YEREL HABERLER - 30 Mart 2012 Cuma 16:53

KARS BELEDİYE BAŞKANI BASIN MENSUPLARIYLA BİRARAYA GELDİ

A
A
A
KARS BELEDİYE BAŞKANI BASIN MENSUPLARIYLA BİRARAYA GELDİ

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, düzenlediği basın toplantısında son günlerde gündemde olan yol ve içme suyu arıtma tesisleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Başkan Bozkuş, son günlerde sık sık gündeme getirilen ve kamuoyunda sanki asfalt yapıldı, tamamlandı ve kısa sürede bozuldu izlenimi verilmek istenen yolların tamamlanmadığının altını çizerek vatandaşlardan sabırlı olmalarını istedi.
Kars`taki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla biraraya gelen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 2012 yılındaki hedeflerini anlattı.
Belediye Başkanlığı`nda düzenlediği basın toplantısında açıklamlarda bulunan Bozkuş, karslıların hak ettiği hizmetleri fazlasıyla alacağını söyledi.
KARS`IN SORUNLARI YILLARDAN BERİ BİRİKMİŞ
Kars`ta özellikle alt yapı aşamasında yıllarca bir şey yapılmadığını ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; ``Biz ilk olarak 20 kilometre kanalizasyon şebekesi yaptık. Bunun 10 kilometresi bitti.Geriye 10 kilometre kaldı. 2011 yılında Faikbey Caddesi, Kazımpaşa Caddesi, Atatürk Caddesi bu noktalarda asfalt çalışmaları yaptık. Asfalt çalışmlarımızı karayolları şartnamesine uygun olarak yaptık. Yani üç tabaka planlandı. Temel tabaka, finder tabakası dediğimiz taşıyıcı tabaka ve koruyucu tabaka olmak üzere oluşan üç katın biz ikisini attık. Çünkü zemin oturmadığından koruyucu tabakaya gerek olmadığını düşündük. Ancak temel hedefimiz sağlam yol çalışması gerçekleştirmektir. Yollardaki çukurluklar düzelsin koruyucu tabakayı da dökeceğiz`` dedi.
YOLLAR HERKESİN ARZU ETTİĞžİ GİBİ OLACAK
Kars`ta inşaat mevsimin kısa olmasından kaynaklı olarak bazı işlerin kar yağmasıyla birlikte bırakıldığını ifade eden Başkan Bozkuş; ``Bu sene kış hem çok erken geldi, hem de çok uzun geçti. Biz olabilecek şartları görüyorduk ama gerçek anlamda çok fazla bir bozukluk yada tahribat yoktur. Etraf biraz ısınsın, bahar gelsin, yol çalışmasına başlanacaktır. Asfalt makinemizin bakım onarımı yapıldı. İnşallah bir aksilik çıkmaz. Ve işlerimize kaldığımız yerden devam ederiz. Ama öyle abartıldıüı gibi değil. Kafamızda iki plan var; Birincisi iki katmanı atılan yolun son katmanı da atılacak. İkincisi daha fazla yapım çalışmalarımız olacak. Yani bu yıl çok fazla iş yapılacak. Kars yeni bir görünüme kavuşturulacak. Ödenek sıkıntımız yok. Ödeneklerde geldi sadece havaların düzelmesini bekliyoruz. Bu mevsimde Kars`ta kazma vurulmaz. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz`` diye konuştu.
TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMLERİN HAKKINA HARAM GETİRMEYECEОİZ
Göreve başladıklarında Belediye`nin çar-çur edecek parasının olmadığını belirten Bozkuş, şunları söyledi:
``Bizler bu göreve başlarken şunu gaye edindik: Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkına haram getirmeyeceğiz. Bütün bir teşkilat olarak çalıştık. Bizler işlerimizi hesap kitaba göre yapıyoruz. Projenin ve hukuksal boyutun dışına çıkmadık. Alt yapıyı yapmadan, şebekeleri onarmadan insanlara temiz suyu sağlamadan üst yapı çalışmalarına geçerseniz buna kargalar da güler. Her şeyin bir bedeli vardır. Buraya gelmek için çok uğraştık. Kar da yedik toz da yuttuk. Ama insanların hakkına girmedik. Artık proje uygulama zamanıdır. Digor Yolu olsun, Sanayi Sitesi olsun çeşitli yollarda 24 kilometreye yakın bir alanda asfalt çalışmamız olacaktır. Hayvan pazarının temelini attık, mezarlık projesinin çalışmaları çok yakında başlayacaktır. Köprü yapılacak, alt geçit yapılacak. Millet Bahçesi ile İstikam Çay Bahçesinin projesini hazırladık. Kültür Bakanlığına sunduk cevap bekliyoruz. Kentsel dönüşüm olarak TOKİ yeni evler yapacak. Bunlara halka sunacaktır. Bu yıl devlet hummalı çalışma yapacaktır. Sağlıklı bir yaşam sunmak bizim için bir sorumluluktur. İnsan hayatı bizim için önemlidir. Koruma amaçlı imar çalışmalarıyla şehir genelinde bir imar çalışması olacaktır. Projeler dokümanlar elimizde duruyor sadece hayata geçirmek kaldı. Yine aynı zamanda 5 tane çöp arabası, 1 süpürge aracı aldık. Şehrin yeni bir görüntüye sahip olması için elimizden geleni yapacağız. 21 proje yaptık. Halkımız çok sabretti ve dayandı ama artık çile bitti. Bundan böyle halk sabah uyanınca güzel ve temiz bir çevre bulacaktır.``
Başkan Bozkuş, düzenlediği basın toplantısında genç yaşta aramızdan ayrılan gazeteci Gürbüz Gündüz`üde unutmadı. Bozkuş, genç yaşta kaybettiğimiz gazeteci arkadaşımızı bugün yad ediyoruz. Allah rahmet eylesin, hepimizin başı sağolsun diyerek taziyede bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Bitlis’te bir yanda kar esareti, bir yanda su keyfi Bitlis’te yüksek kesimlerde kar nedeniyle araçlar yolda kalırken, Van Gölü kıyısını kullanan vatandaşlar ise mangal yapıp suya girdi. Bitlis ve Van Gölü Havzası’nda bugün yaşanan hava olayları, bölgede adeta dört mevsimin aynı anda yaşandığı görüntüler oluşturdu. Yüksek kesimlerde kar yağışı nedeniyle araçlar yolda kalırken, sadece birkaç kilometre aşağıda vatandaşların mangal yapıp göle girmesi dikkat çekti. Bu sıra dışı görüntüler, bölgede dikkat çekici manzaralar oluştururken, şehrin yüksek kesimlerine doğru ilerledikçe birkaç kilometrelik mesafede önce sağanak yağmur, ardından kar yağışı görüldü. Rakım arttıkça kar birikintileri nedeniyle bazı araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, yalnızca kısa bir mesafe geride kalan bölgelerde yağmur devam etti. Daha da ilginci, aşağı yamaçlarda ve Van Gölü kıyısında vatandaşların yağmurlu havaya rağmen suya girerek yüzmeye devam etmesi ve piknik yapmasıydı. Sadece birkaç kilometrelik mesafede yükseklerde kış yaşanırken, eteklerde sonbahar havası hâkimdi. Göl kenarında ise piknik yapan ve göle giren vatandaşların oluşturduğu yazdan kalma görüntüler dikkat çekti. Bu durumun halk sağlığı açısından da önemli sonuçları olabileceğini belirten Anadolu Sualtı Araştırmaları ve Sporları Derneği Temsilcisi ve doğa gözlemcisi Doç. Dr. Cihan Önen, "Sıcaklık değişimlerinin çok kısa mesafelerde hızla farklılaşması hem sürücüler hem de yüzme amaçlı göle giren vatandaşlar için risk oluşturuyor. Kar ve buzlanma nedeniyle trafik güvenliğine, soğuk göl suyunda ise hipotermi ihtimaline karşı dikkatli olunması gerekiyor. Soğuk suyun etkisi, kişinin vücut özellikleri, suda kalış süresi ve suyun sıcaklığına göre değişmektedir. Özellikle 0 dereceye yakın sularda yüzme veya ani şekilde soğuk suya girme, vücuttan ısı kaybını hızla artırarak soğuk su şoku ve devamında hipotermi gelişimine neden olabilir. Bunun yanında dağlık ve yüksek rakımlı bölgelerde, eğime bağlı olarak sıcaklık farklılıkları belirgin şekilde düşebilir. Bu tür kırsal alanlarda araç kullanacak kişilerin yolda kalma, donma riski veya kaza durumlarına karşı gerekli tedbirleri almaları önemlidir" dedi.
