ASAYİŞ - 04 Kasım 2025 Salı 16:00

Güzellik salonu sahibi müşterilerini dolandırdı, sırra kadem bastı

A
A
A

İzmir’de bir güzellik salonu sahibinin, "kar payı" vaadiyle müşterilerden ve çevredeki esnaftan para toplayarak ortadan kaybolduğu öne sürüldü. Salona gelen müşteriler kapının kapalı ve içerinin boş olduğunu görünce polise giderek şikayetçi oldu. 

Yaklaşık 5 yıldır Konak ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde güzellik salonu işleten E.Ö., iddiaya göre bir süre önce sosyal medya hesaplarından piyasa fiyatlarının çok altında kampanyalar düzenleyerek dikkat çekti. Uygun fiyatlı hizmet vaadiyle çok sayıda yeni müşteri kazanan E.Ö., zamanla bazı müşterilerine "kar payı" veya "salona yeni müşteri getirme karşılığında altın verme" vaadinde bulundu. Bu tekliflere inanan kişiler, arkadaşlarını ve yakınlarını da salona yönlendirmeye başladı. Kısa sürede yüzlerce kişilik bir müşteri kitlesine ulaşan E.Ö., yeni bir şube açacağını söyleyerek sosyal medya üzerinden tadilat görüntüleri paylaştı. Ancak iddialara göre, yeni dükkanı bahane eden E.Ö. önce mevcut iş yerindeki cihazları çıkardı, ardından tabelaları sökerek ortadan kayboldu. Olay günü ise herkese aynı saatte randevu verildiği ortaya çıktı. Randevu saatinde salona gelen müşteriler kapının kapalı ve içerinin boş olduğunu görünce dolandırıldıklarını anladı. Şaşkınlığa uğrayan çok sayıda vatandaş, daha sonra polis merkezine giderek E.Ö. hakkında şikayetçi oldu.

Güzellik salonu sahibi müşterilerini dolandırdı, sırra kadem bastı

"Ortaklık teklif etti"

Yaklaşık 5 bin TL dolandırıldığını belirten Serden Yasa (44), "Lazer seansına birkaç kere geldim. İş yerinde tadilat olduğunu öğrenince, ‘3 Kasım’dan itibaren açığız’ dediler. Ben de dün gelemediğim için bugün geldim. Ancak geldiğimde gördüğüm manzara ortada; kısacası dolandırıldık. Bize 2 müşteri getirene, 3 müşteri getirene çeyrek, yarım veya gram altın verileceğini söylemişti. Ben bunlara katılmadım ama yeni yerini ‘çok güzel olacak, buradaki aletleri de oraya taşıyacağız, yenilenecek’ diyerek tanıttı. Kısacası, hepimiz dolandırıldık. Bir dönem kanser tedavisi gördüğünü, sonra hastalığının tekrar nüksettiğini söyleyip, ‘Bunu da sizlerin desteğiyle yeneceğim.’ dedi. Ama belki de hata bizdeydi; bu kadar düşük rakamlara nasıl kandık, bilmiyorum. Sonuç tam bir hüsran oldu. Bana ortak aradığını, istersem ortak olabileceğimi de söyledi. Bunu birçok kişiye teklif ettiği belli, çünkü sosyal medyada bu konuda çok paylaşım yaptı. Neyse ki herkes bu hataya düşmemiş, ama düşenler de var. Ancak yüzlerce mağdur olduğu çok açık. Seanslara geldiğimizde kapıda sürekli insanlar olurdu. Bazen yarım saat beklediğimiz oluyordu. Yani bu durum sadece birkaç kişiyle sınırlı değil; çok sayıda insan mağdur. Belki hala haberi olmayan birçok kişi bile var" dedi.

Güzellik salonu sahibi müşterilerini dolandırdı, sırra kadem bastı

"Yeni dükkanın tadilat görüntülerinin internetten indirildiği söyleniyor"

Epilasyon işlemi için ücret ödediğini ve bunu arkadaşlarına da tavsiye ettiğini aktaran Nurullah Yok (42), "Ancak bugün geldiğimde salonun kapalı olduğunu gördüm. Çevreden ve sosyal medyadan duyduğuma göre, salon sahipleri ortadan kaybolmuş. Ben yıllardır buraya geliyorum. Bir arkadaşım, güzellik salonuna telefonla ulaşamadığını söyleyince, ben de bizzat gelip durumu görmek istedim. Fakat kepenkler kapalıydı. Görünüşe göre, insanları dolandırıp kaçmışlar. Daha önce ‘Arkadaşını getirene altın kampanyası’ ve ‘3 işlem 1000 TL’ gibi kampanyalar yapmışlardı. Ben de bu paketi satın almıştım, ancak hiçbir işlem yapılmadı. Salonun yeni bir dükkana taşınacağını, orada 3 Kasım’da hizmete başlanacağını söylemişlerdi. Hatta yeni dükkanın fotoğraflarını paylaşıp tadilat görüntülerini paylaşmışlardı. Ancak bugün geldiğimde hiçbir şeyin olmadığını gördüm. Sosyal medyada paylaşılan o tadilat görüntülerinin internetten indirildiği söyleniyor. Daha önce mesajlaşma uygulaması üzerinden ‘Başlıyoruz, her şey hazır, ekip hazır’ şeklinde paylaşımlar yapmışlardı, fakat gerçekte hiçbir faaliyet yok" diye konuştu.

