı Konya’ya getirmek istediklerini söyledi. Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Konyaspor, deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş’ı 1-0’lık skorla mağlup ederek finale yükseldi. Müsabakanın ardından Konyasporlu futbolcu Blaz Kramer, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çok yoğun duygular yaşadıklarını dile getiren Sloven futbolcu, "Şu an kelimeleri bir araya getirmek zor ama bence sonuçta bunu hak ettik, kolay olmadı. Tüm sezonun ne kadar zor geçtiğini biliyoruz, çok mücadele ettik. Kötü zamanlarımız oldu, iyi zamanlarımız oldu. Ama sonuçta son aylarda ne kadar iyi bir karakterimiz olduğunu, ne olursa olsun beraber kaldığımızı gösterdik. Ve sonuçta finale yükseldik, bu hepimiz için, kulüp için ve taraftarlar için çok büyük bir an. Finale gidiyoruz çünkü her gün final oynamıyorsunuz. Kupayı kazanmak için oraya gideceğiz, umarım kupayı Konya’ya getiririz" ifadelerini kullandı. "Finale hak etmiş bir şekilde takım olarak gidiyoruz" Bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı yendiklerinin hatırlatılması üzerine 29 yaşındaki oyuncu, "Açıkçası son dakikada bulmuş olduğumuz golleri tam anlamıyla şans olarak da değerlendiremeyiz. Son dakikalarda bulduğumuz gol demek, aslında tüm takımca tüm maç boyunca odaklandığımızı da gösteriyor. Ve nitekim bulmuş olduğumuz gol sonrası da hak ettiğimiz bir galibiyet anlamına geliyor. Bu galibiyetleri hak ettiğimizi düşünüyorum. Finale hak etmiş bir şekilde takım olarak gidiyoruz" şeklinde konuştu.
İstanbul Adil Demirbağ: "Konyaspor’un kaptanı olarak kupayı kazanmak istiyorum" Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Beşiktaş’ı 1-0 yenerek finale yükselen Konyaspor’da 28 yaşındaki futbolcu Adil Demirbağ, takım kaptanı olarak kupayı kazanmak istediğini söyledi. Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Konyaspor, deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş’ı 1-0’lık skorla mağlup ederek finale yükseldi. Müsabakanın ardından Konyaspor’un kaptanı Adil Demirbağ, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Konyaspor’un kaptanı olarak kupayı kazanmak istiyorum" Takım arkadaşlarıma teşekkür eden Adil, "Ben onlara yardımcı oluyorum, onlar bana yardımcı oluyor takım kaptanı olarak. Çünkü benim bir hedefim var, hedefimi gerçekleştirmek için onlar bana yardımcı oluyorlar. Tekrardan teşekkür ediyorum. Benim bir hayalim var, bunu arkadaşlarıma defalarca söyledim. Sağ olsunlar, gerçekleştirmem için yardımcı oluyorlar. Türkiye Kupası finalinde karşımıza gelecek takım hiç fark etmeksizin Konyaspor’un kaptanı olarak kupayı kazanmak, kupayı kaldırmak istiyorum. Bugün de çok önemli bir camiaya karşı galibiyet aldığımız için çok mutluyum. İnanılmaz mücadele ettik. Tabii ki yani sonuçta bu statta kazanmak kolay değil. Çok iyi mücadele ederek, zaman zaman kontra ataklarla, zaman zaman set oyunuyla hücumlar, pozisyonlar yakaladık. Tabii ki tekrar ediyorum, büyük camialara karşı pozisyon da veriyorsunuz. Kalemizi iyi savunduk, kazandığımız için de çok mutluyum" dedi. "Konyaspor’umuzun her daim en iyi yerde sezonu bitirmesini istiyoruz" Teknik Direktör İlhan Palut’un takıma geldikten sonra ilk olarak mental anlamda dokunuşlar yaptığına değinen 28 yaşındaki futbolcu, "İlhan Hocamız daha önce de çalışmış, çok iyi tanıyan biri olarak; ilk geldiğinde tabii bizim analizimizi yapmış. Çok mental olarak düşük bir takımı devraldı. İlk dokunuşları mentalimizi yükseltmek, öz güvenimizi yükseltmek oldu ve bunu başardı. Ben de kendisine yardımcı oldum, diğer arkadaşlarımız da yardımcı oldular. İlk önceliğimiz tabii ki orada hiçbirimiz sonuçta Süper Lig’de ve Konyaspor gibi büyük bir camiada oynuyorsak kötü futbolcular değiliz. Mental düşüşler zaman zaman oluyor. Mental düşüşü yukarı çekmek hocamıza düştü. Kaptan olarak ben yardımcı olmaya çalıştım ve mentali yukarıya, ivme olarak yukarıya taşıdık. İnşallah bundan sonraki maçlarımızda ve final maçımızda ivmeyi yukarıda tutup biz kupayı almak istiyoruz. Ligde