EĞİTİM - 03 Aralık 2024 Salı 09:34

Melek öğretmen, azmiyle öğrencilerine örnek oluyor

A
A
A
Melek öğretmen, azmiyle öğrencilerine örnek oluyor

İzmir’de görev yapan 29 yaşındaki Rehber Öğretmen Melek Alkış, engelinin sebep olduğu güçlüklere rağmen çalışkanlığıyla meslektaşlarından ve çevresinden takdir topluyor.

Doğuştan sol kolunun dirsekten aşağısı olmayan ve sol bacağında diz üstü protezi bulunan Melek öğretmen, yaşadığı tüm zorluklara rağmen öğrencilerine olan sevgisiyle çok sevdiği mesleğini sürdürüyor. İlk, orta ve lise eğitiminin ardından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünü bitiren Alkış, İzmir’de ilk görevine başladı. Psikolojik danışmanlık görevine başlamasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Resim Bölümü’nü de bitiren Alkış, yine aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine devam ediyor. Buca Tınaztepe Anadolu Lisesinde görev yapan Alkış, 6 yıldır sürdürdüğü mesleğinde çalışma azmiyle takdir topluyor. Rehber öğretmenliği görevinin yanında resim sevgisinden de vazgeçmeyen Melek Öğretmen, yaptığı çizimlerle hem sergilere katılıyor hem de öğrencilerine sanat terapisi uyguluyor.

Melek öğretmen, azmiyle öğrencilerine örnek oluyor

“Zaman zaman zorluk yaşadım”

Engeli sebebiyle zaman zaman zorluk yaşasa da bu durumun kendisi için bir olumsuz durum oluşturmadığını belirten Melek Alkış, “Doğuştan engelli bireyim. İlkokul ve ortaokul dönemim güzel geçti. Arkadaşlarımın ve öğretmenlerimin yaklaşımları her zaman çok iyiydi. Başta ailem olmak üzere bu konuda çok destek aldığımı düşünüyorum” dedi.

“İlerde terapi yapabileceğim bir ortam oluşturmak istiyorum”

Alkış, lise eğitimi sırasında kendini tanımak ve anlamak istediği bir döneme girdiğini, bu sebeple psikolojiye biraz daha ilgi duyduğunu belirtti. Alkış, şöyle devam etti: “Psikolojik danışmanlık okumak istedim. Aynı zamanda resme de yeteneğim vardı. Yıllardır resim yapmayı da sürdürdüm. Psikolojik danışmanlığım bittikten sonra resim öğretmenliği bölümünü okudum. O da yetmedi bu alan üzerine yüksek lisansa başladım ve şu an eğitimimi sürdürüyorum. İki alanın da bana çok katkı sunduğunu düşünüyorum. Bu iki alanı sanatla terapi ile birlikte birleştirmek istiyorum. İlerleyen süreçlerde bir atölyem ve terapi yapabileceğim bir ortamım olsun istiyorum. Bu yüzden hazırlıklara başladım.”

Melek öğretmen, azmiyle öğrencilerine örnek oluyor

“Öğrencilerimle çok mutluyum”

Lisede görev yapmaktan son derece keyif aldığını ifade eden Melek öğretmen, “Öğrencilerimle çok mutluyum. Öğrencilerle aramdaki diyalog güzel. Cıvıl cıvıl enerjileri var. Zaman zaman herkes sorun yaşıyor. Bazen zorluklarla karşılaşıyorum ama üstesinden gelinmeyecek zorluklar değil. Bence önemli olan da bu. Mesleğimi seviyorum ve severek yapmaya da devam edeceğim. Öğrenciler beni yüzlerinde gülümsemeyle karşılıyor. Belki de farklı olduğum içindir. Bunun üzerine bir farkındalık oluşturduğumu düşünüyorum. Beni de kendileri gibi görüyorlar. Dışarıdan biri gibi görmüyorlar” diye konuştu.

“Öğrencilerle birlikte resimleri yorumluyoruz”

Yaptığı resimlere öğrencilerin güzel dönüşler verdiğinin altını çizen Alkış, “Öğrenciler yaptığım resimleri bazen çok ilginç buluyorlar ve şaşırıyorlar. Bazen de resimleri yorumluyoruz. Bunu genellikle grup terapilerinde yapıyorum. Bir çizim ortaya koyuyoruz ve yorumluyoruz. Aslında herkes kendi içinde gördüğünü yansıtıyor. Bu durum da terapide çok kıymetli bir durum” açıklamalarına yer verdi.

