GÜNDEM - 01 Haziran 2025 Pazar 13:56

’Gittiğin kadar öde’ uygulaması başlıyor

A
A
A
’Gittiğin kadar öde’ uygulaması başlıyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; ’Gittiğin Kadar Öde’ uygulamasının 2 Haziran Pazartesi günü raylı sistemde devreye alınacağını duyurdu. Uygulamanın hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Büyükkılıç, "Bu sistemle birlikte tam kart kullanıcıları, kullandıkları mesafeye göre ücret ödeyecek. Kısa mesafeli yolculuklarda yüzde 15’e varan ücret iadesi sağlanacak" dedi.


Her geçen gün gelişen ve büyüyen Kayseri’nin toplu ulaşım hizmetlerini Ulaşım A.Ş.’nin tam donanımlı altyapısı ve uzman kadrosuyla vatandaşlara sunan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, raylı sistem ulaşımında yeni bir dönemi başlatıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, daha önce müjdesini verdiği "Gittiğin Kadar Öde" uygulamasının 2 Haziran Pazartesi günü raylı sistemde devreye alınacağını duyurarak, "Gelişen ve büyüyen Kayseri’mizde Ulaşım A.Ş.’miz eliyle yürüttüğümüz toplu taşıma hizmetlerimizin kalitesini daha da attırmaya yönelik gayretlerimiz kapsamında raylı sistemde yeni bir dönemi başlatıyoruz. Mesafe bazlı ücretlendirme yapacak "Gittiğin Kadar Öde" uygulamamızı 2 Haziran Pazartesi günü devreye alıyoruz" diye konuştu. Vatandaş odaklı çözümleri bir bir hayata geçirmeye devam ettiklerine vurgu yapan Başkan Büyükkılıç, "Raylı sistemde artık ‘Gittiğin Kadar Öde’ dönemi başladı. Bu sistemle birlikte tam kart kullanıcıları, kullandıkları mesafeye göre ücret ödeyecek. Kısa mesafeli yolculuklarda yüzde 15’e varan ücret iadesi sağlanacak" dedi.



Tüm istasyonlarda sistem aktif hale getirildi


Büyükkılıç, bu uygulamayla birlikte Kayseri’nin, akıllı şehircilik alanında önemli bir adım daha attığını kaydederek, "Yeni modelin, Kayseri’de toplu taşıma kullanan hemşehrilerimizin beklentilerini karşılayacağını, şehirdeki ulaşım kültürüne katkı sağlayacak bir dönüşüm başlatacağını öngörüyoruz" ifadelerini kullandı. Uygulama kapsamında, yolculuğun ardından istasyon çıkışlarındaki iade cihazlarına ulaşım kartını okutan yolcuların kartlarına, mesafeye göre belirlenen iade tutarı anlık olarak aktarılıyor olacak. Kayseri’de hali hazırda öğrenci ve öğretmen indirimi ile abonman kartlar gibi avantajlı ulaşım tarifeleri uygulanıyor. Yeni sistemle birlikte, tam kart kullanıcıları da bu avantajlı tarifelerden faydalanma imkânı elde ediyor. Kayseri Ulaşım A.Ş. tarafından yürütülen çalışmalarla, raylı sistemde yer alan 75 istasyonun tamamında altyapı çalışmaları tamamlanarak sistem devreye alındı. Uygulama, Kayseri’nin Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) altyapısıyla entegre bir şekilde çalışıyor.


’Gittiğin Kadar Öde2 sistemi kapsamında istasyon değişim sayıları, iade oranları ve uygulama kuralları hakkında detaylı bilgiye www.kayseriulasim.com web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.



’Gittiğin kadar öde’ uygulaması başlıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol 1. Lig’de ilk yarı sona erdi Trendyol 1. Lig’de sezonun ilk yarısı bugün oynanan karşılaşmayla tamamlandı. Amed Sportif Faaliyetler 39 puanla zirvede yer alırken, Pendikspor 37 puanla 2. sırada tamamladı. Trendyol 1. Lig’in 19. haftasının kapanış maçında Adana Demirspor ile İstanbulspor, Hatay’da karşılaşırken İstanbul ekibi sahadan 5-1’lik galibiyetle ayrıldı. Haftaya lider giren Pendikspor’un evinde Esenler Erokspor ile berabere kalması sonrası Amed Sportif Faaliyetler, Iğdır Futbol Kulübü’nü 3-0 yendi ve liderlik koltuğuna oturdu. Play-off hattında yer alan iki takımın karşılaşmasında Erzurumspor FK, Çorum FK’yı tek golle yendi ve üst üste 2. galibiyetini elde etti. Son 5 maçında 13 puan toplayan Diyarbakır ekibi Amed SF, 39 puanla zirvede yer alırken, Pendikspor’un 37 puanı bulunuyor. Bu iki takımı 34 puanlı Esenler Erokspor takip ederken, Erzurumspor FK 33 puanla haftayı 4. sırada kapattı. 32 puanı buluanan Bodrum FK ve Çorum FK ile 30 puana sahip Iğdır FK, play-off hattında yer alıyor. Küme düşme hattında ise 21 puanlı Sarıyer ve Ümraniyespor ile 6 puanlı Hatayspor ve FIFA’dan puan silme cezaları bulunan eksi 28 puanlı Adana Demirspor var. Ligde 20. hafta karşılaşmaları 9, 10, 11 ve 12 Ocak tarihlerinde oynanacak. Ligde 19. hafta oynanan maçlar ve alınan sonuçlar şöyle: Sakaryaspor: 0 - Manisa FK: 2 Sivasspor: 2 - Bandırmaspor: 0 Sarıyer: 1 - Bodrum FK: 1-0 Van Spor FK: 4 - Hatayspor: 0 Pendikspor: 0 - Esenler Erokspor: 0 Serik Spor: 1 - Boluspor: 4 Ankara Keçiörengücü: 3 - Ümraniyespor: 1 Erzurumspor FK: 1 - Çorum FK: 0 Amed SF: 3 - Iğdır FK: 0 Adana Demirspor: 1 - İstanbulspor: 5
Zonguldak Zonguldak’ta korkutan yangın: İtfaiye ekipleri faciayı önledi Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde 3 katlı bir binada çıkan yangın paniğe neden oldu. Kozlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin zamanında ve etkili müdahalesi sayesinde alevler, binadaki diğer dairelere ve çatıya sıçramadan söndürüldü. Edinilen bilgiye göre yangın, Kozlu ilçesi Merkez Mahallesi Turuncu Sokak üzerinde bulunan 3 katlı ve 6 daireli bir apartmanda meydana geldi. Binanın bir dairesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Daireden yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine kısa sürede ulaşan Kozlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangına hızla müdahale etti. Binanın yoğun yerleşim bölgesinde olması ve bitişik dairelerin bulunması nedeniyle büyük tehlike atlatan mahalleli, itfaiyenin çalışmasını korku dolu gözlerle izledi. İtfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına alarak yangının binanın çatısına ve diğer 5 daireye sıçramasını engelledi. Emipler, yangını tamamen söndürdükten sonra soğutma çalışması yaptı. Yangın sırasında polis ekipleri sokak üzerinde geniş güvenlik önlemleri alarak vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı. Yangında can kaybı yaşanmazken, yanan dairede maddi hasar meydana geldi. Ekiplerin yangının çıkış nedeniyle ilgili başlattığı inceleme sürüyor.