YEREL HABERLER - 06 Şubat 2014 Perşembe 19:29

Yerel Seçimlere Doğru

A
A
A
Yerel Seçimlere Doğru

Saadet Partisi (SP) Karabük Belediye Başkan Adayı Soner Malkoç, seçim dönemi ve öncesi yaptıkları çalışmalarda Milli Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisi ve tüm parti temsilcilerine ve şahsına gösterilen teveccüh ve samimiyetten dolayı teşekkür etti.
Malkoç, Karabük iki kutuplu bir seçim atmosferinde milletin sesine kulak vermeden bir kamplaşma ve gruplaşma ortamına AK Parti ve Vergili tarafından çekilmek istendiğini belirterek, “ Biz Saadet Partisi olarak düzenlenen bu kirli senaryoyu millet adına bozmayı, yine milletimizle birlikte başardık. Bakınız bu iki grupta Karabük’ün gerçek gündemlerini konuşmadan milletin başında bir diktatör edasıyla yaptıkları projelerle milletin gerçek sorunlarını değil de kendilerinin nefislerini tatmin edecek göz boyayacak isimlerine de çılgın projeler, mega projeler ya da ultra mega projeler dedikleri aslında kendilerinin bile inanmadıkları ya da halkın ne kadarlık kısmına hitap ettiklerini bilmedikleri projelerle alana çıkmışlardı. Bu süreç bizlerin alana çıkmasıyla artık farklı bir duruma geldi.Şimdi artık kentte bizimle gündeme gelen esas sorunlar olan belediyenin bütçesi ve borç durumu, kent meydanının yanlış yapılanması, trafik sorunu, park sorunu, istihdam sorunu vb. gibi alanda konuşulmaya başlanmıştır. Allah’ın izniyle bu aziz milletin öz evlatları olarak milletimizle birlikte artık gündemi ve Karabük’teki sorunları biz belirler ve çözümlerini de birlikte tespit eder duruma geldik. Bundan sonra Karabük’teki hiçbir siyasi temsilci, belediye başkan adayı bu asli sorunları çözmeden alanda siyaset yapamayacaktır” dedi.
Kentin oldu bittilere kurban edilmek istendiğini ve yapılan projelerle kentin önünün açılmasından öte adeta kentin önünün kapatıldığını da belirterek, “ İki zihniyette aynı çalışmakta. AK Parti kaynak israfından başka bir şey olmayan ve bu gün çürümeye terk edilmiş bir belediye binası yaptı ardından da ucube bir üst geçitle kentin kaynaklarını hoyratça kullandı. İlk seçimlerde de sözün sahibi olan milletimizden kırmızı kart görerek alan dışına itilmişti. Bu gün kanaatimizce kırmızı kartla alan dışına itilme sırası Vergili’ye gelmiştir. Aynı kaynak israfını Battı-Çıktı ve kent meydanı projelerinde Vergili döneminde de yaşamaktayız. Bu aziz Millet bu oyunlara seyirci kalmayacaktır. Bundan sonra artık milleti dinleyen,kenti yaşayan ve gerçekten bu kentin parçası olan,hizmeti önceleyen,dürüst insanlar bu aziz millete hizmet edeceklerdir.Bu mana da inanıyoruz ve görüyoruz ki sıra artık Milli Görüşte ve Saadet Partisindedir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Reklam Kurulu’ndan 5 ayda yaklaşık 108 milyon lira ceza Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Reklam Kurulu’nun 16 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiği 345 sayılı toplantısında, ele alınan 119 dosyadan 110’unun mevzuata aykırı bulunduğu ve bu dosyalar için durdurma cezası ile toplamda 13 milyon 744 bin 459 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildiği bildirildi. Bakanlığın yaptığı açıklamada, geleneksel ve dijital mecralarda sağlık reklamlarından sosyal medya fenomenlerinin reklamlarına, gıda takviyesi reklamlarından indirimli satış reklamlarına kadar birçok sektördeki reklam ve uygulamaların incelendiği belirtildi. Denetimler kapsamında, bir firmanın çeşitli mecralar üzerinden yayınladığı kampanya ilanlarında, indirimli satış süresinin 6 ay olarak belirlendiği tespit edildi. İncelemede, ’sezon indirimi’ başlığıyla kış, ilkbahar ve yaz olmak üzere üç sezona yayılan ve sürekli değişen ürünlerin dahil edilmesiyle yapılan kampanyaların, tüketicilerde belirsizlik ve sürekli indirim algısı meydana getirdiği gerekçesiyle durdurulmasına karar verildi. ’Anne tarifi’ ifadesine durdurma cezası Açıklamada, hızlı tüketim ürünlerinin tanıtımlarında kullanılan ’anneler tarafından hazırlanan ürünlere eş değer’ ifadelerinin mevzuata aykırı bulunduğu bildirildi. Gıda sektöründe, özellikle çocukların tüketimine yönelik ürünlerde, ’anne tarifi’, ’anne formülü’, ’anne dokunuşu’ gibi ifadelerin kullanımı, bu ürünlerin ev şartlarında hazırlanmış gibi gösterilerek yanıltıcı nitelikte olduğu gerekçesiyle durduruldu. Reklam Kurulu’nun, bu yılın ilk beş ayında toplam 756 dosyayı değerlendirdiği bilgisi verilen açıklamada, aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama olduğu tespit edilen 664 dosya için durdurma cezası ve toplam 107 milyon 883 bin 569 lira idari para cezası uygulandığı bilgisi verildi.
Ankara Bakan Yerlikaya duyurdu: İzmir’de ’Mahzen-48’ operasyonunda organize suç örgütü çökertildi, 9 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İzmir’de düzenlenen ’Mahzen-48’ operasyonunda elebaşılığını ’Kertenkele’ lakaplı Batuhan Tok’un (Cezaevinde) yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda organize suç örgütü üyesi 9 şüpheli yakalandı" dedi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, İzmir’de düzenlenen "Mahzen-48" operasyonunda elebaşılığını "Kertenkele" lakaplı ve halen cezaevinde bulunan Batuhan Tok’un yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini belirterek, operasyonda suç örgütü üyesi 9 şüphelinin yakalandığını kaydetti. "Ülkemizi organize suç örgütlerinden, çetelerden temizlemeye kararlıyız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz" diyen Bakan Yerlikaya operasyonla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: "Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir’de düzenlenen operasyonda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Kasten Yaralama, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Silahla Tehdit suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyon sonucu 5 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet ruhsatsız tüfek ve muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonu koordine eden Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."