EĞİTİM - 09 Temmuz 2021 Cuma 11:38

Rektör Namık Ak, öğrencileri dinledi

A
A
A
Rektör Namık Ak, öğrencileri dinledi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında Karaman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Gençler Bizim Geleceğimizdir’ projesine katılan öğrencilerle bir araya geldi.


Üniversite Senato Toplantı Salonunda gençlerle görüşen Rektör Namık Ak, kendileriyle tanışarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Rektör Namık Ak, öğrencilere tercih etmek istedikleri meslekler ve hayalleri ile ilgili sorular yönelterek, “Hangi işi yaparsanız yapın, önce işin mutfağında bulunup o işin en ince ayrıntılarına kadar öğrenin. Daha sonra ise kendinizi geliştirerek o alanda hayaller kurun ve hedeflerinizi yüksek tutun. Hedefiniz güneş olsun ki ıskalarsanız yıldızlar arasında yer alırsınız. Kendinizi sınırlamayın, asla yapamam diye düşünmeyin. Vatan ve millet sizlerden çok şey bekliyor. Milli ve manevi değerlerimize bağlı, pırıl pırıl gençler olarak kendinizi yetiştirin ve hayatınızı şimdiden güzel bir şekilde şekillendirmeye çalışın” dedi.


Proje kapsamında üniversiteyi ziyaret eden genç öğrenciler Rektör Namık Ak’a hediye takdiminde bulundular. Toplu fotoğraf çekimiyle ziyaret programı sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendilerine mezar oldu Bartın’da 9 gün önce engelli Tevfik Çetinbağ’ın hayatını kaybettiği yangında ağır yaralanan eşi de hayatını kaybetti. Çiftin 6 yıl önce evlat acısı yaşadıkları ortaya çıkarken, kazada ölen 9 yaşındaki kızlarının son kez cenazesinin getirildiği ev kendilerine mezar oldu. Bartın’ın Kayadibikavlak köyü Örencik Mahallesi’nde bedensel engelli Tevfik Çetinbağ’ın evinde tüpten çıkan gaz nedeniyle yangın çıkmış, evde yatalak halde bulunan Tevfik Çetinbağ alevlerin arasında kalmıştı. Dışarı çıkarak yardım isteyen Seher Çetinbağ ve kaynı Selim Çetinbağ, Tevfik Çetinbağı kurtarmak için yeniden alevlerin arasına dalmıştı. Olay yerine sevk edilen itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri tarafından müdahale edilen yangın kısa sürede söndürülürken, feci olayda Tevfik Çetinbağ hayatını kaybetmiş, Seher Çetinbağ ve Selim Çetinbağ ağır yaralı olarak kurtarılmıştı. Ağır şekilde yaralanan Seher ve Selim Çetinbağ 112 ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından önce Bartın Devlet Hastanesine ardından ise İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alınmıştı. Selim Çetinbağ’ın hayati tehlikesi sürürken, Seher Çetinbağ ise 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Seher Çetinbağ’ın cenazesinin İstanbul’dan Bartın’ın Kayadibikavlak köyüne getirilerek, aynı yangında hayatını kaybeden kocasının mezarının yanına defin edileceği öğrenildi. 6 yıl önce ölen kızlarının tabutunun getirildiği ev kendilerine mezar oldu Yangında hayatını kaybeden bedensel engelli Tevfik Çetinbağ ve eşi Seher Çetinbağ’ın 6 yıl önce evlat acısı yaşadıkları ortaya çıktı. 6 Nisan 2018 yılında Bartın Sipahiler Şehit Gürdal Çakır İlkokulu bahçesinde meydana gelen kazada, özel eğitim alan 9 yaşındaki Emine Çetinbağ’a servis aracı çarpmış, kazada hayatını kaybeden küçük kızın tabutu son kez evlerine götürülmüştü. Bedensel engelli baba tekerlekli sandalye ile evin dışına çıkarılan acılı baba Tevfik Çetinbağ, son kez evlerinin önüne getirilen kızının tabutu başında gözyaşı dökmüş, anne Seher Çetinbağ ise, "Benim kınalı kuzum, babaannene selam söyle" diyerek ettiği feryat yürekleri dağlamıştı. Küçük kızın tabutunun getirildiği ev, olaydan 6 yıl sonra çıkan yangında tamamen kül olurken, küçük kızın evde yaşayan anne ve babası Tevfik ile Seher Çetinbağ yangında hayatını kaybetti.