GÜNDEM - 20 Kasım 2024 Çarşamba 11:38

Kayseri Büyükşehir’den Pınarbaşı’da 6 yılda 1 milyar TL’lik yatırım

A
A
A
Kayseri Büyükşehir’den Pınarbaşı’da 6 yılda 1 milyar TL’lik yatırım

Kentin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen ilçesi olan Pınarbaşı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 6 yılda yaptığı ve 1 milyar TL’yi aşan büyük yatırımlarıyla adeta yenilendi.


Barajları, hamamları, Süleyman Şah Türbesi ve Türklük Anıtı gibi önemli simgeleriyle tanınan Pınarbaşı ilçesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın göreve geldiği günden bugüne kadar Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı yatırımlarla altyapıdan sosyal hizmetlere, tarım projelerinden ulaşım ve çevre düzenlemelerine kadar pek çok alanda büyük bir dönüşüm geçirdi. Bu yatırımların toplam maliyeti ise 1 milyar TL’yi aştı. Son süreçte ise Başkan Büyükkılıç’ın gayretleri ile doğal gaz konforuna kavuşan Pınarbaşı ilçesi yaklaşık 6 yılda birbirinden önemli yatırım ve hizmetlerle buluştu.



Kırsal hizmetler: 249 milyon TL yatırım


Pınarbaşı ilçesinde Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, yaklaşık 6 yıl içinde 249 milyon 264 bin TL’lik yatırım gerçekleştirdi. Bu yatırımlar arasında asfalt yol yapımları, oyun grupları, sosyal tesisler ve kilitli parke çalışmaları yer alırken, ilçenin altyapısı ve sosyal yaşam kalitesi önemli ölçüde arttırıldı.



Fen işleri: 50 milyon TL yatırım


Fen İşleri Daire Başkanlığı, Pınarbaşı ilçesinin çeşitli bölgelerinde önemli çevre düzenlemeleri ve altyapı projeleri hayata geçirdi. TOKİ konutları civarında yaklaşık 40 bin metrekare alanda büyük bir park düzenlemesi yapılırken, ilçe merkezinde Yeni Cami Mahallesi ve Hal İçi Mevkii’nde de çeşitli parklar kazandırıldı. 2019-2024 yılları arasında yapılan bu projelere 50 milyon TL’lik bir bütçe ayrıldı.



KASKİ: 280 milyon TL’lik su ve altyapı yatırımı


Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, Pınarbaşı ilçesine 2019-2024 yılları arasında içme suyu, atık su ve yağmur suyu altyapılarında önemli yatırımlar yaptı. Bu projeler arasında, içme suyu ve atık su şebekelerinin yenilenmesi, arıza yönetimi ile Atıksu Arıtma Tesisi yapımı yer aldı. Pınarbaşı’na yapılan bu yatırımların toplam maliyeti ise 280 milyon 868 bin 400 TL’yi buldu.



Park bahçeler: 15.4 milyon TL yatırım


Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı, Pınarbaşı ilçesinde yeşil alanların arttırılması için 15 milyon 357 bin TL’lik yatırım gerçekleştirdi. Bu yatırımlar arasında oyun grupları, sulama tesisatları, ağaçlandırma ve çevre düzenlemeleri yer aldı.



Tarımsal hizmetler: 35.5 milyon TL’lik destek


Pınarbaşı ilçesinde tarım ve hayvancılık alanında da önemli adımlar atıldı. 30 mahallede hayvanlar için içme suyu talepleri karşılanırken, küçükbaş hayvan, arılı kovan ve yem bitkisi gibi tarımsal destekler sağlandı. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bu yatırımların toplam maliyeti 35 milyon 533 bin TL’yi geçti.



Etüt projeler: 14 milyon TL yatırım


Pınarbaşı ilçesinde, Etüt Projeler Daire Başkanlığı tarafından 14 milyon 53 bin TL’lik yatırımlar yapıldı. Bu projeler arasında itfaiye binası tadilatı, hafız yurdu ve imam evi gibi sosyal tesislerin inşası yer aldı.