Güzellik salonu sahibi müşterilerini dolandırdı, sırra kadem bastı

Sosyal medya hesaplarını kapatmış

Dolandırılma söylentileri üzerine güzellik salonuna geldiğini vurgulayan Pınar Araz (35), "Ben buraya yıllardır geliyorum ve her zaman memnun kaldım. Eşime, akrabalarıma, arkadaşlarıma sürekli memnun olduğumu söylüyordum. Ailem, akrabalarım ve arkadaşlarım da buraya gelmeye başladı. Yeni paketler çıkınca biz de uygun fiyatlı olduğu ve memnun kaldığımız bir yer olduğu için tereddüt etmeden aldık. Bugün saat 12’de randevumuz vardı. Ancak dün dolandırıldığımızı öğrendik. Herkes kapının önünde toplandı. Böyle bir şey beklemiyorduk. Paketlerimizi aldık ama kullanamadık. Bize, ‘Son gün, gece saat 1’e kadar süreniz var,’ denmişti. Gece 1’den sonra ise sosyal medya hesabını kapatmış ve hiçbir şekilde ulaşılamaz hale gelmiş. Sürekli mesajlaşma uygulaması üzerinden paylaşımlar yapıyordu. Ayrıca ‘Ne kadar çok kişi getirirseniz, isimlerini not alıyoruz; sonunda size çeyrek ya da gram altın verilecek,’ gibi bir sistem kurmuşlardı. Ancak biz bu amaçla değil, sadece indirimli, temiz ve işini iyi yapan bir yere geldiğimiz için eşimizi dostumuzu getirdik. Sonuçta biz de mağdur olduk. Eşimi de güzel bir yer diye getirdim ama gördüğünüz gibi herkes dolandırılmış durumda" dedi.

