GÜNDEM - 15 Temmuz 2024 Pazartesi 12:52

Karaman’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri şehitlik ziyaretiyle başladı

A
A
A
Karaman’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri şehitlik ziyaretiyle başladı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin 8’inci yılı sebebiyle düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Karaman’da şehitlikler ziyaret edildi.


Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Garnizon ve Polis Şehitliği’ni ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim okunup vatanın birliği ve dirliği için dua edilen şehitliklerde Vali Sarıibrahim ile il protokolü şehitlerin kabirlerini tek tek ziyaret edip karanfil bıraktı.


Şehitlik ziyaretinde gazetecilere açıklamada bulunan Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim, bu yıl 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci seneyi devriyesi olduğunu söyledi.


“Fetullahçı terör örgütünün devletimizin çeşitli kademelerine sızarak 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milli iradeyi ve demokrasimizi ortadan kaldırmayı hedefleyen hain darbe girişimine teşebbüs etmiştir diyen Sarıibrahim, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, aziz milletimizin ve güvenlik güçlerimizin güçlü iradesi sayesinde kazanılan “Milletin Zaferi”nin sekizinci yıl dönümündeyiz. Tarihini kendi yazan, Kut’ül Amare’de, Çanakkale’de, Dumlupınar’da zaferi ilmek ilmek dokuyan milletimiz, 20. asrın başında emperyalistlere ne cevap verdiyse aynı cevabı 15 Temmuz gecesi de vermiştir. Kurtuluş Savaşı’nda Şerife Bacıyı, Maraşlı Sütçü İmam’ı, Erzurumlu Nene Hatunu bağrından çıkaran Anadolu toprakları; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde şehit olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, “vatanı bu hainlere bırakmayacağız” diyerek şehit olan hemşehrimiz Muhammed Yalçın’ı da yine bağrından çıkarmıştır. 15 Temmuz gecesi milletimiz, erkeği ve kadınıyla, genci ve yaşlısıyla, her meslekten, her sosyal kesimden, her siyasi görüşten ferdiyle tüm farklılıklarını bir tarafa bırakarak Çanakkale ruhunu, İstiklal Harbi ruhunu bir asır sonra ihya etmiş, yüzyıl önce Osmanlı’ya dayatılmaya çalışılan deli gömleğini, Sevr’i bir kez daha parçalamıştır. Aziz Milletimiz, Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında, Türkiye Yüzyılı’nda, Türklerin yüzyılında Cumhurbaşkanımız önderliğinde kahraman ecdadımızdan bizlere emanet olan vatanımızı birlik ve beraberlik içerisinde muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak için yürüyüşüne ve ilerlemesine devam edecektir.


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; kahraman silah arkadaşlarını, 15 Temmuz ve bütün aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şehitlik ziyaretine, Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim’in yanı sıra Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Alkan ile daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.



Karaman’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri şehitlik ziyaretiyle başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli DSO Başkanı Kasapoğlu; "Denizli’nin güçlü sanayisinde kadınların büyük payı bulunuyor" Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, "Denizli sanayisi dünya pazarlarında güçlü bir konuma sahipse ve şehrimiz kadın istihdamında Türkiye’de ilk sırada yer alıyorsa, bunda kadınların üretime kattığı vizyonun, disiplinin ve yetkinliğin büyük payı bulunmaktadır" dedi. DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, 8 Mart Dünya Emekli Kadınlar Günü dolaysıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Kasapoğlu, mesajında; "Binlerce yıldır dokuma tezgahlarının tıkırtısıyla büyüyen, toprağı ve üretim kültürüyle yoğrulan kadim sanayi şehri Denizli’nin ekonomik ilerleyişinde kadınlarımızın azmi ve emeği her zaman en belirleyici unsurlardan biri olmuştur. Bugün Denizli sanayisi dünya pazarlarında güçlü bir konuma sahipse ve şehrimiz kadın istihdamında Türkiye’de ilk sırada yer alıyorsa, bunda kadınların üretime kattığı vizyonun, disiplinin ve yetkinliğin büyük payı bulunmaktadır. Özellikle lokomotif sektörlerimizden biri olan tekstilde kadın çalışan oranının yüzde 54 seviyesinde olması, kadın emeğinin üretimimizdeki ağırlığını açıkça ortaya koymaktadır. Tekstilimizin her ilmeğinde, mermerimizin her dokusunda ve gelişen teknolojimizin her satırında kadınlarımızın emeği ve izi vardır. Denizli sanayisinin gerçek gücü de tam olarak bu ortak üretim kültüründen doğmaktadır. Kadınların karar alma süreçlerinde daha etkin olduğu bir sanayi yapısının çok daha dayanıklı, yenilikçi ve rekabetçi olacağını biliyoruz. Bu nedenle sanayide kadın temsilini artırmaya ve eşitliği güçlendirmeye yönelik atılan her adımı, aynı zamanda şehrimizin ve ülkemizin geleceğine yapılan stratejik bir yatırım olarak görüyoruz. Denizli Sanayi Odası olarak, kadınların iş gücüne katılımını destekleyen, fırsat eşitliğini savunan ve kadın temsilinin güçlendiği bir şehir ekosistemi oluşturmayı temel vizyonumuz olarak görüyoruz. Odamızdaki yüzde 60 kadın istihdam oranımızla tüm sektörlere örnek bir kurum olmaya gayret ediyoruz. Mart 2024’te yayımladığımız Eşitlik Politikamız ile ayrımcılığa karşı duruşumuzu net bir şekilde ifade ederek kadınların her alanda eşit bir şekilde temsil edilmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Sürdürülebilirlik Birimimiz ve UN Global Compact Türkiye iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Toplumsal Cinsiyet Deneyim Paylaşım Grubu ile şirketlerimizin birbirine ilham verdiği ve en iyi uygulamaların paylaşıldığı güçlü bir öğrenme zemini inşa ediyoruz. Bu anlamlı günde; alın teriyle üretime değer katan emekçi kadınlarımızdan, cesareti ve vizyonuyla yeni yollar açan girişimci kadınlarımıza kadar üreten, büyüten ve dönüştüren tüm kadınlarımıza teşekkür ediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.