de iki maçımız var, inşallah ikisini de kazanıp Konyaspor’umuzun her daim en iyi yerde sezonu bitirmesini istiyoruz" diye konuştu. "Dünya Kupası’nda Amerika’da olacağıma inanıyorum" Bu yaz düzenlenecek olan 2026 FIFA Dünya Kupası’nda mücadele edecek A Milli Futbol Takımı’nın aday kadrosuna seçileceğine inandığını sözlerine ekleyen Adil Demirbağ, "Benim bir hayalim var, herkesin hayali olduğu gibi. Ben Allah nasip ederse Dünya Kupası’nda Amerika’da olacağıma inanıyorum. Çünkü ben buna gerçekten kalpten söylüyorum, çok büyük fedakarlıklar yapıyorum. Yukarı çıkmak çok zor, yukarıda tutunmak daha da zor. Ben zaman zaman, benim iki çocuğum var, iki kızım var; küçük oldukları için zaman zaman maçlardan sonra ya da maça bir gün iki gün kala kendimi kampa alıyorum, tesise gidip yatmak zorunda kalıyorum. Eşim çok olgunlukla karşılıyor bunu. Çünkü benim bir hayalim var, kendisi beni en iyi tanıyan biri olarak bana yardımcı oluyor. Ekstra çalışıyorum, ekstra hocalarım var. Mentörümüz var zaten Konyaspor’da. Bana herkes seferber olmuş halde yardımcı olmaya çalışıyor, ben de onların başını yere eğmemeye çalışıyorum. Milli takımımız için tekrar söylüyorum; Montella Hocamızın kararı ama ben Amerika’da olacağıma inanıyorum" ifadelerini kullandı. "Vincenzo Montella ile hiç görüşmedim" A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile hiç görüşmediğini aktaran Adil, "Ama yardımcısıyla görüştüm tabii ki. Konyaspor’umuzu ziyarete geldiğinde görüştüm. Sonuçta bir havuz var, Milli takımın havuzu var bildiğim kadarıyla. Sonuçta ben bir Türk oyuncu olarak o havuzun içerisindeyim ama orada seçilenleri hocamız belirliyor ekibiyle beraber. Ben sadece hayal ediyorum ve hayalimin gerçek olması için dua ediyorum, çalışıyorum, çabalıyorum. Amerika’da olacağıma inanıyorum" diyerek sözlerini noktaladı.
İstanbul Berkan Kutlu: "Konyaspor camiasında da kupa kazanmak benim için çok özel olur" Konyaspor oyuncusu Berkan Kutlu, Beşiktaş’ı saf dışı bıraktıkları Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçı sonrası yaptığı açıklamada, Galatasaray formasıyla kupa sevincini birçok kez yaşadığını dile getirerek "Konyaspor camiasında da kupa kazanmak benim için çok özel olur" dedi. Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşan Konyaspor, uzatma dakikalarında penaltıdan bulduğu golle rakibini 1-0 mağlup ederek finale yükseldi. Yeşil-beyazlılarda deneyimli oyuncu Berkan Kutlu, müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Teknik direktör İlhan Palut’un Beşiktaş karşısında sol bek olarak sahada sürdüğü ve 90 dakika oyunda kalan Berkan, "Çok iyi mücadele ettik. Çok savaştık. Evinde, taraftarının önünde oynadığı için tabii ki Beşiktaş daha dominant taraftı. Onlar da maç içerisinde çok aksiyonlar üretti. Ama biz iyi defans yaparak bunlara iyi karşılık verdik. Müsabakanın son dakikalarında da iyi bir kontra atak sonrası penaltıyı kazandık ve golü attık. Çok mutluyuz" açıklamasında bulundu. "Konyaspor’a geldiğim için mutluyum" Konyaspor’a transfer olduğu için mutlu olduğunu dile getiren 28 yaşındaki oyuncu, "Son yıllarda Galatasaray ile birlikte kupa kazanmak benim için bir alışkanlık olmuştu. Konyaspor camiasında da kupa kazanmak benim için çok özel olur. Çünkü Anadolu takımlarıyla bunu gerçekleştirmek çok daha zor. Burada Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı eleyip iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Bu sezon Trabzonspor’u da yendik. Galatasaray’ı da iç sahada yenmeyi başardık. Konyaspor camiası pes etmiyor. Bence, Konyaspor’un çok iyi bir hocası var. Çok iyi bir takım ruhu var. Burada çok iyi insanlarla tanıştım, Konyaspor’a geldiğim için mutluyum" şeklinde konuştu. Ziraat Türkiye Kupası finalinde hak eden takımın rakipleri olmasını istediğini söyleyen Berkan, "Final maçları da tek maç ve çok zor. Hak eden takım finalde rakibimiz olsun. Güzel bir maç olsun. Hata olmayan, iyi bir maç olmasını bekliyorum. Özellikle bir takım tercihim yok açıkçası" diyerek sözlerini tamamladı.