ASAYİŞ - 21 Kasım 2025 Cuma 16:09

İzmir Büyükşehir ekipleri vatandaşın evine balyozla girdi

A
A
A
İzmir Büyükşehir ekipleri vatandaşın evine balyozla girdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Onat Tüneli çalışmaları nedeniyle hasar gördüğü tespit edilen bir binanın tahliyesi için bölgeye gitti. Tahliye sırasında mahalle sakinlerinin tepki göstermesi üzerine gerginlik yaşanırken, belediye ekiplerinin balyozla kapıya vurarak açmaya çalıştığı anlar görüntülendi.


Onat Tüneli inşaatının etkileşim alanında yer aldığı belirlenen ve riskli olduğu gerekçesiyle tahliye kararı bulunan binaya belediye ekipleri bugün işlem yapmak üzere geldi. Evde yaşayan vatandaşın kiraya taşındığı, ancak kişisel eşyalarının içeride olduğu öğrenildi. Mahalle sakinleri, kamulaştırma bedellerinin ödenmediğini ve bina sahibiyle anlaşma sağlanmadığını öne sürerek duruma tepki gösterdi. Bazı kişiler çatılara çıkarak tahliye ekiplerine karşı çıktı.


Tahliye sırasında polis ve zabıta ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı. Ekiplerin kapıyı balyozla açmaya çalıştığı anlara ait görüntüler sosyal medyada yer aldı.



Belediyeden açıklama


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise şu sözlere yer verildi: "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapımına devam ettiği ve tamamlandığında Türkiye’nin belediye kaynaklarıyla yapılan en uzun karayolu tüneli olacak Onat Tüneli inşaatının etkileşim alanındaki binalarla ilgili kamulaştırma süreçleri titizlikle yürütülmektedir.


Etkileşim alanı içinde kalan ve ikamet etmenin tehlikeli olduğu tespit edilen binaların hak sahipleriyle tek tek görüşülerek uzlaşı sağlandıktan sonra satın alma işlemi gerçekleştirilmekte ve binanın tamamen boşaltılmasının ardından yıkım işlemi yapılmaktadır. Bunun yanı sıra ihtiyaç duyan ailelere 12 aylık kira desteği, taşınma ve nakliye desteği de sunulmaktadır. Tüm bu süreçler kanunlara uygun olarak, ilgili yasal mercilerin bilgisi ve kontrolü altında yürütülmektedir. Bugüne kadar etkileşim alanı içindeki toplam 52 binada ikamet etmenin tehlikeli olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu tehlike arz eden binalardan biri için de İmar Kanunu uyarınca can güvenliği tehlikesi olması nedeniyle Encümen tarafından ağustos ayında tahliye ve yıkım kararı alınarak tebliğ yapılmış, yaklaşık 30 gün süre verilmiştir. Uzlaşmayla ilgili tebliğ edilen bedelleri kabul etmeyen bina sahibi gerekli adımları atmamıştır. Her an yıkılma tehlikesi bulunan binanın can güvenliği açısından oluşturduğu tehdidi ortadan kaldırmak için harekete geçen ekiplerimiz görevini yaparken ne yazık bazı siyasi figürlerin de tahrik etmesi sonucu engellenmeye çalışılmıştır. Sosyal medya üzerinden de gerçekleri çarpıtan mesajlarla kamu görevlilerini karalamaya çalışan söz konusu siyasi figürlerin bölgedeki vatandaşın can güvenliği hakkında en ufak bir endişe taşımadığı açıkça görülmektedir. Tüm güvenlik önlemlerini alarak yasal vazifesini yerine getiren emekçilerin hedef gösterilmeye çalışılması ise utanç vericidir."



İzmir Büyükşehir ekipleri vatandaşın evine balyozla girdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te fırtına sonrası okullar tatil edildi Gaziantep Valiliği, "süper hücre" fırtınası nedeniyle kent merkezi ile Nizip ilçesindeki tüm eğitim-öğretim kurumlarının 4 Mayıs Pazartesi günü tatil edildiğini açıkladı. Gaziantep genelinde öğle saatlerinden sonra "süper hücre" fırtınası etkili oldu. Bir anda bastıran fırtına kentin pek çok noktasında hayatı adeta felç etti. Süper hücrenin etkisiyle bastıran yağmur, dolu, hortum ve rüzgar, cadde ve sokaklar ile köprü altlarını göle çevirdi. Etkili olan fırtınada çatılar uçarken, dereler taştı, ağaçlar kökünden söküldü. Hortumun da oluştuğu kentte sel meydana gelirken, araçlar zarar gördü. Fırtına nedeniyle 23 kişi yaralandı. Kent merkezi ile Nizip ilçesinde okullar tatil edildi Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada, fırtına nedeniyle Şehitkamil, Şahinbey ve Nizip ilçelerinde eğitime 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Yapılan açıklamada, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü değerlendirmelerinde meteorolojik risklerin yarın itibari ile hafifleyeceği yönünde hava tahminlerine rağmen ilimizde bugün yaşanan fırtınadan etkilenen okullardaki mevcut hasarların yeniden detaylı olarak gözden geçirilmesi ve hasar gören okullarımızda düzenlemelerin yapılabilmesi amacıyla, ayrıca öğrenciler ve velilerin tedirginlikleri de göz önünde bulundurarak şiddetli yağış ve fırtınadan en yoğun etkilenen Şehitkamil, Şahinbey ve Nizip ilçelerinde bulunan resmi özel tüm okullarda, özel eğitim merkezlerinde, anaokullarında vb. tüm eğitim kurumları ve Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim öğretime 4 Mayıs 2026 tarihinde 1 gün süreyle ara verilmiştir. İlköğretimde çocuğu olan kadın personelle ilgili tedbirler kurum amirlerince alınacaktır" ifadelerine yer verildi.
Malatya Malatya’da yolcu otobüsü kazası: 3 ölü, 22 yaralı Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.Malatya Valisi Seddar Yavuz, yaptığı açıklamada kazanın Doğanşehir ilçesi sınırları içerisinde meydana geldiğini belirterek, yolcu otobüsünün sürüş kontrolünü kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandığını ifade etti. Kazada 3 kişinin hayatını kaybettiğini aktaran Yavuz, "Şu anda hastanelerimizde 22 yaralımız tedavi görmektedir. Yaralılarımızdan 5’i yoğun bakımda tedavi altındadır. İlk belirlemelere göre hayati tehlikeleri bulunmamaktadır" dedi.Yaralıların bir kısmının ayakta tedavi edildiğini kaydeden Yavuz, kazanın oluş şekline ilişkin adli makamlar ile güvenlik birimleri tarafından Cumhuriyet savcısının koordinesinde inceleme başlatıldığını belirtti. Bölgedeki kamera kayıtlarını incelediklerini ifade eden Yavuz, ilk etapta bir aracın kaydığına dair görüntülerin bulunduğunu ancak kazanın kesin nedeninin yapılacak detaylı incelemenin ardından netlik kazanacağını söyledi.Kazanın öğrenilmesinin ardından tüm ekiplerin kısa sürede bölgeye sevk edildiğini belirten Vali Yavuz, arama kurtarma çalışmalarının tamamlanarak yaralıların sağlık kuruluşlarına sevk edildiğini ifade etti. Vali Yavuz, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, çalışmalarda görev alan sağlık, güvenlik, itfaiye ve AFAD ekiplerine teşekkür etti.