ASAYİŞ - 14 Ekim 2024 Pazartesi 10:39

Ardahan çalınan büyükbaş hayvan Kars’ta jandarmaya takıldı

A
A
A
Ardahan çalınan büyükbaş hayvan Kars’ta jandarmaya takıldı

Ardahan’da çalınan bir büyükbaş hayvan Kars’ta jandarma ekiplerince yapılan uygulamaya takıldı. Kamyonetle götürülmeye çalışılan büyükbaş hayvan, jandarma ekiplerince sahibine teslim edildi.


Kars İl Jandarma Komutanlığı’nca, yapılan yol kontrollerinde Susuz ilçesi Yolboyu Köyü mülki sınırları içerisinde kontrol edilen bir araçta, belgesiz büyükbaş hayvan taşındığı tespit edildi. Yapılan araştırmada söz konusu hayvanın 12 Ekim 2024 tarihinde Ardahan’a bağlı Balıkçılar köyünden çalındığı anlaşıldı. Jandarma ekiplerince olay ile ilgili adli makamlara bilgi verilerek yasal işlem başlatılmış olup, Kars ve Ardahan Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda Kars’ta 1, Ardahan’da 1 olmak üzere, toplam 2 kişi gözaltına alınmış, kimlik bilgileri tespit edilen 2 kişinin ise yakalanması için çalışma başlatıldı.


Çalındığı tespit edilen 1 büyükbaş hayvan Ardahan İl Jandarma Komutanlığı aracılığıyla sahibine teslim edildi.


Konuyla ilgili olarak Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Kars İl Jandarma Komutanlığımız, Halkımızın huzur ve güvenliğini, emniyet ve asayişi sağlamak maksadıyla mesai mefhumu gözetmeksizin çalışarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.