Ulaşım A.Ş. : 3 milyon TL yatırım


Ulaşım A.Ş., Pınarbaşı ilçesinde yaklaşık 6 yıl boyunca toplu taşıma hizmetlerine 3 milyon TL’yi aşkın yatırım yaptı. Bu süre zarfında, ilçeye 6 yeni araç kazandırıldı, toplu taşıma duraklarında yenileme çalışmaları yapıldı ve 67 bin 628 sefer gerçekleştirildi.



KAYMEK: Sosyal Yaşam Merkezi yatırımı


Pınarbaşı ilçesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bir diğer önemli yatırım ise Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından sağlanan sosyal yaşam merkezi oldu. İlçeye hizmet veren bu modern tesis, çok amaçlı salonlar, yüzme havuzu, kütüphane, kadınlar lokali gibi sosyal donatılarla 6 yılda binlerce vatandaşa hizmet verdi.



Sosyal hizmetler: 500 bin TL yardım


Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımlar kapsamında Pınarbaşı ilçesinde 500 bin TL’yi aşkın destek sağladı. Kırtasiye yardımları, öğrencilere nakdi destek ve gıda paketi yardımları, ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.



İtfaiye hizmetleri


Pınarbaşı İtfaiye Grup Amirliği, 2022 yılında yeni hizmet binasına kavuştu. Ayrıca, 2019-2024 yılları arasında 25 iş yeri denetimi gerçekleştirilirken, 3.155 vatandaşa yangın eğitimi verildi.


Akıllı şehircilik: 1.8 milyon TL yatırım



KCETAŞ: 242 milyon TL elektrik yatırımı


Yerin altındaki yatırımlar da büyük önem taşırken, Pınarbaşı ilçesinde yaklaşık 6 yılda elektrik tesisleri ve yeraltı kablosu döşeme projeleriyle 242 milyon 775 bin TL’lik yatırım yapıldı. Bu yatırımlar, ilçenin enerji altyapısının daha güvenli ve verimli olmasını sağladı.


Pınarbaşı ilçesinde Akıllı Şehircilik ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yapılan yatırımlar, ilçenin dijital altyapısını güçlendirdi. Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Projesi kapsamında QR Kodlu Kapı Numarası Levhası ve sokak levhalarının montajı gerçekleştirildi. Bu projeye 1 milyon 828 bin TL yatırım yapıldı.


Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın görev süresince Pınarbaşı ilçesinde yapılan yatırımların toplam maliyeti 1 milyar TL’yi geçti. Altyapıdan sosyal hizmetlere, tarım ve hayvancılık desteklerinden ulaşım yatırımlarına kadar yapılan bu büyük yatırımlar, Pınarbaşı’nın geleceğe dönük gelişimini sağlayarak ilçede yaşayan vatandaşların yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyor.



