GENEL - 23 Nisan 2023 Pazar 12:14

E-Ticaret Sitesini E-İhracat’a Açan İlk Belediye Kayseri Büyükşehir Belediyesi

A
A
A
E-Ticaret Sitesini E-İhracat’a Açan İlk Belediye Kayseri Büyükşehir Belediyesi

E-38, yaklaşık 200 ülkeye açılarak ürünlerini tüm dünyaya sunarken, belediyeler arasında e-ticaret sitesini e-ihracata açan ilk belediye Kayseri Büyükşehir Belediyesi oldu.

E-38, yaklaşık 200 ülkeye açılarak ürünlerini tüm dünyaya sunarken, belediyeler arasında e-ticaret sitesini e-ihracata açan ilk belediye Kayseri Büyükşehir Belediyesi oldu.


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ‘150. Yılda 150 Proje’ çerçevesinde hayata geçirilen www.e38.com.tr isimli dijital platformda 140 el sanatı üreticisi tarafından satılan ürünler tüketiciler ile buluşmaya devam ediyor. 2019 yılı itibariyle Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın 150. Yılda 150 proje çerçevesinde faaliyetlerine başlayan e-38 dijital platformu ’Siz Üretin Biz e38 ile Kazanca Dönüştürelim‘ sloganıyla vatandaşların üretmiş oldukları el sanatı ürünleri hiçbir kar ve komisyon almadan teslim alarak, e-38 de ve tüm KAYMEK ofislerinde satışa sunuyor. Büyükşehir Belediyesi KAYMEK’in birimlerinden biri olarak faaliyetlerini sürdüren e38 e-ticaret platformunda ev tekstili, dekorasyon, hediyelik eşya, giyim ve takı kategorilerinde binlerce ürünü (eseri) alıcısıyla buluşurken, platformda KAYMEK eğitmenleri ve kursiyerlerin eserlerinin yanı sıra dileyen vatandaşlar da ürünlerinin satışını yapabiliyor. Diğer sanal pazar yerlerinde de eş zamanlı olarak yerini alan e-38’de, 7 ana kategoride, 32 alt kategoride KAYMEK tarafından üretilen bin 650 adet ürün satışa sunuluyor. Öte yandan 2022 yılı aralık ayı ile yeni ara yüzüyle www.e38.com.tr yaklaşık 200 ülkeye açılarak ürünlerini tüm dünyaya sunan sitede İngilizce ve Arapça olmak üzere 2 faklı dil de görüntülenen tüketiciler farklı dillerde ve farklı para birimlerinde alışveriş yapabiliyorlar. Böylelikle e-ihracat alanında da başarılı bir çalışmaya imza atarak, belediyeler arasında e-ticaret sitesini e-ihracata açan ilk belediye Kayseri Büyükşehir Belediyesi oldu. www.e38.com.tr KAYMEK eğitmenleri ve vatandaşların ürettiği ürünler Ebru, Hüsn-i hat, Tezhip, Kat-ı, Yağlıboya, Maraş işi, Çini, Filografi, Kağıt telkâri, Minyatür, Sanatsal mozaik, Ev tekstili, Deri işlemeciliği, Gümüş takı işlemeciliği, Edirnekâri, Bartın işi tel kırma, İğne oyası, Türkişi, Sedefkakma, Seramik sanatını, Kağıt rölyef, Ahşap boyama, Cam boyama sanatını kapsıyor. KAYMEK E-38 Platformu satış sorumlusu Turan Ulu, e-38 hakkında bilgiler vererek, dijital satış platformunun işleyişini de anlattı. Ulu, paketleme noktasının da çok önemli olduğunu ifade ederek, tüketicilerin paketlemeye not verdiğini söyledi ve 10 üzerinden puanlama yaptıklarından bahsetti. Paketleme noktasında çok dikkatli olunduğunu kaydeden tüm pazaryerlerinden 10 üzerinden 9 puan aldıklarını belirterek, şöyle konuştu;


“e-38 iki yabancı farklı dilde Arapça ve İngilizce olmak üzere toplamda 200 ülkeye ihracat yapmaya başladığını ifade eden Ulu, paketleme konusunda ödül aldıklarını da belirterek, şöyle konuştu: “ E-38 dijital platformumuz 2019 yılı itibariyle Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın 150. Yılda 150 proje çerçevesinde faaliyetlerine başlamıştır. Toplamda binin üzerinde ürünümüz e-38 adresi üzerinden satışa sunulmaktadır. E-38.com .tr adresi yanı sıra diğer pazaryerlerinde de e-38 yerini almıştır.”


