EKONOMİ - 18 Ocak 2026 Pazar 15:11

Kars’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 54 bin 850’ye ulaştı

A
A
A
Kars’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 54 bin 850’ye ulaştı

Kars’ta Aralık ayı itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısı 54 bin 850 oldu. Kentte, artan araç sayısı beraberinde park sorunu ve trafik yoğunluğunu da getirdi.


Kent merkezinde özellikle iş saatlerinin başlangıç ve bitiş zamanlarında ana arterlerde trafik yoğunluğu yaşanırken, dar cadde ve sokaklarda park edilen araçlar sürücülere zor anlar yaşatıyor. Şehir merkezindeki otopark kapasitesinin yetersizliği nedeniyle birçok sürücü araçlarını yol kenarlarına park etmek zorunda kalıyor. Bu durum hem trafiğin akışını olumsuz etkiliyor hem de zaman zaman kazalara davetiye çıkarıyor.


Vatandaşlar, özellikle kamu kurumlarının yoğun olduğu bölgelerde park yeri bulmakta güçlük çektiklerini belirterek, yeni otopark alanlarının oluşturulmasını talep ediyor. Esnaf ise yol kenarı parkların trafiği kilitlediğini, müşterilerin de bu durumdan olumsuz etkilendiğini ifade ediyor.


Artan araç sayısı ile birlikte Kars’ta trafik düzenlemeleri, yeni otopark alanları ve alternatif ulaşım çözümlerinin önümüzdeki dönemde daha da önem kazanması bekleniyor.


Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Kars Bölge Müdürlüğü’ne bağlı illerde de Kars 54 bin 850 araç sayısı ile ilk sırada yer alıyor. Bölgede sırasıyla Iğdır 38 bin 754 araç, Ağrı 36 bin 984 ve Ardahan 22 bin 289 araç ile takip ediyor.



Kars’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 54 bin 850’ye ulaştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Özdoğan: "Herkes Hacılar’daki dayanışma ruhuna güç kattı" Hacılar İlçesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bayram Buluşması, Arefe Günü’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Hacılar Belediyesi ev sahipliğinde 15 Temmuz Şehitler Parkı içerisinde yer alan Hacılar Kafe Restoran’da düzenlenen program da, protokol ile vatandaşlar bayramlaştı. Bayramlaşma programına AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçe protokolü, siyasi parti ve oda temsilcileri, iş insanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Ramazan ayının Hacılar’da birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde geçtiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı; "Geleneksel bayram buluşmamıza, bayramlaşma programımıza hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Hepimizin arefesi mübarek olsun inşallah. Rabbim bu güzel Ramazan’ı nicelerine erişmeyi nasip eylesin. Birlik ve beraberlik içerisinde dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdik. Bu süreçte kaymakamlığımız, belediyemiz, AK Parti teşkilatımız başta olmak üzere ilçemizdeki tüm siyasi partilerimiz ve katkı sunan herkes Hacılar’daki dayanışma ruhuna güç kattı." Başkan Özdoğan, belediye olarak Ramazan boyunca sürdürülen sosyal destek çalışmalarına ilişkin de bilgi vererek; "İlçemizin yapısından ve yıllardır edindiğimiz tecrübelerden hareketle bu Ramazan ayında da iftar çadırı yerine vatandaşlarımızın iftarlarını kendi evlerinde açmalarını esas aldık. Belediyemizin katkılarıyla günlük 218 vatandaşımıza düzenli sıcak yemek ulaştırdık. Toplamda 6 bin 322 öğün iftarı hemşehrilerimizle buluşturduk. İhtiyaç sahibi ailelerimizin her zaman yanında olduk. Sadece yemek değil, ayni yardımlarımızla da destek verilmesi gereken tüm vatandaşlarımıza ulaştık. İlçemizde hal hatırı sorulmamış, kapısı çalınmamış hiçbir vatandaşımızın kalmaması için büyük hassasiyet gösterdik" ifadelerini kullandı. Başkan Özdoğan konuşmasının sonunda, Hacılar’daki birlik ortamının korunmasının önemine dikkat çekerek, "İnşallah önümüzdeki Ramazanlarda ve arefe günlerinde de aynı kardeşlik ikliminde yeniden bir araya geliriz. Buraya kadar gelen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, herkesin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum" dedi. Programda söz alan AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu ise bayramların toplumsal dayanışmanın en güçlü şekilde hissedildiği günler olduğunu belirterek, geçmişten bugüne taşınan bayram kültürünün önemine değindi. Çopuroğlu, birlik ve beraberliğin nesilden nesile güçlenerek devam ettiğini ifade etti. Konuşmaların ardından yapılan dua ile birlikte protokol üyeleri ve vatandaşlar bayramlaştı. Program, samimi sohbetler ve bayram tebrikleriyle devam etti.
Muğla Başkan Mandalinci’den Ramazan Bayramı mesajı Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, "Rahmet, bereket ve paylaşma ayı olan Ramazan-ı Şerif’i geride bırakırken Ramazan Bayramı’na kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bir ay boyunca sabrın, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergiledik. Bugün ise bu birlikteliği bayramın coşkusuyla taçlandırıyoruz. Ramazan ayı boyunca Bodrum’da güçlü bir birlik ve beraberlik ortaya koyduk. Belediyemiz tarafından kurulan iftar sofralarında hemşehrilerimizle buluştuk. Mahallelerimizde aynı sofrayı paylaştık, aynı duaya hep birlikte âmin dedik. Biz bu kentin her bir ferdini aynı değerde gören bir anlayışla hareket ediyoruz. Her zaman olduğu gibi bu süreçte de Bodrum Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getirdik. Ramazan boyunca sahada vatandaşlarımızın yanında olduk. İhtiyaç duyulan her noktada desteğimizi sürdürdük. Kurduğumuz her sofrada dayanışmayı büyüttük, birlik ruhunu diri tuttuk. Gazilerimizle, büyüklerimizle ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla aynı sofrada aynı duyguyu paylaştık" dedi. Vatandaşların yanında olmaya devam edeceğini belirten Başkan Mandalinci, "Biliyoruz ki bu kent; paylaşmanın, sahip çıkmanın ve birlikte yaşamanın kentidir. Bu anlayışla çalışmaya, Bodrum’un her köşesinde siz kıymetli hemşehrilerimin yanında olmaya kararlılıkla devam edeceğim. Bayramlar; kırgınlıkların geride bırakıldığı, gönüllerin bir olduğu müstesna günlerdir. Bu bayramın da aramızdaki muhabbeti artırmasını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Bodrumlu hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor; sağlık, huzur ve bereket getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Sevdiklerinizle birlikte hayırlı bayramlar diliyorum. Ramazan Bayramınız mübarek olsun" ifadelerini kullandı.