Samsun Çarşamba Ticaret Borsası, Gürcistan’da fuara katıldı Çarşamba Ticaret Borsası(ÇTB) yönetimi, Gürcistan’da düzenlenen "Batumi Build 2025 Fuarı"na katıldı. Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Meclis Başkanı Hacı Toraman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Yönetim Kurulu Üyesi Erol Akça, Meclis Üyesi Mehmet Çalışkan, Onur Bahattin Yılmaz, Hüseyin Işık ve Genel Sekreter Sercan Yaşar, 5-7 Aralık 2025 tarihleri arasında Gürcistan’ın Batum şehrinde düzenlenen 14. Uluslararası İnşaat Malzemeleri, Teknolojileri ve Gayrimenkul Fuarı "Batumi Build 2025"e iştirak etti. İnşaat sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getiren fuarda, Türk firmaları başta olmak üzere çok sayıda ulusal ve uluslararası katılımcı yer aldı. Fuarda yapı malzemeleri, teknolojileri, altyapı sistemleri, iç mimari ve dekorasyon gibi birçok alanda yenilikçi ürün ve çözümler sergilendi. Batum’un bölgesel ticaret ve yatırım merkezi konumunda olması sebebiyle stratejik öneme sahip fuara katılan ÇTB heyeti, sektörel gelişmeleri yerinde inceleme fırsatı buldu. Aynı zamanda Gürcistan ve çevre ülkelerden gelen firmalarla ikili görüşmeler gerçekleştirilerek, bölgesel iş birliği ve ihracat imkanları değerlendirildi. Çarşamba Ticaret Borsası, Batumi Build 2025’e katılımıyla, üyelerinin yurt dışı pazarlarla entegrasyonunu artırmayı ve bölge ekonomisine katkı sunacak yeni iş bağlantılarının kurulmasına öncülük etmeyi hedefliyor.
Denizli Merkezefendi Belediyesi Basket-Fenerbahçe Beko: 64-87 Basketbol Süper Ligi 10. hafta maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’i 87-64 yendi. Salon: Pamukkale Üniversitesi Hakemler: Emin Moğulkoç, Orhan Çağrı Hekimoğlu, Kerem Yılmaz Merkezefendi Belediyesi Basket: Emre Tanışan 2, Smith 2, Bleijenbergh 12, Badzim 4, Omic 10, Griffin 17, Ömer Can İlyasoğlu 8, Hawkins 3, Mahir Ağva 6, Erbey Kemal Paltacı, Murat Kağan Tor Fenerbahçe Beko: Melli 2, Tucker 14, Biberovic 4, Hall 7, Birch 7, Bacot 6, Metecan Birsen 6, Baldvin 4, Mert Emre Ekşioğlu, Melih Mahmutoğlu 16, Boston 21, Yiğit Hamza Mestoğlu 1’inci Periyot: 20-14 Devre: 38-38 3’üncü Periyot: 55-63 Basketbol Süper Lig’, 10’uncu hafta maçında Merkezefendi Belediyesi Basket kendi evinde Fenerbahçe Beko’yu ağırladı. Merkezefendi Belediyesi Basket, evinde uzun süre başa baş mücadele verdiği maçta güçlü rakibi Fenerbahçe Beko’ya yenildi: 64-87. Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmada ev sahibi Denizli temsilcisi ilk periyodu 20-14 önde tamamladı. Fenerbahçe’nin skorda dengeyi bulduğu ilk yarı 38-38 sonuçlandı. Üçüncü periyodun son bölümünde Fenerbahçe Beko 8 sayı farkla öne geçti: 55-63. Sarı-lacivertliler son periyotta rahat bir oyu sergileyerek salondan galip ayrıldı: 64-87. Ligde 10 maçta 9’uncu galibiyetini alan Fenerbahçe’de Boston 21 sayıyla skora katkı yaptı. Merkezefendi ise 4 galibiyette kaldı.
İstanbul Yurtta hava durumu Yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu ve Akdeniz’in doğu kesimleri, Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu (Erzincan, Erzurum, Ardahan, Van ve Iğdır hariç), Güneydoğu Anadolu (Şanlıurfa hariç) ve Giresun çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Giresun’un iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların Batı Karadeniz kıyıları ile Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerin 2-4 derece üzerinde seyredecek. Rüzgarın genellikle yurdun batı kesimlerinde kuzeyli, doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzeyi ile Batı Karadeniz ve Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 11 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 12 İzmir: Parçalı bulutlu 17 Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11 Adana: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, doğu çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 18 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 17 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 5