Kayseri Büyükşehir’den Pınarbaşı’da 6 yılda 1 milyar TL’lik yatırım

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da 30 köy yolu ulaşıma kapandı Bartın’da 3 gündür devam eden kar yağışı nedeniyle 30 köy yolu ulaşıma kapandı. Hasankadı Beldesi’nde evinde kar nedeniyle mahsur kalan bir hastanın ise yardımına sağlık ekipleri yetişti. Bartın’da aralıklarla yağan kar, kırsal kesimlerde hayatı durma noktasına getirdi. Kar nedeniyle il merkezine bağlı 1 köy, Ulus ilçesine bağlı 29 köy olmak üzere toplam 30 köy yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine ait iş makineleri ile gece gündüz yürütülen çalışmalarla yolların yeniden ulaşıma açılabilmesi için çalışma yürütülüyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı, "İlimizin yüksek kesimlerinde ciddi bir kar yağışı oldu. Halen devam eden kar yağışı öncesinde gerekli hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Sabah saatlerine kapanan yol sayısı 80’e çıktı ama yürütülen çalışmalarla bu sayıyı 30’a düşürdük. Devam eden yağışla açılan yollar yeniden kapanabiliyor. Ulaşımın sağlanabilmesi için gece gündüz karla mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi. Evinde mahsur kalan hastanın yardımına yetiştiler Bartın’ın merkez Hasankadı Beldesi Doğancılar Mahallesi’nde nefes darlığı ve kronik akciğer rahatsızlığı bulunan 66 yaşındaki hastanın yardımına ise Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri yetişti. Evinde mahsur kalan hastayı kurtarmak için harekete geçen sağlık ekipler, yola devrilen ağaç ve tipi gibi engelleri aşarak hastaya ulaştı. Ekipler, hastayı branda sedye ile güvenli şekilde ambulansa kadar taşıyarak, oksijen desteği sağladı. İlk tıbbi müdahalenin ardından hasta, Bartın Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Zamanında hastaneye yetiştirilen hastanın sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.
Rize Rize Valisi Baydaş 1 yıllık asayiş bilançosunu açıkladı Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, yıl boyunca yürütülen asayiş ve diğer kurumlara ait çalışmalara ilişkin ayrıntılı değerlendirmelerde bulundu. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş 2025 yılı boyunca Rize’de yürütülen güvenlik, asayiş, uyuşturucuyla mücadele, trafik, düzensiz göç, sahil güvenlik, 112 çağrıları ve kamu hizmetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Asayiş olaylarında 2024 yılına nazaran düşüş olduğuna dikkat çeken Vali Baydaş "2024 Ocak-Aralık ve 2025 Ocak-Aralık dönemlerini karşılaştırdığımızda, kişilere karşı işlenen suçta bir azalma görüyoruz. 2024’te 2 bin 368 olay meydana gelmişken, 2025’te olay sayısı 265 azalarak 2 bin 103’e düşmüştür. Bu yaklaşık yüzde 11’lik bir azalmaya tekabül ediyor ve bu tabloyu memnuniyetle müşahede ediyoruz" dedi. Mal varlığına karşı işlenen suçlara da değinen Vali Baydaş, "Mal varlığına karşı işlenen suçta da azalma devam etmektedir. 2024’te 549 olay meydana gelmişken, 2025’te bu sayı 173 azalarak 376’ya düşmüştür. Hem kişilere karşı işlenen suçlarda hem de mal varlığına karşı işlenen suçlardaki bu düşüş, kolluk birimlerimizin, emniyetimizin ve jandarmamızın dikkatli takibi ve önleyici çalışmalarıyla mümkün olmuştur" ifadelerini kullandı. Rize’de terörle mücadele kapsamında 2025 yılı içerisinde 31 operasyon gerçekleştiğini kaydeden Baydaş "Terörle mücadele kapsamında 2025 yılı Ocak-Aralık döneminde, 25’i kırsal alanda jandarma sorumluluk bölgesinde, 6’sı şehir merkezinde olmak üzere toplam 31 operasyon gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonların 4’ü FETÖ, 3’ü DEAŞ, 2’si PKK, 1’i DHKP-C, MLKP ve diğer terör örgütleri kapsamındadır. Bu 31 operasyonla ilgili faaliyetler 2025 yılında da aralıksız şekilde sürdürülmüştür" şeklinde konuştu. Olayların yüzde 100’e yakını aydınlatılıyor Rize’de suç olaylarının tamamına yakının aydınlatıldığının altını çizen Baydaş "Evet, olaylar yaşanıyor ama burada aydınlatma oranı çok önemli. Kişilere karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranımız yüzde 99,67. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise bu oran yüzde 97,72. Bu küsuratlı kısım devam eden soruşturmalardan ve delil toplama süreçlerinden kaynaklanıyor. Bu işlemler tamamlandığında oranlarımızın yüzde 100’lere ulaşmasını hedefliyoruz. Bu alanda arkadaşlarımızın üstün gayretine özellikle teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu. "360 bin 112 acil çağrısının 141 bini asılsız" 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan çağrıları da değerlendiren Vali Baydaş, bu çağrılarından asılsız olanların büyüklüğüne dikkat çekerek "112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan çağrıların toplamı 360 bin 904’tür. Maalesef bu çağrıların 141 bin 250’si asılsız çağrı" ifadelerini kullandı.