ASAYİŞ - 03 Mart 2026 Salı 15:03

Önce darp edildi, sonrasında 180 bin TL’lik cezayla neye uğradığını şaşırdı

A
A
A
Önce darp edildi, sonrasında 180 bin TL’lik cezayla neye uğradığını şaşırdı

Karabük’ün Yenice ilçesinde önünde bekleyen araç yüzünden duraklamak zorunda kaldığı sırada kornaya bastığı gerekçesiyle baba-oğlun saldırısına maruz kalan Faruk Bostancı "Gece 3’e kadar karakoldayken ‘Sana ceza yazılmayacak, senin hiçbir suçun yok’ diyen jandarma, bir gün sonra ceza yazdı" ifadelerini kullandı.


Sarayköy mevkiinde meydana gelen olayda iddiaya göre Şirinköy köyü istikametine seyreden 34 DH 2858 plakalı hafif ticari aracın sürücüsü Faruk Bostancı (21), yol üzerinde iki kişinin durdukları otomobildeki bir kişiyle tartıştığını gördü. Bostancı, aracının dörtlü ikaz lambalarını yakarak beklemeye başladı.


Bu sırada araç kuyruğunda bekleyen bazı sürücülerin kornaya basması üzerine, baba ile oğul oldukları öğrenilen Hasan Baran B. ile Murat B., kornaya basanın Bostancı olduğunu zannederek gençle tartışmaya başladı.


Tartışmanın büyümesi üzerine baba ve oğul, Bostancı’yı önce araç içerisinde, ardından araçtan indirerek darbetti.


Araç kuyruğunda bekleyen vatandaşların araya girmesiyle kavga sona erdi. Yaralanan Bostancı, hastaneye giderek darp raporu aldıktan sonra jandarmaya başvurarak şikayetçi oldu.



Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Olayın taraflarından Faruk Bostancı, yaptığı açıklamada, "İstanbul’dan geliyordum. Şirinköy Köyü istikametine seyir halindeyken Sarayköy civarına geldiğimde önümde yolun ortasında bir araç duruyordu. Ben yoldan geçemedim, bekledim. Dörtlülerimi yaktım. Aracın kapıları açık ama aracın içinde kimse yok. İki önümde bir araç daha vardı ama etrafı kalabalıktı. Oradan gencin bir tanesi geldi, kimsenin olmadığı arabanın açık olan kapıları kapattı. O kapıları kapatınca ben aradan geçtim ama yine olayın ortasında kaldığım için durmak zorunda kaldım. Öne geçince iki kişinin önümdeki araçta bulunanları darp ettiğini gördüm. Dörtlü ikaz lambalarımı yakıp beklerken arkadaki araçlar korna çalmaya başladı" dedi.



"Babası camdan doğru bana yumruk atmaya başladı"


Bostancı, tartışmanın ardından öndeki aracın sürücüsünün oğlunun kendisine parmak salladığını ifade ederek, şunları söyledi:


"Burada bir dakika bekleyemiyor musun? Milletle papaz olduk, senle de papaz olmayalım diyerek bağırınca ben de bunun üstüne, ‘Ne bağırıyorsun?’ dedim. Bunu dedikten sonra babası gelerek camdan doğru bana yumruk atmaya başladı. Oğlu da sağ tarafa geçerek sıkıştırmaya başladı."


"Araç içerisinde bayağı darp edildim. Bunun üzerine kendimi araçtan dışarı atmak zorunda kaldım" diyen Bostancı, "O anda boğazıma yapışıp arabanın üzerine yatırdılar. Arbede yaşadık orada. Ondan sonra ‘beni bırakın, gideyim’ diyerek aracıma binmeye çalışırken kazağımdan tutup yırttı. Can havliyle aracıma binerek, aileme ve jandarmaya haber vermek için elime telefonu aldığımda bu sefer de telefonumu gasp ettiler. Telefonu almak için arabadan inmek durumun kalınca babası boynuma yapışıp ‘Sen benim kim olduğumu biliyor musun? Eski muhtarım ben’ diyerek tehdit etti" ifadelerine yer verdi.



"Şikayeti geri almamı istediler"


Bostancı, "Hastaneye başvurup darp raporumu aldıktan sonra görevliler raporu jandarmanın alacağını söylediler. İftardan sonrada karakola gittik. Gece yarısından sonra 3’e kadar karakolda kaldık. Karakoldayken, Zonguldak ve köydeki tanıdıklarıma ulaşıp şikayeti geri almamı istediler. Ben de şikayeti geri çekmedim. Bunu istemelerindeki sebep infazları olduğu içinmiş" diye konuştu.



"180 bin TL ceza kesildi"


Bostancı, yaşananları aktarırken, "Bir gün sonra karakoldan arandım. Karakola gittiğimde darp edenlerin beyanına göre, ‘başka bir aracı ısrarla takip etmek ve bu amaçla araçtan inmek iddiasıyla’ 180 bin TL para cezası yazılarak ehliyetime el konuldu, aracım bağlandı. İddialarına göre ilk ben onlara saldırmışım, ilk araçtan ben inmişim. Gece 3’e kadar karakoldayken ‘Sana ceza yazılmayacak, senin hiçbir suçun yok’ diyen jandarma, bir gün sonra ceza yazdı" ifadelerini kullandı.


Bostancı, Zonguldak’ta Türkiye Taş Kömürü Müessesinde çalışan ve kendisine saldıran şahıslar hakkındaki şikayetini sürdüreceğini söyledi.