Güzellik salonu sahibi müşterilerini dolandırdı, sırra kadem bastı

Abdurrahman Derici - Sinan Yeniçeri 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "İşçilerin işe çıkışına 9 gün boyunca engel olununca erkenci mandalinalar dalında kaldı" Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, elçilerin işçilerin işe çıkışına 9 gün boyunca engel olması nedeniyle erkenci mandalinaların dalında kaldığını ve üreticilerin zarara uğradığını söyledi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, mandalinaların dalında kalması ve bu nedenle üreticilerin zarara uğramasıyla ilgili açıklama yaptı. Doğan, Adana’da tarımsal faaliyetlerin kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde devam etmesi için Adana Elçiler Derneği’nin kurulduğunu belirterek, "Çiftçi, işçi, tüccar, ziraat odaları, çiftçiler birliği, Turunçgil Üreticileri Birliği ve Budamacılar Derneği olarak yılbaşından sonra Valiliğimizin başkanlığında bir araya gelinerek ortak bir protokol hazırlanacaktır. Bu oluşumun dışında kalan hiçbir kişi veya grup, Ziraat Odamızın muhatabı değildir ve üreticilerimiz adına konuşma yetkisine sahip değildir. Turunçgil Kesim ve İhraç Tarihlerini Belirleme Komisyonu tarafından 27 Eylül 2025 tarihinde açıklanan erkenci mandalina kesim tarihi sonrasında elçilerin işçilerin işe çıkışına 9 gün boyunca engel olması nedeniyle erkenci mandalinalar dalında kalmış, raf ömrünü kaybetmiş ve üreticilerimiz ağır zarara uğramıştır" ifadelerini kullandı. "Bu sorumsuzluk ve ihmalkarlığın asla kabul edilemez olduğunu" söyleyen Doğan, "Üreticimizin emeği ve alın teriyle kimsenin oynamasına izin vermeyeceğiz. Yüreğir Ziraat Odası olarak çiftçimizin hakkını her platformda savunmaya, emeğini korumaya ve gereken tüm adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz" dedi.
İzmir Yumurta alerjisi olanlara ’grip aşısı’ uyarısı Gribin nezle ile karıştırılmaması gerektiğini belirten Medicana Sağlık Grubu Göğüs Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Nuran Katgı, grip hastalığının ciddiye alınmasında fayda olduğunu belirtti. Doç. Dr. Nuran Katgı, her yıl mutasyona uğrayan influenza virüsünün, özellikle kronik hastalar, yaşlılar, hamileler ve çocuklar için ciddi tehlike oluşturduğunu belirtti. Gripten korunmanın en etkili yolunun her yıl güncellenen grip aşısı olduğunu dile getiren Doç. Dr. Nuran Katgı, "Aşının koruyuculuk oranı yüzde 70’e kadar çıkabiliyor. Ancak yumurta alerjisi olanlar yaptırmadan önce mutlaka doktoruna danışmalı" ifadelerini kullandı. Havaların soğumasıyla beraber bulaşıcı hastalıklara da gün doğdu. Özellikle influenza virüslerinin neden olduğu grip, her yıl bu dönemlerde yüzlerce insanı yatak döşek yatırır duruma getiriyor. Hal böyle olunca uzmanlar da gribe karşı dikkat edilmesi gerekenler hakkında vatandaşları uyarıyor. Gribin, kamuoyunda basit bir hastalık olarak görüldüğüne ve de en çok nezle ile karıştırıldığına dikkat çeken Medicana International İzmir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nuran Katgı, grip hastalığının ne olduğunu ve de bu hastalığa karşı nasıl kişinin kendini koruması gerektiğini anlattı. Doç. Dr. Nuran Katgı, "Grip, influenza virüslerinin neden olduğu, yüksek ateş, kas ağrısı, halsizlik ve öksürükle seyreden bir solunum yolu enfeksiyonudur. Nezle ise daha hafif seyirli virüslerle oluşur. Nezlede burun akıntısı ve boğaz ağrısı ön plandayken, gripte ani başlayan ateş ve kırgınlık dikkat çeker" dedi. Her yıl aşı mutlaka yenilenmeli Grip aşısı, vücudu influenza virüsünün yüzey proteinlerine karşı antikor üretmeye yönlendirdiğini ve böylece kişinin virüsle karşılaştığında bağışıklık sisteminin hızlı yanıt verebildiğini aktaran Doç. Dr. Nuran Katgı, "Grip aşısı olan kişilerde hastalık ya hiç gelişmez ya da hafif seyreder" açıklamasını yaptı. Grip aşısının her yıl yenilenmesiyle ilgili de açıklama yapan Doç. Dr. Nuran Katgı, "Grip virüsü sürekli genetik değişim geçirir; bu sürece ‘antijenik drift’ denir. Küçük mutasyonlar virüsün yüzey yapısını değiştirir, önceki yıl oluşan bağışıklık yeni suşlara tam koruma sağlayamaz. Bu nedenle her yıl güncellenmiş aşılar uygulanır" dedi. Öte yandan özellikle grip aşısı olması gereken gruplara dikkat çeken Doç. Dr. Nuran Katgı, "65 yaş üstü bireyler, kronik hastalığı olanlar, hamileler, sağlık çalışanları ve bağışıklık sistemi zayıf kişiler öncelikli gruplardır. Özellikle akciğer hastalığı olan bireyler (KOAH, astım vb.) fazla risk altındadır. Çünkü bu hastalarda solunum kapasitesi sınırlıdır. Grip, bronşlarda iltihap ve daralmaya yol açarak solunumu zorlaştırır ve zatürre riskini artırır" diye konuştu. Öte yandan hamileler ve emziren annelerin grip aşısından çekinmemesi gerektiğine vurgu yapan Doç. Dr. Nuran Katgı, "Hamileler ve emziren anneler için de grip aşısı güvenlidir. Özellikle ikinci ve üçüncü trimesterde yapılması önerilir. Anne ve bebeği hem gripten hem de komplikasyonlardan korur. Ayrıca 6 ayın üzerindeki tüm çocuklara da