GÜNDEM - 12 Ağustos 2025 Salı 17:29

Rektör Kırışık bilimsel verilerle hazırlanan modeli Bakan Göktaş’a sundu

A
A
A
Rektör Kırışık bilimsel verilerle hazırlanan modeli Bakan Göktaş’a sundu

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KAPGEM tarafından hazırlanan ve bilimsel verilere dayalı ‘Türkiye Doğum Artışı Politika Modeli’ni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a tanıttı.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Karabük’e geldi.


Valilik ziyareti sırasında KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bakan Göktaş’a KAPGEM tarafından hazırlanan ve bilimsel verilere dayalı ‘Türkiye Doğum Artışı Politika Modeli Önerisi"ni sundu.


Demografik değişim, sosyoekonomik dinamikler ve toplumsal değerler dikkate alınarak geliştirilen modelin, aile dostu politikaların hayata geçirilmesine ve genç nüfusun güçlendirilmesine katkı sağlamayı hedeflediğini belirten Kırışık, KBÜ öncülüğünde hayata geçirlen Türkiye’nin ilk sosyal bilimler festivali "Sosyalfest"i de tanıttı.


Kırışık, Sosyalfest’in insan ve toplum merkezli bakış açısıyla hem Türkiye’nin hem de dünyanın ihtiyaç ve sorunlarına yenilikçi çözümler üretmeyi amaçlayan bilimsel bir festival olduğunu aktardı.


Bakan Göktaş, Karabük Üniversitesinin çalışmaları ve sunulan öneriler için teşekkür ederek, aile yapısının korunması ve genç nüfusun güçlendirilmesine yönelik projelere verdikleri önemi ifade etti.



Rektör Kırışık bilimsel verilerle hazırlanan modeli Bakan Göktaş’a sundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kar yağışı altında futbol müsabakası dronla görüntülendi İstanbul Arnavutköy’de kar yağışı dron kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde kısa sürede beyaz örtünün evlerin çatılarını, araçların üzerini ve yerleri sardığı görüldü. Kar yağışını gören çocuklar ve aileleri mahalle arasındaki boş arazide futbol oynayıp kardan adam yaptı. Çocukların sevinci ve kar altında oynanan futbol müsabakası dron kamerasıyla havadan görüntülendi. Meteoroloji ve AKOM’un uyarılarının ardından İstanbul’da yeni yılın ilk saatlerinden itibaren bir çok noktada kar yağışı etkili oluyor. Arnavutköy’de de öğle saatlerinde etkili olan kar yağışı kısa sürede etrafı beyaza bürüdü. Everin çatıları, araçların üzerleri ve sokak araları beyaz örtüyle kaplanırken kar yağışını görenler kendisini dışarıya attı. Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan boş arazide çocuklar ve aileleri futbol müsabakası düzenledi. Doyasıya eğlenilen o anlar ve kar yağışı dron kamerasıyla havadan görüntülendi. "Uzun zamandır yağmasını bekliyoruz" Karın yağmasıyla oyun oynamak için dışarıya çıkan Mustafa Selim isimli çocuk, "Bugün kar yağıyor çok güzel. Uzun zamandır yağmasını bekliyoruz buraya yağmıyordu. Çok şükür burayada yağdı bizde top oynadık" ifadelerini kullandı. Yine dışarıda oyun oynayan Muhammet Önemli isimli çocuk ise, " kar az yağıyordu bizde onu değerlendirmek istedik ve dışarıya çıktık. Biz top oynamayı çok seviyoruz birde karda oynamak istedik" şeklinde konuştu.