2022 yılında aralık iyi itibariyle e-38 ihracat faaliyetlerine yenilenen ara yüzüyle başladığını dile getiren Ulu, toplamda 1500’ün üzerinde ürünü bulunan e-38’in iki yabancı farklı dilde Arapça ve İngilizce olmak üzere 200 ülkeye ihracat yapmaya başladığını ifade etti. Başkan Büyükkılıç’ın ‘siz üretin biz e-38 ile kazanca dönüştürelim’ projesini hatırlatan Ulu, “Sadece e-38.com.tr ait olan ürünlerimiz değil, Başkan beyin bir projesi olan ‘siz üretin biz e-38 ile kazanca dönüştürelim’ projesinde de üreticilerimizin ve KAYMEK kursuna gelen kursiyerlerimizin el emeği, göz nuru yapmış olduğu tüm ürünleri de e-38 adresinden satışa sunmaktayız. Bunun yanı sıra e-ihracat çerçevesinde evlerimizin ürünlerini de e ihracatla 200 ülkeye satışını gerçekleştirmekteyiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Çerçioğlu: "Ekiplerimiz bayram boyunca sahada çalışmalarını sürdürüyor" Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu öncülüğünde çalışmalarını sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca kent genelinde hayata geçirdiği hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında ekipler, 17 ilçede gece gündüz görev yapıyor. Bayram döneminde yoğun ziyaretçi ağırlayan turizm kentleri Kuşadası ve Didim’de de çalışmalar hızla devam ediyor. Yerli ve yabancı on binlerce misafirin ziyaret ettiği ilçelerde Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri; cadde, bulvar, meydan ve sahil bölgelerinde kapsamlı temizlik, bakım ve düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Akbük, Altınkum, Davutlar, Güzelçamlı ve Sevgi Yolu başta olmak üzere yoğunluğun yaşandığı bölgelerde ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında kent genelinde detaylı temizlik ve bakım çalışmaları yapılırken, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri de yeşil alanlarda peyzaj çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşların ve misafirlerin bayramı huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle sahada bulunuyor. Bayram boyunca çalışmaların devam edeceğini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en güzel şekilde geçirebilmesi için ekiplerimiz 17 ilçemizin tamamında çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle bayram döneminde yoğunluk yaşanan Kuşadası ve Didim’de de çalışmalarımız hızla devam ediyor. Aydınımıza gelen tüm misafirlerimizin ve hemşehrilerimizin yanındayız. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum. Hizmetle büyüyen Aydın" ifadelerini kullandı. Vatandaşlar, çalışmalardan memnuniyet duyduklarını belirterek Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti.
Manisa Salihli Kaymakamı Güldoğan’dan şehit ailesine bayram ziyareti Manisa’nın Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla şehit ailesi, gazi ve ilçe protokolü ile birlikte çeşitli kurumlara ziyaretlerde bulundu. Bayram programı kapsamında ilk olarak Şehit Piyade Asteğmen Hakan Bozkurt’un ailesini ziyaret eden Kaymakam Güldoğan, şehit ailesiyle bir araya gelmenin önemine dikkat çekerek, "Aziz şehitlerimizin emaneti olan ailelerimizin her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı. Şehidi rahmet ve minnetle anan Güldoğan, aileye sağlıklı ve huzurlu bir bayram temennisinde bulundu. Program kapsamında Gazi Erdoğan Orak ve ailesini de ziyaret eden Kaymakam Güldoğan, gazilerin milletin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu belirterek devletin her zaman gazilerin yanında olduğunu vurguladı. Gazi Orak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Kaymakam Güldoğan, ayrıca Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği önünde gerçekleştirilen trafik uygulamasına katılarak sürücülerle bir araya geldi. Vatandaşlara trafik kurallarına uyulması, hız limitlerine dikkat edilmesi ve emniyet kemeri kullanımının ihmal edilmemesi yönünde uyarılarda bulunan Güldoğan bayram yolculuklarının güvenli geçmesi temennisinde bulundu. Trafik tedbirlerini yerinde inceleyen Kaymakam Güldoğan, görevli personelin de bayramını tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. İlçe protokolü ile birlikte Salihli İtfaiye Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü Huzurevi ve Salihli Devlet Hastanesi’ni de ziyaret eden Güldoğan, personelin ve hastaların bayramını kutladı.