SPOR - 01 Haziran 2025 Pazar 10:41

Kayserili Muaythaiciler dünya derecelerine imza attı

A
A
A
Kayserili Muaythaiciler dünya derecelerine imza attı

22-31 Mayıs 2025 tarihler arasında Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Muaythai Dünya Şampiyonası Antalya’da yapıldı. Türk milli takımı üst sıradaki yerini korurken, bu şampiyonada 3 altın, 8 gümüş, 3 bronz madalya alan Türk milli takımı içerisinde Kayserili sporcu Utku Mete Yağcı 60 kg. Elite dünya şampiyonu oldu.


Antalya’da düzenlenen Muaythai Dünya Şampiyonası’nda Kayserili sporcular elde ettikleri başarıları ile dikkat çekti. İlk kez Elite’de yarışan 2025 Türkiye şampiyonu olan Utku Mete Yağcı 60 kg. Elite dünya şampiyonu oldu. Kayserili sporcular milli takım forması altında 1 altın, 5 gümüş, 1 bronz madalya kazanırken, en centilmen sporcu da yine Kayseri’den oldu. Elite kategoride ilk kez yarışan 2025 Türkiye şampiyonu olan Utku Mete Yağcı 60 kg. Elite dünya şampiyonu oldu. Sercan Koç 63.5 kg. Elite Dünya ikincisi, Ezgi Keleş Elite Bayan Dünya ikincisi, Gülistan Turan Elite bayan Dünya ikincisi U23’te Mert Güney 48 kg. Dünya ikincisi, Azra Yılmaz 71 kg. Dünya üçüncüsü Ayaz Cingöz MuayBoran geleneksel stilde dünya ikincisi oldu. En centilmen sporcu Sercan Koç seçilirken, Amputede Gazi Recep Variyenli ile özel sporcularda Hicret Ertekin yine birinci olarak Kayseri’ye gurur yaşattı.


Kayseri Muaythai İl Temsilcisi FatihKağan Ulu; "Sporcularımızı göstermiş oldukları performans ve başarıdan dolayı kutluyorum. Antrenörlerimiz, Nazım Yorulmaz, Milli takımlar sportif direktörü Göksel Cingöz, Yücel Haspolat, İbrahim Mortaş, Selim Küçük ve Y.Cuma Kılıç’a özellikle Kayseri’nin emektar tüm antrenörlerine çok teşekkür ediyorum. Federasyon başkanımız Hasan Yıldız’a, federasyon yönetimine ve şehrimizin spor adamı Halil Demir hocamıza teşekkür ediyorum. Muaythai çok zor bir branş. Ring sporlarının en zor branşı. Biz Kayseri’de Türkiye’nin en başarılı sporcularını yetiştirme yarışında önde olacağız, İstiklal Marşı’mızı dünyayı ayağa kaldırarak dinletmeye devam edeceğiz. Şimdi sırada İslam oyunları var, İslam oyunlarına katılacak sporlarımıza şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.



Kayserili Muaythaiciler dünya derecelerine imza attı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Paletli Ambulans nefes darlığı çeken öğretmen için dağları aştı Muş’un Korkut ilçesinde görev yapan kadın öğretmen, yoğun kar ve engebeli arazi nedeniyle paletli ambulans ve UMKE ekiplerinin müdahalesiyle hastaneye ulaştırıldı. Muş’un Korkut ilçesine bağlı Demirci köyü Doğular mezrasında görev yapan 26 yaşındaki kadın öğretmen Ö.T., nefes darlığı şikâyeti üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım talebinde bulundu. Bölgede etkili olan yoğun kar yağışı ile dağlık ve engebeli arazi şartları nedeniyle 112 Acil Sağlık ekipleri mezraya ulaşmakta güçlük yaşadı. Bunun üzerine paletli ambulans ile UMKE ekipleri sevk edildi. Zorlu hava ve yol şartlarına rağmen mezraya ulaşan ekipler, öğretmene ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirdi. Sağlık durumu stabil hale getirilen öğretmen Ö.T., paletli ambulansla mezradan alınarak Karakale köyüne getirildi. Burada hazır bekleyen ambulansa teslim edilen hasta, Korkut Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. UMKE Muş sorumlusu Yavuz Süne, nefes darlığı şikâyeti bulunan 26 yaşındaki kadın öğretmenin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne başvurduğunu belirterek, "Muş’un Korkut ilçesine bağlı Doğular köyünde yaşayan 26 yaşındaki kadın öğretmen hastamız, nefes darlığı şikâyetiyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak ihbarda bulundu. 112 ekipleri tarafımıza bilgi verdi. Arazi şartlarının zorlu olması ve bölgenin yoğun kar yağışı altında bulunması nedeniyle normal ambulansla sahaya ulaşımın mümkün olmadığı değerlendirildi. Bunun üzerine paletli ambulansımız (Pajero ambulans) ile yola çıktık. UMKE ekiplerimiz de operasyona eşlik etti ve Doğular köyüne ulaşıldı. Hastamıza olay yerinde gerekli ilk müdahale yapıldı. Ardından paletli ambulansla alınan hastamız, uygun noktada normal ambulansa transfer edilerek Korkut Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" dedi. Köy sakinlerinden Ahmet Taş, köyde görev yapan öğretmenin rahatsızlanması üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradıklarını belirtti. İhbarın ardından sağlık ekiplerinin kısa sürede harekete geçtiğini ifade eden Taş, "Bizim köyün öğretmeni rahatsızlanmıştı, 112’yi aradık. 112 ekipleri acilen imdadımıza yetişti. Normal ambulans, yoğun kar nedeniyle köye çıkamayınca paletli ambulans sevk edildi. Devletimiz sağ olsun. 112 ve UMKE ekipleri birlikte geldiler. 112 ve 10 ekiplerine çok teşekkür ederiz. dolaylı ver" ifadelerini kullandı.