YEREL HABERLER - 17 Mayıs 2017 Çarşamba 11:41

KMÜ ile İTÜ-KKTC arasında işbirliği protokolü imzalandı

A
A
A
KMÜ ile İTÜ-KKTC arasında işbirliği protokolü imzalandı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (İTÜ-KKTC) Eğitim Araştırma Yerleşkeleri arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (İTÜ-KKTC) Eğitim Araştırma Yerleşkeleri arasında işbirliği protokolü imzalandı.


KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ve İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya’nın katılımıyla gerçekleşen protokol imza töreniyle iki üniversite arasında beş yıl süresince pek çok konuda işbirliği yapılması öngörüldü.


Protokol çerçevesinde KMÜ ile İTÜ-KKTC’nin eğitsel, bilimsel, yönetsel tüm konularda ve eğitim-öğretimin tüm alanlarında karşılıklı işbirliğinde bulunması, akademik ve bilimsel tüm alanlarda sertifikalı eğitimler, dil eğitimleri, hizmet içi kurslar, atölye çalışmaları, toplantılar, kongreler, konferanslar ve sempozyumlar düzenlenmesi, işbirliğine dayalı akademik ve bilimsel yayınlar, araştırma projeleri ve çalışmalar yapılması, ortak bilimsel ve teknik geziler, yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonları, kültür, sanat ve spor alanlarında ortak çalışmalar, projeler, yarışmalar, festivaller düzenlenmesi, her iki üniversitenin de ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımı için ortak faaliyetler gerçekleştirilmesi; öğretim elemanı, idari personel, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri ile araştırmacıların olanaklar doğrultusunda değişimlerinin sağlanması, lisansüstü öğrencilerinin akademik danışmanlık veya eş danışmanlık ile tezlerinin yürütülmesi konusunda işbirliği, karşılıklı bilgi paylaşımı, eğitim ve araştırma amaçlı akademik yayın ve bilimsel dokümanların değişimi, yaz okulu ve diploma programları gibi alanlarda ortak müfredat faaliyetleri yapılması hedefleniyor.


Rektör Akgül ve Rektör Kahya’nın imzasıyla yürürlüğe gören işbirliği protokolü töreni, karşılıklı hediye takdimiyle sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunda Muğla Büyükşehir damgası Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Uluslararası Kıta Bisiklet Takımı, 26 Nisan-3 Mayıs 2026 tarihleri arasında düzenlenen 61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda sergilediği performansla dikkat çekti. 23 takım ve 27 ülkeden 161 sporcunun mücadele ettiği prestijli organizasyonda Muğla temsilcileri, sprint ve tırmanış etaplarında elde ettikleri derecelerle adından söz ettirdi. Güçlü kadro ile Türkiye’yi temsil ettiler Türkiye’yi temsil eden dört takımdan biri olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü; Arda Tekirdağ, Samet Bulut, Mehmet Kanat, Talha Tektaş, Rudolf Remki, İsmail Ozan Aşılıoğlu ve Halil İbrahim Doğan’dan oluşan kadrosuyla yarışta yer aldı. Rudolf Remki Marmaris etaplarının yıldızı oldu Takımın başarılı sporcusu Rudolf Remki, Marmaris etaplarında sergilediği üstün performansla öne çıktı. Remki, hem sprint hem de tırmanış kapılarını birinci sırada geçerek etaplara damga vurdu. Talha Tektaş’tan Antalya’da çifte derece Antalya etabında mücadele eden Talha Tektaş da önemli başarılara imza attı. Tektaş, sprint kapısında ikincilik elde ederken, tırmanış kapısını ilk sırada tamamladı. Etap bazında güçlü performans Muğla Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı, farklı etaplarda elde ettiği bu derecelerle yarış boyunca istikrarlı ve güçlü bir performans sergileyerek organizasyonun dikkat çeken ekiplerinden biri oldu. Başkan Aras Başarılı Bisikletçileri Kutladı Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda elde ettiği başarıyla öne çıkan Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcularını kutladı. Başkan Aras, "Sporcularımız uluslararası düzeyde güçlü rakipler arasında gösterdiği performans Muğla adına büyük bir gurur kaynağı oldu. Elde edilen derecelerin Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin spora ve sporcuya verdiği desteğin somut bir sonucudur. Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Kıta Bisiklet Takımı sporcularımızı, teknik ekip ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
İstanbul Kadıköy vapurunda kaybolan yabancı uyruklu kadının görüntüleri ortaya çıktı Kadıköy’de bindiği vapurdan inmemesi üzerine kaybolduğu tespit edilen yabancı uyruklu kadının cansız bedeni Üsküdar açıklarında bulunurken, şahsın vapura bindiği son görüntüler ortaya çıktı. Olay, 2 Mayıs günü saat 22.00 sıralarında Kadıköy’de meydana geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’nce, 2 Mayıs tarihi saat 22.04 sıralarında bir şahsın kayıp olduğu ve en son Kadıköy-Beşiktaş seferini yapan yolcu gemisinde bulunduğunun belirlenmesi üzerine inceleme başlatıldı. Gemi ve iskelelerde yapılan incelemelerde; kimlik bilgileri belirlenen M.H. (44) isimli kadın şahsın saat 20.20’de Kadıköy iskelesinde bulunan turnikeden geçerek vapura bindiği; yolcu gemisinin Beşiktaş iskelesine varış yaptığında şahsın kayıp olduğu belirlendi. Çantasını olay yerinde bırakarak kaybolan şahsa ait bir çanta ise muhafaza altına alındı. Elde edilen görüntülerin kayıp şahsın kızı N.Y. (23) isimli şahsa izletilmesinin ardından, görüntülerdeki şahsın annesi olduğu teşhis edildi. Gemi içerisindeki kamera sistemlerinin ise 14 Nisan tarihinden itibaren çalışmadığı tespit edildi. Kayıp şahsın bulunmasına yönelik yürütülen arama çalışmaları neticesinde şahsın cansız bedeni Üsküdar Selimiye açıklarında tespit edilirken, şahıs otopsi işlemleri için Haydarpaşa GATA’ya kaldırıldı. Öte yandan şahsın son görüldüğü anlar da ortaya çıktı. Görüntülerde M.H.’nin Kadıköy vapuruna bindiği anlar yer aldı.