SPOR - 20 Temmuz 2025 Pazar 12:22

Kayseri’de sokak basketbolu heyecanı yaşanacak

A
A
A
Kayseri’de sokak basketbolu heyecanı yaşanacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde; 9-10 Ağustos’ta Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek olan FIBA onaylı Lite Quest 3x3 Uluslararası Turnuvası, dünya sokak basketbolunun kalbini Anadolu’ya taşıyor. Türkiye’de bir ilk olacak turnuvada kazanan takım, FIBA Dünya Turu biletiyle global sahneye çıkacak.


Altın Bayrak ödüllü ve ACES Avrupa Spor Şehri ünvanına sahip Kayseri, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın vizyonu doğrultusunda sporu şehrin her noktasına yaymaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, spora ve sporcuya verdiği desteği bir üst seviyeye taşıyor. Bu kapsamda, 9-10 Ağustos 2025 tarihlerinde, Türkiye’de ilk kez FIBA onaylı Lite Quest formatında uluslararası bir 3x3 basketbol turnuvası düzenleniyor. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek bu büyük organizasyon, sokak basketbolunun enerjisini Kayseri’nin kalbine taşıyacak. 16 yabancı ve 16 Türk takımın kıyasıya mücadele edeceği turnuva, sadece bir spor etkinliği olmanın ötesine geçerek, şehrin kültürel ve uluslararası tanıtımına da önemli katkı sağlayacak. Şampiyon takım, doğrudan bir FIBA Challenger turnuvasına katılım hakkı elde ederek, FIBA Dünya Turu’nun kapılarını aralayacak. Toplamda 240 bin TL para ödülünün dağıtılacağı turnuvada, birinciye 120 bin TL, ikinciye 80 bin TL, üçüncüye ise 40 bin TL ödül verilecek. Katılımcı takımlar ise ücretsiz konaklama, günlük yemek, profesyonel FIBA logolu forma ve birçok sürpriz hediyeyle ağırlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın sporu şehir kültürünün merkezine alma vizyonuyla organize edilen etkinlik, Kayseri’nin "Altın Bayrak" ödüllü Avrupa Spor Şehri kimliğini de pekiştiriyor. Turnuva, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin profesyonel organizasyon gücüyle, dünya çapında yankı uyandıracak. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak üstü kapalı özel arenada, profesyonel basketbol sahası ekipmanları, 3 taraflı tribünler ve canlı yayın desteğiyle adeta bir spor şöleni yaşanacak. Milli Takım Anonsörü Mustafa Özben’in sunumları, DJ performansları ve etkinlik alanlarıyla turnuva, sadece spor değil aynı zamanda bir eğlence festivali olacak. Turnuvaya katılım tamamen ücretsiz olacak. Ancak başvuru için her takımda en az 3, en fazla 4 aktif ve onaylı FIBA hesabına sahip oyuncu bulunması gerekiyor. Başvurular, FIBA puanı ve önceki başarılar esas alınarak değerlendirilecek ve uygun şartları sağlayan takımlar telefonla davet edilecek.


