SPOR - 06 Kasım 2025 Perşembe 10:11

Karşıyakalı futbolcuların hedefi şampiyonluk

A
A
A
Karşıyakalı futbolcuların hedefi şampiyonluk

Karşıyakalı futbolcular Alpay Eroğlu, Erhan Öztürk ve Hıdır Aytekin, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu dile getirdi.


TFF 3. Lig 4. Grup’ta namağlup yoluna devam eden ve 23 puanla liderlik koltuğunda bulunan Karşıyaka’da, takımın önemli futbolcularından Erhan Öztürk, Alpay Eroğlu ve Hıdır Aytekin, Selçuk Yaşar Spor Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



Alpay Eroğlu: "Genç oyunculardan oluşan bir takımız"


Takımda çok iyi bir aile ortamının olduğunu söyleyen 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Alpay Eroğlu, "Tam anlamıyla bir kolej havası var. Takımın yaş ortalaması da oldukça genç. Zaten genel olarak kontenjan sebebiyle birçok takım genç oyunculardan oluşuyor ama bizde bunun da ötesinde, özel bir genç yapılanma var. Hedefimiz buraya gelirken hepimizin bildiği gibi bu büyük camianın bilincinde olarak hareket etmek ve şampiyonluk için mücadele etmek. Sezon sonunda da taraftarımızın bu hasretine son verip onlara şampiyonluğu hediye etmek istiyoruz. Biz bireysel isimlerden ziyade takım olarak ön plana çıkmak istiyoruz. Evet, çok yetenekli ve genç arkadaşlarımız var ama biz bir ekip olarak yükselmek istiyoruz. Son haftalarda da bu takım temposunu sahaya daha iyi yansıttığımızı düşünüyorum" dedi.



"Taraftarımız her zaman itici gücümüz oluyor"


Taraftar hakkında da açıklamalarda bulunan Eroğlu, "Özellikle ben İzmirli biri olarak, o duyguyu çok iyi biliyorum. İnsan ister istemez garip bir heyecan yaşıyor. Seremonide sahaya çıkarken müzik çalıyor ve taraftarın o coşkusunu iliklerine kadar hissediyorsun. Gerçekten tüylerinin diken diken olduğunu o an anlıyorsun. Bazen gücün bittiği yerde taraftarın enerjisi başlıyor. O tezahüratlar sayesinde sanki hiç yorulmamışsın gibi yeniden güç buluyorsun. Taraftarın ateşiyle birlikte sende de yeniden oynama isteği doğuyor. Bu özellikle maçların ikinci yarılarında daha belirgin oluyor. Rakip oyundan düştüğünde, bizim taraftarımız her zaman itici gücümüz oluyor. Bu da bizim için çok önemli bir etken" diye konuştu.



Erhan Öztürk: "Hedefimiz şampiyonluk"


Sezona bir amaçla başladıklarını ifade eden 25 yaşındaki hücum oyuncusu Erhan Öztürk ise, "Hedefimiz şampiyon olmak. Karşıyaka’yı hak ettiği yere, yani ait olduğu konuma geri döndürmek istiyoruz. Sezon başından beri bunun için çok çalışıyoruz. Zaten sezona da galibiyetlerle çok iyi bir başlangıç yaptık. Takımda gerçekten mükemmel bir ortam var, tam anlamıyla bir aile ortamı. Evim tesise sadece 20 dakika uzaklıkta ama çoğu zaman eve gitmek istemiyorum, genellikle tesiste kalıyorum. Çünkü burada çok güzel bir atmosfer var. Hedefimiz net şampiyonluk. Ben futbola amatör olarak başladım. Bağcılar’da oynuyordum. O zamanlar kimse beni fark etmiyordu. ’Yeteneklisin, yeteneklisin’ diyen çok oluyordu ama aslında kimse beni gerçekten izlememişti. Sağ olsun Burhanettin Hoca, Menemen FK’dan beni buraya getirdi ve bana şans verdi" şeklinde konuştu.



Hıdır Aytekin: "Elimden gelenin en iyisini yapıyorum"


Sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını ve bunu sürdürmek istediklerini söyleyen 22 yaşındaki savunma oyuncusu Hıdır Aytekin de, "Antrenmanlarımız, ortamımız, her şeyimiz çok güzel. Takımın havası yerinde, şu anda her şey yolunda gidiyor. Biz de bu gidişatı devam ettirmeye kararlıyız. Hiçbir şeye takılı kalmak istemiyoruz. Bir maçı kazandığımızda bile hemen unutup bir sonraki karşılaşmaya odaklanıyoruz. Takım içinde aile gibi bir ortam var ve bunu korumak istiyoruz. Taraftarlarımızın beklentisinin yüksek olduğunun farkındayız. Bu formanın ağırlığını da biliyoruz ve buna yakışır şekilde mücadele etmeye çalışıyoruz. Kendi performansım açısından da, sonradan oyuna girdiğim anlarda da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Şu ana kadar her şey yolunda gidiyor, umarım bu performansı sezon sonuna kadar devam ettiririz" değerlendirmesinde bulundu.



