EĞİTİM - 16 Ocak 2026 Cuma 12:32

Kayseri’de 322 bin öğrenci karne aldı

A
A
A
Kayseri’de 322 bin öğrenci karne aldı

Kayseri’de 2025-2026 yılı eğitim öğretim döneminin ilk yarısının sona ermesiyle birlikte 322 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.


2025-2026 eğitim öğretim yılının ilk yarısı sona erdi. Kayseri’ de bin 147 okulda öğrenim gören 322 bin öğrenci de karne heyecanı yaşadı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, ilçe kaymakamları, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ve protokol üyeleri; Nurettin Öztürk İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen karne törenine katılarak öğrencilerin karne heyecanına destek oldu. Öğrencilerle sohbet eden Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, öğrencilere karnelerini verdi. Okulda öğrencilerle birlikte açıklama yapan Vali Çiçek; "322 bin öğrenci, 23 bin öğretmen, birçok il nüfusundan daha fazla öğrencimiz var. Biz burada okulun başlangıç döneminde kazasız belasız başlamasını için hep beraber dua etmiştim. İlk dönemi çok şükür bir acı yaşamadan tamamladık. Öğrencilerimiz mutlu bir şekilde karnelerini aldılar, 15 günlük bir tatile çıkıyoruz. Geçen sene Kayseri Milli Eğitim’de önemli başarılara imza attı. Özellikle LGS sınavlarında 18 tane tüm sorulara doğru cevap veren öğrencilerimiz var. Üniversite sınavlarında; 2.’miz ve 29.’muz var. TÜBİTAK’ın değerlendirmelerinde Kayserili öğrenciler başarılara imza attılar. Bu süreçte yine başarılarla dolu bir yıla açılış törenleriyle başlamış oldu ve ilk dönemi tamamladık. Öğrencilerimiz girdikleri sınavlarda bizi gururlandırdı. Her şeyden önemlisi onlar bizim değerlerimizi kültürümüzü milletimizi ahlakıyla ahlaklanarak her yerde temsil edecek. Öğretmenlerimiz insanüstü bir gayretle çalışıyor. Milli eğitimimiz dur durak bilemden okul, köy, ilçe demeden geziyor. Memduh Başkan’ımız ve kaymakamımız ile büyük başarılara imza attılar. Kahvaltı Projesi ile öğrencilerimiz için çok değerli bir proje ortaya koydular. Türkiye’ye örnek bir proje. Yerel yöneticiler açısından biz şanslı bir şehiriz. Kamu iradecileri, kaymakamlarımız el ele eğitim için her şeylerini ortaya koyuyorlar. Hiç birimizin ayrısı gayrısı olmadan Kayseri’nin çocuklarını Türkiye’nin geleceğine damga vurması, Türkiye’nin geleceğinde parlaması için el ele büyük bir mücadele veriyoruz. Başarılar hepimizin, başarısızlık ve hüzün varsa oda bizim. Velilerimiz; evlatlarınız sadece sizin evlatlarınız değil. Koskoca Türk Milleti’nin evladıdır. Bu tatil döneminde hem dinlenerek hem de kitaplarıyla dolu bu dünyayı 15 gün evlerine alarak aynı zamana maçlar yaparak, basketbol oynayarak, şehrin her yerini dolaşarak geçirmesini özellikle istiyorum. 15 tatil sonrasında aynı coşkuyla sıraları doldurmalarını bekliyorum" dedi.


Öğrencileri Erciyes’e davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise; "Bir eğitim öğretim döneminin daha yarısını sona erdirmiş bulunuyoruz. 15 gün eğlenecekler, dinlenecekler keyifli bir şekilde, daha dinamik şekilde başlamış olacaklar. Öğretmenler hep ’okuyun’ derler ama gezin, Erciyes’i unutmayın ve kayak merkezine sizleri bekliyoruz. Yavrularımıza başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.


2025-2026 eğitim öğretim yılını başarıyla tamamladıklarını kaydeden Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de; "2025 - 2026 eğitim öğretim yılının ilimizde başarılı bir şekilde tamamlamış bulunuyoruz. Bize bu süreçte yaklaşık 23 bin öğretmenimiz eğitim-öğretim sürecine eşlik etti. 322 bin öğrencimiz, bin 147 okulumuzda eğitim öğretim faaliyetin gerçekleştirdi. Birçok açıdan yeniliklerin ilklerin olduğu bir dönem oldu. Bu dönemi başarıyla tamamlamamızda katkısı olan tüm öğretmen ve öğrencilerimize, velilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.



Kayseri’de 322 bin öğrenci karne aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Dorka Juhasz: "Annemin mirasını sürdürmek benim için çok önemli" Galatasaray Çağdaş Faktoring Kadın Basketbol Takımı’nın oyuncusu Dorka Juhasz, Macar basketbolunun efsanelerinden biri olan annesinin mirasını sürdürmenin kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, "Büyürken o benim her zaman rol modelimdi, hep ona özendim. O Macaristan’da gerçek bir efsane" dedi. Galatasaray Çağdaş Faktoring Kadın Basketbol Takımı’nın Macar oyuncusu Dorka Juhasz, GSPlus’a özel açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı kulübe adaptasyon süreciyle ilgili konuşan Juhasz, "Takıma alışma süreci beklediğimden çok daha kolay geçti. Daha önce Türkiye’de hiç oynamadığım için neyle karşılaşacağımı tam olarak bilmiyordum. Ancak Galatasaray, İstanbul ve takımdaki arkadaşlarım hakkında çok güzel şeyler duymuştum; nitekim hiç hayal kırıklığına uğramadım. Burada kızlar (takım arkadaşlarım) beni çok sıcak karşıladı, şu ana kadar her şey harika gidiyor. Galatasaray’ın ve bu ortamın bir parçası olmaktan büyük keyif alıyorum. Çok eğlenceli bir takımız, tabii ki maç kazanmak da işin en keyifli yanı. Harika bir oyuncu grubumuz ve çok iyi insanlardan oluşan bir teknik ekibimiz var. Kısacası, şu an için her şey yolunda" dedi. "Hep ona özendim" Macar basketbolunun efsanelerinden biri olan annesi annesi Hajnalka Balzs’ın mirasını sürdürmek istediğini belirten Galatasaraylı oyuncu, "Büyürken o benim her zaman rol modelimdi, hep ona özendim. O Macaristan’da gerçek bir efsane. Onu gördükçe kendime hedefler koydum, hep ’Ben de onun gibi olmak istiyorum’ dedim. Onun başardıklarını başarmak, Avrupa’da en üst seviyede ve milli takımda oynamak istiyordum; bunların üzerine bir de WNBA hedefini ekledim. Onun gibi bir rol modele sahip olmak harika. Maçlarını (oynadığı dönemde) canlı izleyemesem de kasetlerden ve DVD’lerden çok seyrettim. Beni basketbolla tanıştıran aslında annem oldu. Memleketimde basketbolu çok seven insanlarla dolu o küçük spor salonuna beni maçlara götürürdü. Orada birçok şampiyonluk kazandılar. Bu yüzden basketbolun kanımda olduğunu düşünüyorum. En başından beri motivasyonum hep ona benzemekti, bu yüzden sürekli onu gururlandırmaya çalışıyorum. Beni her zaman destekliyor; Amerika’da oynarken bile saat farkına rağmen gece 02.00’de kalkıp bütün üniversite kariyerim boyunca maçlarımı izledi. O kesinlikle benim bir numaralı destekçim" diye konuştu.