Detaylı bilgi ve başvuru için Spor A.Ş.’nin sosyal medya hesapları ve www.sporaskayseri.com.tr adresi takip edilebilecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis,Mainz 05 maçının ardından takımının performansı nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. UEFA Konferans Ligi 6. hafta maçında deplasmanda Almanya temsilcisi Mainz ile karşılaşan Samsunspor sahadan 2-0 mağlup ayrılarak ilk 8’e adını yazdıramadı. 12. sırada lig aşamasını tamamlayan kırmızı-beyazlılarda Alman Teknik Direktör Thomas Reis, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum" Futbolcularının gösterdiği performanstan memnun olmadığını dile getiren Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, "Açıkçası bir sonraki karşılaşmayla alakalı çok bir şey söylemek istemiyorum. Bugünkü göstermiş olduğumuz performans sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum. Mainz’e baktığımızda bugün galip gelmeyi hak ettiler. Çünkü biz ikili mücadelelerde o agresifliği gösteremedik ve ikinci topları da onlar kazandı, bizler kaybettik. Emre Kılınç ile yakalamış olduğumuz çok net bir pozisyon vardı. O pozisyonu golle sonuçlandırabilmiş olsaydık normalde 1-0 öne geçen taraf olacaktık ve belki de şu an farklı şeyler konuşuyor olurduk. Göstermiş olduğumuz performanslar ötürü üzgünüz" dedi. Dar bir kadro ile mücadele ettiklerini ve sakatlıktan dönen Ntcham’ın tekrar sakatlanmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Reis, "Olivier Ntcham’ın bir kas sakatlığı oldu. Arka adalesinden sakatlandı Tabi bu bizim adımıza iyi olmadı. Zaten çok eksikle devam etmek zorunda olduğumuz bir dönemde bunun gerçekleşmiş olması bizi üzdü. Maçta da belli oldu. Takımın bir yorgunluğu da var. Birçok eksiğimiz olması sebebiyle genç oyunculara da şans vermeye çalışıyoruz. Ama tabi bu durum onlar için de zor olabiliyor. Çünkü sonradan oyuna girmek her oyuncu için zor olduğu gibi genç oyuncular için de zor oluyor. Bir şekilde yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Sonuçta çok kısa bir süre sonra Pazar günü oynamamız gereken bir karşılaşma var. Daha sonrasında yine kısa bir aradan sonra oynamamız gereken bir kupa karşılaşması var. Umarım sakat oyuncularımız en kısa sürede tekrardan bize katılırlar. Açıkçası bu durum bizim adımıza zor bir dönem. Var olan sakatlıklar sebebiyle zoe bir süreçten geçiyoruz ama bir şekilde yolumuza devam etmek zorundayız" diye konuştu.
İstanbul Bakırköy Adliyesi’nde tahliye vaadiyle dolandırıcılık yapan polis memuru hakkında 17 yıla kadar hapis talebi Bakırköy Adliyesi’nde 2021 yılında görev almış polis memurunun, ‘tefecilik’ suçundan tutuklanan 2 şahsın yakınından tahliye vaadiyle 95 bin euro talep eden ve para alışverişi sırasında 1 şüpheliyle beraber tutuklanmasına ilişkin iddianame hazırlandı. İddianamede, 2 şüpheli hakkında 17 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Bakırköy Adliyesi’nde, 2021 yılında polis memuru olan H.K.’nin, ‘tefecilik’ suçundan tutuklanan C.B. ve B.B.’nin, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın bilgi ve belgelerine erişerek bunları 3’üncü şahıslar ile paylaştığı iddia edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru H.K.’nin eriştiği belgeleri, tutuklu şüphelilerin yakını olan A.D. ile Whatsapp üzerinden paylaştığı, bu bilgiler karşılığında ise A.D.’nin ise tutuklulardan tahliye vaadiyle 95 bin euro, işe başlamak için ise ön ödeme olarak 50 bin euro talep ettiği olaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, A.D. ve H.K. isimli şahıslar ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı. Şüphelilerin serbest bırakılmaları için 95 bin euro talep etmiş Hazırlanan iddianamede, 30 Eylül 2020 tarihinde haklarında yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Z.Y. ile A.M.Y. isimli şahısların yakını olan A.D.’nin, H.K. aracılığıyla, gözaltındaki şahısların serbest bırakılmaları ve el konulan malların iade edilmesi şüphelilerden 95 bin euro talep ettiği, işe başlamadan önce ise 50 bin euro almak için sözleştikleri aktarıldı. İddianamede, A.D. isimli şahsın, 2 Ekim 2021 tarihinde, M.A. ile Bakırköy’de buluşup, 40 bin euro teslim alacağı sırada gözaltına alındığı, ardından ise bir diğer şüpheli H.K. ile birlikte tutuklandıkları anlatıldı. 17 yıla kadar hapis talebi İddianamede, şüpheliler A.D. ve H.K. hakkında, ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma’ ve ‘kamu görevlileriyle ilişkisinin olduğundan, onlar nezdinde hatırı sayıldığından bahisle ve belli bir işin gördürüleceği vaadiyle dolandırıcılık’ suçlarından toplamda 6 yıldan 17 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Ayrıca, iddianamede, şüpheli H.K. hakkında ise ‘kamu görevlisi tarafından görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanmak’ suçundan 2 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.
Samsun UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu) UEFA Konferans Ligi 6. hafta maçında Samsunspor deplasmanda Mainz 05’e 2-0 mağlup oldu. Samsunspor bu sonuçla birlikte ilk 8 dışında kalırken, son 16 play-off turunda Avrupa macerasına devam edecek. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 48. dakikada penaltının başına geçen Amiri, topu ağlara yolladı. 0-2 55. dakikada Amiri’nin ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Lee’nin şutunda top üstten auta çıktı. 80. dakikada Tomasson’un soldan ortasında ceza sahasında topla buluşan Holse’nin şutunda kaleci Batz meşin yuvarlağı kurtardı. Stat: MEWA Arena Hakemler: Mohammed Al Emara, Turkka Valjakka, Mika Lamppu (Finlandiya) Mainz 05: Daniel Batz, Dominik Kohr, Andreas Hanche-Olsen, Kacper Potulski, Danny da Costa, Silvan Widmer (William Vick dk. 77), Nadiem Amiri (Fabio Fell dk. 90+2), Kaishu Sano, Paul Nebel, Jae-seong Lee (Lennard Maloney dk. 90+2), Nelson Weiper (Benedict Hollerbach dk. 69) Yedekler: Lasse Finn, Louis Babatz, Stefan Bell, Konstantin Schopp, Arnaud Nordin, Daniel Gleiber, Armindo Sieb, Ben Bobzien Teknik Direktör: Urs Fischer Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru (Joe Mendes dk. 57), Lubo Satka, Rick van Drongelen, Logi Tomasson (Toni Borevkovic dk. 85), Antoine Makoumbou, Carlo Holse (Soner Aydoğdu dk. 85), Olivier Ntcham (Yunus Emre Çift dk. 33), Emre Kılınç, Anthony Musaba (Tahsin Bülbül dk. 57), Marius Mouandilmadji Yedekler: Albert Posiadala, Efe Törüz, Soner Gönül, Polat Yaldır Teknik Direktör: Thomas Reis Goller: Widmer (dk. 44), Amiri (dk. 48 pen.) (Mainz 05) Sarı kartlar: Mouandilmadji, Yunus Emre, Drongelen (Samsunspor)