Karşıyakalı futbolcuların hedefi şampiyonluk

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ İlkokul öğrencileri, çilek fidelerini toprakla buluşturdu Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde ilkokul öğrencileri, okul bahçesinde 120 çilek fidesi dikerek hem tarımı öğrendi hem üretmenin mutluluğunu yaşadı. Kapaklı ilçesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu 1-O sınıfı öğretmeni Ayşe Aslan ve öğrencileri, 5 Mayıs Salı günü okul bahçesinde anlamlı bir etkinliğe imza attı. "Doğa İçin Bir Adım" projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmada, öğrenciler 120 adet çileği toprakla buluşturdu. Etkinliğe veliler ve öğretmenler de eşlik etti. Okul Müdürü Murat Bekdaş, okul bahçesinin yıllar içindeki dönüşümünü anlattı. 2017 yılında göreve başladığında alanın inşaat atıklarıyla dolu olduğunu belirten Bekdaş, yapılan çalışmalarla buranın bir uygulama bahçesine dönüştürüldüğünü ifade etti. Bugün ise öğrencilerin aktif olarak üretim yaptığı bir alana dönüştüğünü vurgulayan Bekdaş, "Çocuklarımız hem öğreniyor hem yaşıyor. Meyve ve sebzelerin nasıl yetiştiğini birebir deneyimliyorlar" dedi. Sınıf öğretmeni Ayşe Aslan, etkinliğin amacının çocuklara doğa sevgisi kazandırmak ve çevre bilinci oluşturmak olduğunu söyledi. Öğrencilerin çileklerin büyüme sürecini gözlemleyerek sabretmeyi, sorumluluk almayı ve üretmenin değerini öğreneceğini belirtti. Aslan, doğa ile kurulan bu bağın çocukların gelecekte daha duyarlı bireyler olmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Çilek şiiri okudu Etkinliğe katılan öğrenciler de yaşadıkları deneyimi heyecanla paylaştı. Özel eğitim öğrencisi Mert Naci Köklükaya, çilek dikmenin çok eğlenceli olduğunu belirtirken, etkinlikte "çilek" şiiri de okudu. Öğrencilerden Kerim Gödek, doğanın önemini öğrendiklerini ve bitkilerin büyümesini merakla beklediklerini söyledi. Belinay Yılmaz ise doğaya iyi bakıldığında onun da karşılığını verdiğini ifade ederek herkesi doğayı sevmeye davet etti. Okul bahçesinde yıl boyunca mevsimine göre sebze ve meyve yetiştirildiği belirtilirken, öğrencilerin bu süreçte aktif rol aldığı vurgulandı. Bu tür etkinliklerin, çocukların doğayla bağ kurmasını sağladığı ve teorik bilgilerin pratiğe dönüşmesine katkı sunduğu ifade edildi.
Ankara E-imza davasında mütalaa açıklandı: Ziya Kadiroğlu hakkında 120 yıla kadar hapis cezası istendi Bazı kamu kurumlarındaki yöneticilere ait elektronik imzaların taklit edilerek sahte belge düzenlendiği iddiasıyla açılan davada, savcılık esas hakkındaki mütalaasını sundu. Örgütün kurucusu ve lideri olduğu değerlendirilen Ziya Kadiroğlu için 120 yıl hapis cezası talep edildi. 264 sanık hakkında mahkumiyet, 22 sanık hakkında beraat istendi. Ankara 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nce Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmada ‘Hoca’ lakaplı örgüt elebaşı Ziya Kadiroğlu, Gökay Celal Gülen, Zeynep Karacan ile bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Hakim, dosyaya gelen evrakı okumasının ardından sanıkların dinlenmesine devam edileceğini bildirdi. Hakimin söz vermesi üzerine konuşan Kadiroğlu, elektronik imzaları çıkaran kişilerin serbest bırakıldığını öne sürerek, "Ben bu elektronik imzalar nasıl çıkartılır bilmiyorum. Ben kimsenin yerine elektronik imza çıkartmadım. Çıkartılması için talepte de bulunmadım" dedi. Kadiroğlu savunmasına şöyle devam etti: "Herhangi bir örgüt kurmadım. Benim bir kod adım yok. Örgüt kurmakla yargılanıyorum. Kurduğum iddia edilen örgütte ailem ve birkaç arkadaşım var. Adı geçen kişilerle örgüt kurmadım, yönetmedim. Sanıkların çoğunu tanımıyorum." Kadiroğlu mahkemeden tahliyesini talep etti. Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar da önceki beyanlarını tekrar ettiklerini ve üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini ifade ederek mahkemeden tahliyelerini talep etti. Kadiroğlu hakkında 120 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi Beyanların ardından Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, dosya kapsamında yargılanan toplam 286 sanıktan 264’ü hakkında mahkumiyet, 22’si hakkında ise beraat talep edildi. Suç örgütünün kurucusu ve lideri olduğu değerlendirilen sanık Ziya Kadiroğlu hakkında ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘ÖSYM Kanunu’na muhalefet’, ‘Resmi belgede sahtecilik’, ‘Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme’, ‘Elektronik İmza Kanunu’na muhalefet’ ve ‘Bilişim sistemindeki verileri bozma yok etme, erişilemez kılma, sisteme veri yerleştirme’ gibi birçok suçtan toplam 120 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Örgüt kapsamında çeşitli suçlardan yargılanan sanıklardan Gökay Celal Gülen, Zeynep Karacan, Mıhyeddin Yakışır, Yalçın Maraşlı ve Ali Çiçekli hakkında 85’er yıl hapis cezası talep edildi. Taner Dağhan için 43 yıl, Yaren Özkarakaş için 38 yıl, Halil Erkoç için 37 yıl, Gülseren Üstün için 33 yıl, Oğuzhan Ercan, Ayhan Ateş ve Enver Yılmaz için 30’ar yıl, Fuat Tanış Arslan için 28 yıl, Oğuz Deniz için 23 yıl, İbrahim Akyüz ve Özge Baydemir için ise 22’şer yıl hapis cezası talep edildi. Ardından ara kararını açıklayan mahkeme, tutuksuz sanık olan Ali Çiçekli’nin tutuklanmasına, diğer sanıkların da mevcut halinin devamına hükmetti. Sonraki duruşma 20 Mayıs’a ertelendi.
Ankara Bakan Bak: "Bizim çocuklara Amerika’da başarılar diliyoruz" Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, A Milli Futbol Takımı ile ilgili, "Bizim çocuklara Amerika’da başarılar diliyoruz. İnşallah güzel işler yapacaklar, gruptan çıktılar, elemeleri geçtiler" dedi. Sporun toplumun her kesimine yayılması, fiziksel ve ruhsal sağlığın güçlendirilmesi ile kamu kurumları arasındaki iletişimin dostluk ve hoşgörü temelinde geliştirilmesi amacıyla düzenlenen "Kamu Futbol Turnuvası" bu yıl 15. kez gerçekleştirilecek. Turnuva öncesi Bakan Bak’ın da katılımıyla gösteri maçı düzenlendi. Bakan Bak, turnuva kapsamında Meclis Spor ve Şöhretler Karması takımları arasında oynanan gösteri maçında Meclis Spor takımında yer aldı. Turnuva, kamu çalışanları arasında dayanışmayı artırmayı ve sporu geniş kitlelere yaymayı hedefliyor. Gösteri maçından önce açıklamalarda bulunan Bakan Bak, 2026 Dünya Kupası’na katılacak olan A Milli Futbol Takımı’na başarı dileklerini sundu ve A Milli Futbol Takımı’nın iyi işler başaracağını belirtti. Sporun hem eğlence hem de stres atma aracı olduğunu dile getiren Bakan Bak, tüm kamu kurumlarını bu turnuvaya beklediklerini sözlerine ekledi. "Bizim çocuklara Amerika’da başarılar diliyoruz" 2026 Dünya Kupası öncesi, A Milli Futbol Takımı’na başarı dileklerini sunan Bakan Bak, "Kamu kurum ve kuruluşlarının katıldığı, Ankara Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen kamu kurumları arası futbol turnuvasının başlangıcını yapıyoruz. Ankara bürokrasisi streslidir, tempo yüksektir. Arada biraz eğlenmeye, stres atmaya ihtiyaç var. Dolayısıyla kamu kurumlarından arkadaşlarımızı bu turnuvaya bekliyoruz. Spor, birleştirici gücü olan, toplumları birleştiren önemli bir olgu. Heyecanlıyız. Çünkü bu sene milli takımımız 24 yıl sonra Dünya Kupası’na gidecek. Çok güzel bir iş başardılar. Bizim çocuklara Amerika’da başarılar diliyoruz. İnşallah güzel işler yapacaklar, gruptan çıktılar, elemeleri geçtiler. Tabii şanslıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız sporun içinden gelen birisi. Spor faaliyetlerine, spor yatırımlarına ve pek çok organizasyona destek veriyor" diye konuştu. Gösteri maçı berabere bitti Meclis Spor ve Şöhretler Karması arasında oynanan maç, 4-4’lük skorla berabere bitti.