Mehmet Pamuk - Sinan Yeniçeri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Hatay’da çöl tozu etkisini sürdürüyor Libya üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye’ye ulaşan çöl tozu, ülkenin en güneyinde yer alan Hatay’da etkisini sürdürüyor. Libya üzerinden Türkiye’ye gelen toz taşınımı konusunda meteoroloji uyarıda bulunmuştu. Türkiye’nin en güneyinde yer alan Hatay’da Libya üzerinden gelen çöl tozu etkisini sürdürüyor. Antakya ve Defne ilçelerinde toz taşınımından dolayı puslu bir hava hakim olurken, güneş gündüz olmasına rağmen güçlükle görülebildi. Havadan çekilen görüntülerde kent merkezinin çöl tozu içerisinde kaldığı görüldü. "Dışarıya çıkılmayacak bir hava var, maskesiz kimse dışarı çıkmasın" Çöl tozu nedeniyle dışarıya çıkılmayacak bir havanın olduğunu ifade eden Semire Coşkun, "Bugün havalar çok kötü ve tozlu olduğu için her yerde toz var. Tozun etkisi geçer diye düşündük ama geçmedi ve berbat bir hava var. Dün toz havası çok etkiliydi. Bu sabah çok iyiydi ama öğleye doğru toz etkisini gösterdi. Dışarıya çıkılmayacak bir hava var, maskesiz kimse dışarı çıkmasın. Yağmur yağarsa toz havası etkisini kaybeder" dedi. "Bu havada nefes almakta zorlanıyorum" Tozlu havalarda nefes almakta zorlandığını anlatan İbrahim Elmas, "Dün hava çok bulanık ve tozdu, bugün de etkisi devam ediyor. Bu havalarda çok bunalım içindeyiz. Bu çöl fırtınası Yemen veya Libya tarafından geliyor. Her yıl birkaç gün böyle havalar oluyor. Yağmur yağarsa tozları yıkar gider. İnşallah yağmur yağar. Bu havada nefes almakta zorlanıyorum ve öksürüyorum. Benim yaşımdaki insanların dışarıya çıkmamalarını tavsiye ederim. Evlerde kalmaları daha güzel olur. Aslında bu havada maske takmanın tam zamanı" ifadelerini kullandı.
Tekirdağ Tekirdağ’da küçükbaş hayvancılık festivali Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Malkara’da düzenlenen Trakya’nın ilk küçükbaş hayvancılık festivali yoğun katılımla başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Malkara Eski Otogar alanında düzenlenen "Küçükbaş Hayvancılık Festivali" kapılarını açtı. 3-5 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen festival, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Malkara Belediyesi, Zootekni Federasyonu ve Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği iş birliğiyle hayata geçirildi. Açılışta konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, festivalin üretim odaklı bir vizyon taşıdığını belirterek, "Bu heyecan; üretime, emeğe ve alın terine olan inançtır. Tekirdağ sadece sanayisiyle değil; tarımıyla ve hayvancılığıyla da güçlü bir şehirdir" dedi. Üreticilere yönelik destek projelerine değinen Yüceer, "Hadi Gel Köyümüze, Sürümüzü Büyütelim" projesi kapsamında her yıl bin 250 küçükbaş hayvan desteği sağlanacağını, 5 yıl sonunda toplam 6 bin 250 hayvanın üreticilere kazandırılacağını ifade etti. Ayrıca üreticilere yönelik mazot desteğinin de başlatıldığını açıkladı. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilirken, proje kapsamında 22 yetiştiriciye damızlık koç dağıtımı yapıldı. Festival alanında kurulan stantlar yoğun ilgi görürken, sektöre yönelik ekipmanlar ve ürünler tanıtıldı. Festivalin 4 ve 5 Nisan tarihlerinde panel, yarışma ve çeşitli etkinliklerle devam edeceği bildirildi.
Bilecik Oylar eşit çıkınca Meclis 1. Başkanvekili kurayla belirlendi Pazaryeri Belediyesi’nin Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yapılan seçimde oylar eşit çıkınca Meclis 1. Başkanvekili kurayla belirlendi. Pazaryeri Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Zekiye Tekin başkanlık etti. Meclisin yeni dönem görev dağılımları kapsamında Meclis 1 ve 2’nci başkan vekillikleri için seçimler yapıldı. Katip üyeler ile yedek katip üyelerin belirlenmesinin ardından, belediye encümeni ve imar komisyonu üyeleri de tek, tek seçilerek görevlerine başladı. Meclis 1. Başkanvekili kurayla seçildi Toplantının en dikkat çeken anlarından biri Meclis 1. Başkanvekilliğinde yaşandı. AK Partili Meclis Üyesi Selami Özdil ile Yeniden Refah Partili Kadir Naz arasında eşit oy çıkması üzerine kura çekimine gidildi. Heyecan dolu anların yaşandığı kura sonucunda Selami Özdil, Pazaryeri Belediyesi 1. Başkanvekili olarak seçildi. Raporlar görüşüldü, komisyonlar belirlendi Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin belirlenmesinin ardından 2025 yılı faaliyet raporu meclis gündemine geldi. Rapor detaylı şekilde görüşülerek değerlendirilirken, 2025 yılı denetim raporu da okunarak meclis üyelerinin bilgisine sunuldu. Çarşı Mahallesi’nde trampa kararı Gündemin öne çıkan başlıklarından biri de Çarşı Mahallesi’ndeki bazı ada ve parsellere ilişkin trampa (takas) işlemleri oldu. Söz konusu düzenleme meclis üyelerinin görüşleri doğrultusunda karara bağlandı. Toplantıda ayrıca açık yüzme havuzunun 1 yıl süreyle tahsisi, imar komisyonu raporunun değerlendirilmesi ve üst yapı onarım bedeline ilişkin konular da ele alındı. Tüm maddeler ayrıntılı şekilde görüşülerek karara bağlandı. Başkan Tekin’den anlamlı hediye Toplantı sonunda Başkan Zekiye Tekin, meclis üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür ederek, alınan kararların ilçe adına hayırlı olmasını diledi. Tekin ayrıca meclis üyelerine Türk bayrağı portresi hediye etti.