EKONOMİ - 29 Mayıs 2025 Perşembe 10:06

KARDEMİR, Cezayir’e 11,8 milyon avroluk ray ihracatı gerçekleştirecek

A
A
A
KARDEMİR, Cezayir’e 11,8 milyon avroluk ray ihracatı gerçekleştirecek

Türkiye’nin ilk entegre demir çelik fabrikası olan Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., yerli ve milli üretim gücünü uluslararası pazarlara taşıma vizyonu doğrultusunda ihracat faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.


Şirket, demir yolu rayı ürün grubunda gerçekleştirdiği ihracatlarla küresel pazardaki etkinliğini her geçen gün artırırken, bu kapsamda Cezayir merkezli Infrarail firması ile 11 milyon 826 bin Euro tutarında ray satışı anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında teslimatların, sözleşme tarihinden itibaren 5 ay içinde tamamlanması planlanıyor.


Öte yandan, 11 Ekim 2024 tarihinde kamuoyuna duyurulan ve yine Cezayir’e yönelik toplam 10 milyon 298 bin 600 Euro değerindeki ray ihracatı kapsamında kazanılan ihalenin teslimatları da 3 ay içerisinde başarıyla tamamlandı. Bu gelişmelerle birlikte KARDEMİR, Cezayir pazarındaki varlığını istikrarlı bir şekilde güçlendirmiş oldu.


KARDEMİR, yerli ve milli üretim anlayışıyla geliştirdiği yüksek katma değerli ürünlerle, hem yurt içinde hem de uluslararası pazarlarda tercih edilen bir tedarikçi konumuna ulaşmayı hedefliyor. Entegre üretim yapısı, kalite odaklı yaklaşımı ve gelişmiş lojistik kabiliyetleri sayesinde ihracat alanındaki kapasitesini her geçen gün artırmayı sürdürüyor.


Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "Büyük çabalarla, başarıyla hayata geçirilen ray, teker, aks gibi katma değerli ürünlerimizin ihracatını artırmaya yönelik bu adımlarla dünya pazarlarına daha güçlü bir şekilde açılıyoruz. Yerli ve milli üretim anlayışıyla geliştirdiğimiz ürünlerimizin uluslararası ölçekte daha fazla yer bulmasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda ihracat faaliyetlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gönülleri ısıtan yakacak desteği Kocaeli’de yakacak desteği ödemeleri başlarken, ailelere kasım-nisan ayları arasında toplam 6 bin TL verilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşların ısınma giderlerine katkı sağlamak amacıyla yakacak desteği ödemelerine başladı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürütülen destek kapsamında, düzenli gıda yardımı alan ailelere kasım-nisan ayları arasında aylık bin TL, toplamda 6 bin TL yakacak desteği sağlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatları doğrultusunda yürütülen yakacak desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların 41 Su Nakit Kartlarına yatırılıyor. Destek programı kapsamında ilk ödeme kasım ayı için hak sahiplerinin kartlarına aktarılırken, ödemeler nisan ayına kadar 6 ay boyunca düzenli olarak devam edecek. Aylık bin TL destek veriliyor Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla, Kocaeli genelinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin kış aylarında yaşayabileceği ısınma sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Sağlanan yakacak desteğiyle vatandaşların kış mevsimini daha güvenli ve sağlıklı şartlarda geçirmesi amaçlanıyor. Yakacak desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası aracılığıyla alınıyor. Başvurular, uzman ekipler tarafından yapılan sosyal incelemelerin ardından değerlendiriliyor. Yardımın türü ve kapsamı ise Sosyal Yardımları Değerlendirme Kurulu tarafından karara bağlanıyor.