Önce darp edildi, sonrasında 180 bin TL’lik cezayla neye uğradığını şaşırdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Merkezefendi’de Ramazan’a özel "İncesaz" konseri Merkezefendi Belediyesi tarafından Ramazan ayına özel düzenlenen "İncesaz" konseri, vatandaşlara unutulmaz bir müzik akşamı yaşatmaya hazırlanıyor. Kültür ve sanat etkinliklerini yıl boyunca sürdüren Merkezefendi Belediyesi, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunu müzikle taçlandıracak. Geleneksel tınıların ve seçkin eserlerin yer alacağı "İncesaz" konserinde, sanatseverler hem huzur dolu hem de keyifli bir gece geçirme fırsatı bulacak. Ramazan ayının manevi atmosferine uygun ezgilerin seslendirileceği konser programı, 4 Mart Çarşamba günü saat 20.30’da Merkezefendi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Ramazan ayının manevi iklimini birlikte yaşamak isteyen tüm vatandaşlar konsere davetli. "Tüm hemşehrilerimizi konserimize bekliyorum" Ramazan ayının maneviyatını kültür ve sanat etkinlikleriyle yaşatmaya devam ettiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Ramazan ayı, paylaşmanın, dayanışmanın ve gönül birliğinin en güçlü şekilde hissedildiği özel aydır. Bizler de Merkezefendi Belediyesi olarak bu özel ayın manevi atmosferini kültür ve sanat etkinliklerimizle taçlandırmaya devam ediyoruz. Ramazan’a özel düzenlediğimiz ‘İncesaz’ konserimizde hemşerilerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyacağız. Tüm vatandaşlarımızı 4 Mart Çarşamba günü saat 20.30’da Merkezefendi Kültür Merkezi’mize bekliyorum" dedi.
Denizli Merkezefendi Kent Tiyatrosu’nun Mart ayı oyun takvimi yayınlandı Merkezefendi Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun Mart ayındaki ilk oyunu "Piyonlar" 4 Mart Çarşamba günü saat 10.30’da Merkezefendi Kültür Merkezi’nde oynanacak. Kültür ve sanat alanındaki etkinliklerini sürdüren Merkezefendi Kent Tiyatrosu oyunlarına hız kesmeden devam ediyor. Merkezefendi Belediyesi tarafından Merkezefendi Kent Tiyatrosu’nun Mart ayındaki oyun takvimi açıklandı. Tiyatro ekibi Mart ayının ilk oyununu 4 Mart Çarşamba günü oynayacak. Merkezefendi Kültür Merkezi’nde sergilenecek olan "Piyonlar" oyunu 4 Mart Çarşamba günü saat 10.30’da başlayacak. Merkezefendi Kent Tiyatrosu’nun, Mart ayındaki oyun takvimi ise şöyle; Tiyatro ekibi ‘Piyonlar’ oyununun ardından yeni oyunlarından birisi olan Bavulbaz isimli çocuk oyununu 11 Mart Çarşamba günü 10.30’da Merkezefendi Kültür Merkezi’nde, ‘Mızmız ve Boncuk Macera Peşinde’ oyununu 12 Mart Perşembe günü saat 10.30’da Yüzüncü Yıl Gençlik ve Yaşam Merkezi’nde, Kısa Oyunlar Festivali kapsamında oynanacak olan ‘Ortak Küme’ isimli oyunu 26 Mart Perşembe günü 19.30’da ve ‘Dağ Yolunda’ isimli yetişkin oyununu 26 Mart Perşembe günü saat 20.00’de Merkezefendi Kültür Merkezi’nde oynayacak. ‘Biz Aşık Değiliz’ isimli tiyatro oyununu 27 Mart Cuma günü Merkezefendi Kültür Merkezi’nde ve Kısa Oyunlar Festivali kapsamında 28 Mart Cumartesi günü saat 18.00’de ‘Kuyuya Düşen Eşek’ ve yine 28 Mart Cumartesi günü saat 19.00’da ‘Güneş Bize Göz Kırpıyor’ isimli yetişkin oyunları Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Merkezefendi Kent Tiyatrosu’nun Mart ayı oyun takvimi Merkezefendi Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden paylaşıldı. Vatandaşlar, toplu rezervasyonlu oyunlar için 444 8 662 numaralı çağrı merkezinden, online rezervasyon için sistem 5 gün açık olup, www.merkezefendi.bel.tr adresinden rezervasyon yapabilecek. Yeni oyun büyük beğeni topladı Geçtiğimiz günlerde Merkezefendi Kent Tiyatrosu’nun repertuarına kattığı yeni oyunu ‘Biz Âşık Değiliz’ isimli tiyatro oyunu Şubat ayında sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı. Romantik ilişkileri tarih öncesinden alıp zamanın ötesine taşıyan oyun, izleyicilere hem farklı bir bakış açısı hem de etkileyici bir sahne deneyimi sundu.
Ankara Bakan Fidan: "Konsolosluk Çağrı Merkezinde dünyanın dört bir tarafında bulunan vatandaşlarımızın sorularına cevap verilmekte" Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Konsolosluk Çağrı Merkezinde dünyanın dört bir tarafında bulunan vatandaşlarımızın taleplerine, sorularına cevap verilmekte" dedi. Bakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve Merkezin, bölgedeki son gelişmelerden etkilenen vatandaşlara yönelik faaliyetleri hakkında bilgi verdi. "Konsolosluk Çağrı Merkezinde dünyanın dört bir tarafında bulunan vatandaşlarımızın sorularına cevap verilmekte" Bakan Fidan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Konsolosluk Çağrı Merkezinde bulunmaktayız. Burada 7 gün 24 saat arkadaşlarımız faaliyet göstermekte. Dünyanın dört bir tarafında bulunan vatandaşlarımızın taleplerine, sorularına cevap verilmekte. Özellikle hem alandaki, misyonlarımızdaki arkadaşlarımız hem de merkezdeki arkadaşlarımız bir yazılım marifetiyle bu çağrıları yönetmekte ve cevap vermekte. Burada çok yoğun bir faaliyet var. Birçok dilde arkadaşlarımız çağrılara cevap vermekte. Birçok talep oluyor. Özellikle son günlerde İran Savaşı yüzünden mücavir bölgede bulunan vatandaşlarımızdan gelen çok sayıda soru ve talep var. Bunlar burada alınıyor. Yönlendirmeler yapılıyor. Daha ileriye atılması gereken adımlar varsa üst makamlara iletiliyor. Hemen duruma vaziyet ediliyor. Yurt Dışında Yaşayan Türkler ve Vatandaşlık Hizmetleri Konsolosluk Genel Müdürlüğümüz var. Bu genel müdürlüğümüz 7 gün 24 saat bu hizmetlerin yerine getirilmesi için çalışıyor."