yıllık grip aşısı önerilir. İlk kez aşılanacak 6 ay-8 yaş arası çocuklara iki doz arayla uygulanır" mesajını verdi. Kanser hastaları, immün yetmezliği olanlar ve kronik hastalar için aşı güvenliği konusuna da ayrıca değinen Doç. Dr. Nuran Katgı, "İnaktive (ölü) grip aşıları güvenlidir. Bu gruplarda canlı virüs içermediği için enfeksiyon riski oluşturmaz, ancak bağışıklık yanıtı daha zayıf olabilir" diye konuştu. Şiddetli yumurta alerjisi olanlar dikkat Grip aşısının koruyuculuk oranı ve yan etkileri hakkında merak edilenleri yanıtlayan Doç. Dr. Nuran Katgı, "Koruyuculuk oranı genellikle yüzde 50-70’tir. Bu oran düşük görünse de hastalığın şiddetini, hastaneye yatış ve ölüm riskini önemli ölçüde azaltır. Aşının yan etkileri olarak kişide hafif kas ağrısı, enjeksiyon yerinde hassasiyet ve düşük ateş görülebilir. Şiddetli yumurta alerjisi olanlarda dikkatli olunmalıdır" sözlerini kaydetti. KOAH ve astım gibi hastalıkları olan kişilerin gribe karşı öncelikle aşı olarak önlem almasında fayda olduğunu dile getiren Doç. Dr. Nuran Katgı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Grip, bu hastalıklarda alevlenmelere neden olur. Solunum yolu iltihabı artar, oksijen düşer ve hastane yatışı gerekebilir. Aşılanmayan solunum hastalarında grip bazı komplikasyonlara neden olabilir. Zatürre, solunum yetmezliği ve sepsis gibi ciddi komplikasyonlar gelişebilir. Grip aşısı doğrudan zatürreye karşı değil, ancak grip sonrası gelişen bakteriyel zatürreyi önlemede etkilidir. Dörtlü aşı ise iki A ve iki B tipi influenza suşuna karşı koruma sağlar. Özellikle riskli gruplarda tercih edilir." Bu ay aşınızı yaptırabilirsiniz Grip aşısı yaptırmak için en uygun dönemin Ekim ve Kasım ayları olduğunu aktaran Doç. Dr. Nuran Katgı, "Aşı yaptırdıktan sonra bağışıklık 2 hafta içinde gelişir, grip sezonu öncesinde koruma başlar. Aşı sayesinde vücutta oluşan koruyuculuk 6-12 ay sürer. Grip aşısıyla birlikte aynı dönemde COVID ve zatürre aşıları da farklı vücut bölgelerine yapılmak şartıyla aynı gün uygulanabilir. Etkileşimleri yoktur. Aile hekimliklerinde grip aşısı risk grubundakilere ücretsiz yapılır. Diğer kişiler eczanelerden reçete ile temin edebilir" bilgisini paylaştı. Grip aşısı konusunda toplumda bazı mitlerin olduğuna da dikkat çeken Doç. Dr. Nuran Katgı, ‘Güçlü bağışıklığa sahip olanların aşıya ihtiyacı yok’ ve ‘Her yıl aşı olunca bağışıklık tembelleşiyor’ gibi söylemlere şu cevabı verdi: "Bu yaklaşımlar yanlıştır. Güçlü bağışıklık sistemi bile yeni suşlara karşı savunmasız olabilir; aşı özgül koruma sağlar. Aşılar bağışıklığı tembelleştirmez, aksine doğal enfeksiyon yaşamadan koruyucu bellek oluşturur. Vitamin takviyeleri genel bağışıklığı destekler ama gribe özgül koruma sağlamaz. Etkili yöntem grip aşısıdır. Grip, basit bir soğuk algınlığı değildir; ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Aşı güvenlidir, her yıl milyonlarca kişiye uygulanır."
Kahramanmaraş Kahramanmaraş’ta Çocuk Hastanesi civarında ulaşım dönüşümü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinin en yoğun noktalarından biri olan Çocuk Hastanesi civarında büyük bir ulaşım dönüşümü başlattı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek ve trafik akışını daha konforlu hale getirmek için dev projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in öncülüğünde başlatılan kapsamlı çalışmalar çerçevesinde, şehir merkezinin en yoğun noktalarından biri olan Çocuk Hastanesi civarında büyük bir ulaşım dönüşümü başlatıldı. Çocuk Hastanesi ve çevresinde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak, yaya güvenliğini sağlamak, acil hasta taşıyan araçların geçişini kolaylaştırmak ve bölgedeki park sorununu çözmek amacıyla Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında 3 akıllı kavşak ve 3 otopark alanı inşa ediliyor. Bölgedeki Bediüzzaman Bulvarı ve Alaaddin Özdenören Caddesi üzerinde gerçekleştirilen akıllı kavşak uygulamaları büyük oranda tamamlanırken, bağlantı yolları ve otopark alanlarında da zemin hazırlıkları başladı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte hem Çocuk Hastanesi çevresindeki trafik yükü hafifleyecek hem de vatandaşların daha güvenli, konforlu ve kesintisiz ulaşım imkanına kavuşması sağlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, "Kahramanmaraş’ta ulaşım konusuna bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz. Şehrimizin her noktasında trafik akışını rahatlatmak, güvenliği artırmak ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz. Çocuk Hastanesi civarında uzun süredir yaşanan yoğunluk hem sürücülerimiz hem de sağlık hizmetlerinden yararlanan vatandaşlarımız için ciddi bir sorun oluşturuyordu. Bu bölgeye özel olarak hazırladığımız proje kapsamında 3 akıllı kavşak ve 3 otopark alanı kazandırıyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında hem bölgedeki trafik yükü azalacak hem de hastane çevresi daha düzenli ve erişilebilir bir hale gelecek" ifadelerini kullandı.