ÇEVRE - 21 Ocak 2026 Çarşamba 15:52

Trabzon bulvarı yeni çevresine kavuşuyor

A
A
A
Trabzon bulvarı yeni çevresine kavuşuyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Bulvarı’nda altyapı çalışmaları tamamlanan kısımlarda yürüyüş yolu ve orta refüj imalatlarını hızla sürdürüyor. Gerçekleştirilen çalışmalarla Trabzon Bulvarı’nda uzun yıllar hizmet verecek, dayanıklı ve modern bir üstyapı inşa ediliyor.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde altyapısı tamamlanan bölgelerde üstyapı çalışmalarını eş zamanlı ve hızlı bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda çalışma gerçekleştirilen adreslerden biri de şehir merkezinin en önemli ulaşım arterleri arasında yer alan Trabzon Bulvarı oldu. Bulvarda altyapı imalatlarının tamamlandığı bölümlerde üstyapı uygulamalarına geçilirken, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürüyüş yolları ve orta refüj imalatları titizlikle gerçekleştiriliyor. Çalışmalarla birlikte, altyapı ve inşa faaliyetleri sırasında zarar gören kaldırım ve refüj alanları yenilenerek modern ve kullanışlı bir görünüme kavuşturuluyor. Etaplar halinde sürdürülen çalışmalar kapsamında Trabzon Bulvarı boyunca yaya güvenliğini ve konforunu artıracak yürüyüş yolları inşa edilirken, orta refüjlerde de estetik ve fonksiyonelliği ön planda tutan düzenlemeler hayata geçiriliyor. Yapılan imalatlarla hem trafik akışının daha düzenli hale getirilmesi hem de bulvarın şehir estetiğine uygun bir çehre kazanması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen üstyapı çalışmaları sayesinde Trabzon Bulvarı’nda uzun yıllar hizmet verecek, dayanıklı ve çağdaş bir altyapı oluşturulması amaçlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki yaya ve araç trafiğinin daha güvenli ve konforlu hale gelmesi hedefleniyor.



Trabzon bulvarı yeni çevresine kavuşuyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türkiye’nin de aralarında olduğu 8 ülkeden Barış Kurulu açıklaması Türkiye, Mısır, Endonezya, Ürdün, Pakistan, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri dışişleri bakanları, ABD Başkanı Donald Trump tarafından liderlerine Barış Kurulu’na katılmaları yönünde iletilen daveti memnuniyetle karşıladı. Dışişleri Bakanları tarafından yapılan ortak açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti, Mısır Arap Cumhuriyeti, Ürdün Haşimi Krallığı, Endonezya Cumhuriyeti, Pakistan İslam Cumhuriyeti, Katar Devleti, Suudi Arabistan Krallığı ve Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanları, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald J. Trump tarafından liderlerine Barış Kurulu’na katılmaları yönünde iletilen daveti memnuniyetle karşılamaktadır. Bakanlar, ülkelerinin Barış Kurulu’na katılmaya yönelik ortak kararını açıklamaktadır. Katıldığını duyurmuş olan Mısır Arap Cumhuriyeti, Pakistan İslam Cumhuriyeti ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil her bir ülke kendi ilgili hukuki ve diğer gerekli usullerine uygun olarak katılım belgelerini imzalayacaktır" denildi. Bakanların, Trump’ın başkanlığında yürütülen barış çabalarına ülkelerinin desteğini yinelediği söylenen açıklamada, "Bakanlar, Başkan Trump liderliğinde yürütülen barış çabalarına ülkelerinin desteğini yinelemekte ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2803 sayılı kararıyla onaylanan Gazze’deki Çatışmayı Sona Erdirmek için Kapsamlı Plan’da belirtilen Barış Kurulu misyonunun bir geçiş yönetimi olarak hayata geçirilmesini destekleme konusundaki kararlılıklarını teyit etmektedir. Bu misyon; kalıcı bir ateşkesin pekiştirilmesini, Gazze’nin yeniden imarının desteklenmesini ve uluslararası hukuk çerçevesinde Filistin halkının kendi kaderini tayin ile devlet kurma hakkına dayanan adil ve kalıcı bir barışın ilerletilmesini hedeflemekte; böylece bölgedeki tüm ülkeler ve halklar için güvenlik ve istikrarın yolunu açmayı amaçlamaktadır" ifadelerine yer verildi.
Ankara Türkiye-Yunanistan Pozitif Gündem Ortak Eylem Planı’nın 9’uncu tur görüşmeleri yapıldı Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay ve Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Haris Theoharis’in başkanlıklarındaki heyetler arasında Türkiye-Yunanistan Pozitif Gündem Ortak Eylem Planı’nın 9. tur görüşmeleri, Atina’da gerçekleştirildi. Türkiye-Yunanistan Pozitif Gündem Ortak Eylem Planı’nın 9. tur görüşmeleri, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ve Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Haris Theoharis başkanlığındaki heyetler arasında Atina’da gerçekleştirildi. Bakanlığın sanal medya hesabından yapılan paylaşıma göre; toplantıda, Ankara’da yapılan son toplantıdan bu yana Ortak Eylem Planı’nda kaydedilen ilerleme gözden geçirilerek, sürece dahil edilebilecek yeni işbirliği sahaları istişare edildi. Ortak Eylem Planı Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre; toplantıda, dinamik bir süreç olan OEP kapsamındaki projelerin üzerinden geçildi. Bu bağlamda iki ülkenin ilgili kurumları arasındaki mevcut iş birliği ele alındı ve yeni iş birliği alanları üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Türkiye ile Yunanistan arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve pozitif gündem oluşturulması amacıyla 2021 yılında başlatılan çalışmalar kapsamında, iki ülke Dışişleri Bakanlıkları arasında yine 2021 yılında Bakan Yardımcısı seviyesinde gerçekleştirilen toplantıda bir OEP üzerinde mutabık kalındı. Ortak Açıklama Görüşmeye ilişkin yapılan ortak açıklamaya göre; Bakan Yardımcıları ticaret, ekonomi, gümrük, turizm, ulaştırma, inovasyon, bilim ve teknoloji, tarım, çevrenin korunması, sosyal güvenlik ve sağlık, gençlik, eğitim ve sporun yanı sıra iş çevreleri arasında iş birliği sektörlerinde ortak çıkarlara yönelik projeleri içeren Pozitif Gündem Ortak Eylem Planı kapsamında kaydedilen ilerlemeyi memnuniyetle karşıladı. Başarıyla tamamlanan maddelere ilaveten, listedeki bazı diğer maddelerde de tatmin edici ilerleme kaydedildiği belirtildi. Ortak Eylem Planı toplantıları aynı zamanda, müteakip Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) sırasında imzalanabilecek ilgili anlaşmaların nihai hale getirilmesi için bir çerçeve de teşkil ediyor. Bu dinamik ve devam eden süreçte kaydedilen ilerlemeyi daha da geliştirmek amacıyla taraflar, mevcut iş birliği alanlarını derinleştirme ve Pozitif Gündem bağlamında yeni gündem maddeleri eklenmesi imkanlarını değerlendirme hususunda mutabık kaldı.