YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 11:10

“2023 VİZYONU KADINSIZ DÜŞÜNÜLEMEZ”

A
A
A
“2023 VİZYONU KADINSIZ DÜŞÜNÜLEMEZ”

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Asaf Mehmetbeyoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Mehmetbeyoğlu 2023 vizyonunda kadınların ekonomik güce ortak edilmesi gerekliliğinin altını çizdi.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulunan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Asaf Mehmetbeyoğlu, kadınların ekonomik güce katkısının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Mehmetbeyoğlu açıklamasında şunlara yer verdi: “Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında ilan edilen ve her yıl kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, kadın haklarının kazanılmasında nerelerden başlandığını ve bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanması için çok özel bir gün olduğunu düşünüyoruz. Kadınlar toplumdaki siyasi, sosyal ve ekonomik statüsünün güçlenmesinin, demokratik gelişmişliğin ve toplumsal refah seviyesinin en önemli göstergelerinden biridir. 2023 yılında dünyanın en büyük 10. ekonomisi olmayı hedefleyen Türkiye’nin, kadınlarını ekonomik güce ortak etmeden gerçek anlamda gelişmiş bir ülke olmasını bekleyemeyiz.” dedi.
Mehmetbeyoğlu kadınların siyaset, eğitim ve çalışma yaşamına daha fazla katılımda bulunmasının arzu edildiği bir dönemde, kadın cinayetlerine kurban gitmelerinin kabul edilemeyeceğini ifade etti. Son 7 yılda kadın cinayetlerinde yaşanan artışın yüzde 1400 olduğuna dikkat çeken Mehmetbeyoğlu, “8 Mart günü, kadın sorunlarının kamuoyunda tartışılması için önemli bir vesile olmakla birlikte, ülkenin kalkınmasında en temel taşlardan birisi konumunda olan Kadınlarımızın hak ve hukukunun gelişimi, ayrıca kadın duygusu ve emeğinin öne çıkartılması gerekmektedir.Dünya genelinde kadın haklarında son yıllarda meydana gelen artış dahi birçok gerçeği değiştirebilecek nitelikte değildir. Dünyadaki en fakir insanların büyük bir çoğunluğu kadın, dünyadaki eğitim almamış insanların büyük çoğunluğu yine kadınlardır. Kadın eğitimin temel taşıdır. Önce kadınların eğitiminin ele alınması ve eğitilmiş kadın sayısının arttırılması lazımdır. Çünkü toplumu yetiştiren, hayata çeki düzen veren onlardır. Kadın okumalı, kültür ve eğitim açısından en üst seviyelere gelmelidir.” İfadelerinde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Selçuk İnan: "Çok önemli bir iş başardığımızı düşünüyorum" Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, bu sezon ligde çok önemli bir iş başardıklarını söyleyerek, "Bugün itibarıyla matematiksel olarak bu zorlu ligde kalmayı başaran bir takım var. Oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Kocaelispor, deplasmanda Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, "Bugün nerdeyse bütün takımlar için çok önemli geceydi, sonuçlar heyecan vericiydi. Kasımpaşa için final maçı niteliğindeydi. Biz de öyle bakıyorduk. Bu ligde matematiksel olarak kalmak önemliydi. Böyle maça çıktık. Maça 1-0 mağlup başladık. Golü yedikten sonra maça tutunmak akabinde öne geçecek pozisyonları bulmak benim için önemliydi. Eksiklerimiz vardı, iyi bir mücadele oldu. Bugün itibarıyla matematiksel olarak bu zorlu ligde kalmayı başaran bir takım var. Oyuncularımı tebrik ediyorum. 16 yıl aradan sonra lige çıktık. Yeni bir takım oluşturmak kolay değil. Çok önemli bir iş başardığımızı düşünüyorum. Başta taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. İstisnasız şekilde yanımızda oldular, varlıklarını hissettirdiler. İki maçımız kaldı. İki maçı da kanarak ligi bitirmek istiyoruz. Sıralamada takımı ne kadar yukarıda tutarsak o kadar iyi olacak. Bundan sonraki süreçte yukarıyı yakalamaya odaklanacağız" ifadelerini kullandı. İnan, Smolcic’in sakatlığına dair de bilgiler vererek, "Smolcic sakatlığı olduğunu söyledi. Oynamadı. Bugün Show’u onun yerine değerlendirdik, iyi de mücadele ortaya koydu" diye konuştu.