- 23 Mayıs 2023 Salı 08:56

Karavanıyla hem turistleri gezdiriyor

A
A
A
Karavanıyla hem turistleri gezdiriyor

2002 model minibüsünü karavana dönüştüren bir kişi, Kars’a gelen yerli ve yabancı turistlere hem şehrin turizmini anlatıyor, hem de karavanın da ‘yemek servisi’ hizmeti veriyor.

2002 model minibüsünü karavana dönüştüren bir kişi, Kars’a gelen yerli ve yabancı turistlere hem şehrin turizmini anlatıyor, hem de karavanın da ‘yemek servisi’ hizmeti veriyor.


Minibüsünü karavana dönüştüren işletmeci Ersoy Özmen (38), 7 kişilik ekiple Kars’a gelen yerli ve yabancı turistlere ‘catering’ hizmeti sunuyor. 1’i kadın 7 kişilik ekip, turistlere karavanıyla şehrin doğal güzelliklerini yakından tanıtma fırsatı sağlıyor.


Kars’ta bir restoran işleten Ersoy Özmen, kentte çekimi yapılan film ve dizilerde kullanılmak üzere geçtiğimiz yıl 1minibüs satın aldı. Sanayide arkadaşlarının aracılığıyla minibüsü karavana çeviren Özmen, daha sonra bu karavanı yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sundu. Kentin tarihi ve turistik yerlerine 7 kişilik ekiple giden Özmen, burada yerli ve yabancı turistlere catering hizmeti veriyor.


UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Kars’a 42 kilometre uzaklıkta bulunan Ani Ören Yeri’nin gizemli yüzü olarak bilinen Bostanlar Deresi’ne gelen karavan ekibi, Almanya’dan Kars’a gelen yabancı turistlere hizmet verdi. Askeri bölgede bulunan Horomos Manastırını özel ziyaretle gezen Almanyalı ekip daha sonra Bostanlar Deresi’nde yemeklerini yediler. 2 gün kentte kalacak ekip, Ani Ören Yeri başta olmak üzere Kars’ın tarihi ve turistik yerlerini tek tek gezecek.


Bir dizi çekimi için başlayan karavan serüveninin bugün yerli ve yabancı turistlere hizmet verdiğini söyleyen Ersoy Özmen, “Turizmin etkinleşmesi ve kalıcı olması için neler yapabiliriz diye karavan turizmi işine girdik. Hem Ani bölgesinde hem Digor, Kağızman ve Çıldır Gölü gibi yerlerde misafirlerimizin hem yemek hem de ulaşım hizmeti ile birlikte doğayı göstermek anlamında doğa turizmini canlandırmaya çalışıyoruz. Doğu Ekspresiyle yakalanan kış turizmi var ama biz bunu 12 aya bölmek istiyoruz. Sadece kışın değil de Karsımızda yazın da yayla turizmi, karavan turizmi ve dağ turizmi de mevcut olduğu için böyle bir karavana başvurduk, yola çıktık. Umarım hem bölgemize hem şehrimize katkı sağlar” dedi.


Karavana dönüştürülen minibüste, klima, buzdolabı, yatak, lavabo ve duş hizmeti de veriliyor. Karavanla turistlere gezmek istekleri bölgelere ulaşım hizmeti de sağlanıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum FK’nın Süper Lig’e yükselmesi şehri ayağa kaldırdı Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen Çorum FK’nın tarihi zaferi kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce taraftarın sokaklara döküldüğü kutlamaların oluşturduğu muhteşem görsel şölen havadan görüntülendi. Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup eden Çorum FK, Süper Lig’e yükselen son takım oldu. Karşılaşmanın ardından Çorum’da binlerce vatandaş sokaklara ve caddelere akın etti. Taraftarlar konvoylar oluşturup şehir turu attı, kent meydanında, sokak ve caddelerde halaylar çekerek şampiyonluk sevincini yaşadı. Tüm şehri saran bu benzersiz şampiyonluk coşkusu ve cadde ve sokaklardaki yoğunluk, havadan görüntülendi. Taraftarlar duygularını paylaştı Şampiyonluk kutlamalarına katılan Sultan Kurman, "Çorumluyum, muhteşemiz. Süper Lig’e çıktığımız için muhteşem duygular hissediyorum. Helal olsun diyorum zafer bizimdir" dedi. Şehir takımının şampiyonluğunu ve sevinçlerini dile getiren Hatice Doymaz da, "Şu an kutlama için buradayız. Bunu hakediyorduk. Çok bekledik, Şampiyon Çorum" diye konuştu. Ailesiyle birlikte maç sonrası kutlamalara katılan Ali Ertun Kadinler ise, "Takımımız şampiyon oldu. Çok mutluyuz. Burada hep beraber eğleniyoruz. Süper Lig’e çıkmasını bekliyorduk. Bizim içinde güzel oldu. Herkese teşekkürler" şeklinde konuştu.
Ankara Bilgi Üniversitesinin kapatma kararı iptal edildi Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet kapatma kararının iptali hakkında Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte, Kurucu vakfına kayyım atanan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararının yürürlükten kaldırılmasına, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı üzerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 11 inci maddesi gereğince karar verildi. "İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim-öğretim faaliyetleri kesintisiz şekilde devam edecek" Karar hakkında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, mağduriyet yaşanmaması yönünde kararın güncelliğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim-öğretim faaliyetleri kesintisiz şekilde devam edecek. Cumhurbaşkanımız, öğrencilerimizin eğitim hayatının aksamaması, ailelerimizin huzurunun korunması ve üniversite çalışanlarımızın haklarının gözetilmesi yönündeki süreci hassasiyetle yeniden değerlendirmiştir. Öğrencilerimizin, ailelerimizin ve üniversite çalışanlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması yönündeki güçlü irade doğrultusunda karar güncellenmiştir. İlk karar, yürürlükteki mevzuat çerçevesinde yerine getirilmesi gereken zorunlu bir hukuki işlemdi. Ancak sonrasında sunulan raporlar ve güncel durum değerlendirmeleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımız, her zaman olduğu gibi öğrencilerimizin, ailelerimizin ve üniversite çalışanlarımızın beklentilerini hassasiyetle gözetmiştir. Alınan kararın öğrencilerimiz, ailelerimiz ve yükseköğretim camiamız için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.