YEREL HABERLER - 20 Nisan 2017 Perşembe 12:57

Görme engelli judocu Cahide Eke’ye milli davet

A
A
A
Görme engelli judocu Cahide Eke’ye milli davet

Aksaray’da yapılacak olan Görme Engelliler Judo Milli Takım kampına Karaman’dan Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Cahide Eke’de çağrıldı.

Aksaray’da yapılacak olan Görme Engelliler Judo Milli Takım kampına Karaman’dan Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Cahide Eke’de çağrıldı.


Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu 20-28 Nisan’da Eskişehir ve Aksaray’da yapılacak olan Milli takım kamp listesini açıkladı. Eskişehir’de düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası’nda Ümit ve Genç Bayanlar kategorisinde altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu olan Karaman Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Cahide Eke, 20-28 Nisan’da Aksaray’da yapılacak olan milli takım kampına davet edildi. Antrenörleri Ahmet Ömre Türe ve Fadim Sarvan Çakmak eşliğinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ı makamında ziyaret eden Eke, kamp hakkında Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’a bilgi verdi. Aldığı milli davetten dolayı mutlu olduğunu belirten başarılı sporcu, kamp sürecini en iyi şekilde değerlendirerek ülkesine yeni zaferler kazandırmak istediğini belirtti.


Başarılı sporcu Cahide Eke’nin Uluslararası arenada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, "Görme Engelli sporcumuzun milli takım kampına davet edilmesinden dolayı gurur duyduk. Ulusal şampiyonalarda başarılı sonuçlara imza atan sporcumuzun Uluslararası şampiyonlarda da güzel sonuçlara imza atacağına inancım tamdır. Kampta yer alan sporcularımıza, antrenörlerine ve teknik heyete başarılar diliyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de iki kardeşin öldüğü olayda tedavisi tamamlanan anne ile baba taburcu oldu Mersin’in Bozyazı ilçesinde mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle kaldırıldıkları hastanede 2 çocuğu ölen kendilerinin tedavisi ise bugün tamamlanan hamile anne ile polis memuru eşi taburcu edildi. Çiftin taburcu olur olmaz, çocuklarının kabirlerine gittiği öğrenildi. Olay, önceki gece Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Tüllüler Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Karaman İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan polis memuru Musa Tülü (39), eşi Ebru (33), çocukları Azra (7) ve Ömer Selim (4) ile 1 Mayıs’ta memleketi Mersin’in Bozyazı ilçesine geldi. Musa Tülü ve ailesi, annesinin yaşadığı evin ikinci katında kalırken gece rahatsızlanıp kusma ve mide bulantısı şikayetiyle Bozyazı Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Aileden önce Ömer Selim, ardından Azra yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Anne ve baba ise ambulansla Mersin Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Hamile anne ile babanın tedavisi tamamlandı, bugün taburcu edildi. Taburcu olan çiftin Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Paşa Konağı Mezarlığı’na defnedilen çocuklarının kabrine gittiği öğrenildi. Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla AFAD ekiplerinin yaptığı incelemede ailenin yattığı odada insan sağlığını tehlikeye sokacak kadar G.V5P fosfor sinir gazı tespit edilmişti. Sinir gazı olarak tabir edilen zehrin ailenin yattığı oda içerisine ahşaptan yapılan yaklaşık 4-5 metrekarelik tahıl ambarı tarzı yerden kaynaklandığı belirlenmişti.
Karabük KBÜ Erasmus+ KA171 ile uluslararasılaşmayı sürdürüyor Karabük Üniversitesi (KBÜ), Erasmus+ KA171 Programı kapsamında uluslararası akademik iş birliklerini sürdürmeye devam ediyor. Program çerçevesinde Fas’taki Abdelmalek Essaadi University öğretim üyesi Prof. Dr. Boudhir Anouar Abdelhakim, üniversitede ders verme hareketliliği gerçekleştirdi. Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde düzenlenen programda Prof. Dr. Boudhir Anouar Abdelhakim, Mobil Geçici Ağlar (MANET) üzerine dersler verdi. Derslerde kablosuz ağ teknolojileri, yönlendirme protokolleri ve araştırma odaklı akademik yaklaşımlar ele alındı. Ziyaret kapsamında Prof. Dr. Boudhir Anouar Abdelhakim, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Dr. Öğr. Üyesi Emrullah Demiral ve Doç. Dr. Mustafa Polat başta olmak üzere farklı birimlerden akademisyenlerle bir araya geldi. Görüşmelerde üniversitenin akademik yapısı, araştırma altyapısı ve iş birliği imkânları değerlendirildi. Akademik temaslar kapsamında Mühendislik Fakültesi ve Demir-Çelik Enstitüsü laboratuvarlarını da ziyaret eden Abdelhakim, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayrıca Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ile Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu akademik personelinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, ortak projeler ve Erasmus+ kapsamındaki yeni hareketlilik fırsatları ele alındı. Ziyaret kapsamında Karabük ve Safranbolu’yu da gezen Prof. Dr. Boudhir Anouar Abdelhakim’in, üniversitenin akademik yapısı ve yürütülen çalışmalardan memnuniyet duyduğu ifade edildi.