YEREL HABERLER - 17 Mayıs 2016 Salı 16:38

Katü Teknik Gezi Ekibi Kastamonu'yu Gezdi

A
A
A
Katü Teknik Gezi Ekibi Kastamonu'yu Gezdi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği 4. Sınıf öğrencileri, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünü ziyaret ettiler.
Prof. Dr. Cantürk Gümüş başkanlığında Prof. Dr. Lokman Altun, Prof. Dr. Ali Ömer Üçler, Prof. Dr. Devlet Toksoy, Prof. Dr. Habip Eroğlu, Yrd. Doç. Dr. Sefa Akbulut ve Arş. Gör. Durmuş Ali Çelik’in katılımıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği 4. Sınıf öğrencileri, Kastamonu’yu ziyaret etti. 7 kişilik akademisyen ve 36 kişilik öğrenciden oluşan teknik gezi grubu, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bir teknik gezi gerçekleştirdi.
İlk olarak Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer’i makamında ziyaret eden KTÜ ekibi, ardından ilk aralama, sıklık bakımı, doğal gençleştirme, seçme ormanı tatbikatı, damga, standardizasyon ve depo işleri ile ilgili bilgileri almak üzere Karadere Orman İşletme Müdürlüğü Kadıdağı Orman İşletme Şefliği bünyesindeki tatbikat alanlarını gördü.
Öğrencilere, Karadere Orman İşletme Müdürü Orhan Şahin ve Silvikültür Şube Mühendisi Ünsal Ural tarafından ilk aralama, sıklık bakımı ve doğal gençleştirmenin anlatıldığı teknik gezide Orman İdaresi ve Planlama Şube Mühendisi Ergün Kahvecioğlu tarafından seçme ormanlarında yapılacak müdahaleler, İşletme Pazarlama Şube Mühendisi Cebrail Gül tarafından damga ve ağaç kesim tekniği, Handüzü Orman İşletme Şefi Oktay Tekin tarafından ise kesim sırasındaki iş güvenliği konuları anlatıldı. Karadere İşletme Müdürlüğü Mescit Orman deposunda da Karadere Orman İşletme Müdürü Orhan Şahin ve Depo Şefi Atilla Selami Atik tarafından standardizasyon ve depo işleri ile ilgili teknik bilgiler verildi.
Teknik gezinin ikinci gününde ilk olarak OZM Laboratuvarında Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü Murat Nuri Baykalı ve Laboratuvar Şefi Ahmet Bayrak tarafından teknik gezi ekibine laboratuvarda yapılan iş ve işlemlerle ilgili bilgiler aktarıldı. Daha sonra Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Mühendisi İdris Yazar tarafından orman yangınlarına yapılan teknik müdahaleler ve kullanılan araç ve ekipmanlarla ilgi bilgi verildi, yangın harekat merkezi gezildi ve tatbikat yapıldı. Ardından Kastamonu’da faaliyet gösteren bir entegre mdf fabrikası ve Ilgaz Dağı Milli Parkı gezildi.
Teknik gezinin son gününde ise Daday Orman İşletme Müdürlüğü Daday Fidanlığı gezildi. Fidanlık Şefi Onur Sarı tarafından ekskavatörle teras yapımı uygulamalı olarak anlatıldıktan sonra fidanlıkta yürütülen iş ve işlemler ile ilgili teknik bilgiler aktarıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir