GÜNDEM - 19 Ağustos 2024 Pazartesi 10:32

Karahıdır 4. Geleneksel Pilav Domates Şenliği gerçekleştirildi

A
A
A
Karahıdır 4. Geleneksel Pilav Domates Şenliği gerçekleştirildi

Karahıdır Mahallesinde 4. Geleneksel Pilav ve Domates Şenliği vatandaşların yoğun ilgisi ve katılımı ile gerçekleşti.


Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin; Bünyan Kaymakamı Turgut Gülen, MHP Önceki Dönem İl Başkanım Adnan İncetoprak, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, İl ve İlçe Protokolünün katıldığı şenlikte Bünyanlı ünlü sanatçı Ayşen Kaya Konser verdi. Katılım sağlayan vatandaşlara ücretsiz olarak pilav, domates ve Bünyan Belediyesince domates çorbası dağıtıldı. Çocuklar için ücretsiz etkinlik düzenlenerek oyun grupları kuruldu.


Yerli yabancı çok sayıda turist ve vatandaşın katıldığı etkinlik sonrası açıklama yapan Başkan Metin, "Güzel şenlikte emeği geçen Bünyan Belediyemiz başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimizi güçlendiren bizleri bir araya getirerek milli ve manevi duygularımızı pekiştiren bu tür etkinlik ve organizasyonları değerli buluyor ve destekliyoruz. Seneye daha güzel ve daha yoğun katılım ile şenliğimizde görüşmeyi diliyorum" dedi.



Karahıdır 4. Geleneksel Pilav Domates Şenliği gerçekleştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Yapay zeka ile yazılan dilekçeler cezaları katlayabilir Bilişim Uzmanı Hakan Topuzoğlu, yapay zeka aracılığı ile yazılan hukuki dilekçelerde olmayan kanun ve kararların sunulabileceği ihtimali olduğunu ve bu durumun dava kayıpları ile cezaların katlanmasına neden olabileceğini söyledi. Yapay zekanın bilgi sahibi olmayan insanları yanlış yönlendirebileceğini söyleyen Bilişim Uzmanı Hakan Topuzoğlu, "Yapay zeka birçok alanda kullanıldığı gibi hukuk alanında da kullanılmaya çalışılıyor. Bunu bazen avukatlar, bazen de dava sahibi insanlar yapabiliyorlar. Herhangi bir konuda dilekçeyi yazdırabileceklerini düşünüyorlar. Tabii ki yazdırılabilir ama eğer o konuda hiçbir bilginiz yoksa yanlış yönlendirebilir ya da yanlış, olmayan bir kanunu ve kararı varmış gibi göstererek yanlış bir dilekçe yazmanıza sebebiyet verebilir. Haliyle bu durumda da hukuki anlamda çok zor durumlara düşülebilir. Bunun bir örneği var mı diye araştırdığımız zaman da Amerika’da bir örneğini görebiliriz. Normal şartlar altında bir dava için verilen ceza 14 katına çıkmış. Yani yapay zeka ile bir dilekçe yazılmış. Bu dilekçedeki usul ve sistemdeki eksiklikler sebebi ile de hakim daha yüksek cezalar vermiş. Bu da çok büyük bir örnek olarak karşımıza çıkmış durumda" dedi. Topuzoğlu, hukuk sisteminin yapılan yanlışı suiistimal olarak görebileceğini ve cezaların katlanabileceğini söyleyerek, "Yapay zeka cezaları katlayabilir diyebiliriz. Eğer siz yanlış kararlarla yola çıktıysanız ya da olmayan bir kararı var gibi gösterdiyseniz haliyle de hukuk sistemi bunun doğru olmadığını fark ettiği için de bir suiistimal düşünebilir ve daha büyük cezalar verebilir" ifadelerini kullandı.