GÜNDEM - 22 Ağustos 2023 Salı 14:16

Talas’ın ‘Gün Evi’ misafirlerini ağırlamaya başladı

A
A
A
Talas’ın ‘Gün Evi’ misafirlerini ağırlamaya başladı

Talas Belediyesi’nin yeniden inşa ettiği Mevlana Mahalle Meydanı içerisinde bulunan ve kadınlara yönelik hizmet vereye başlayan ‘Gün Evi’nin ilk misafirleri, Fatma Bacı ve Bacıyan-ı Rum Kadın Kültür Merkezi kursiyerleri ile öğreticileri oldu.


Haftanın 6 günü saat 11.00 ile 20.00 arası hizmet veren Gün Evi, pazartesi günleri hariç diğer günlerde misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Gün ve doğum günü etkinliklerinden hanım oturmalarına kadar kadınlara özel pek çok organizasyon için uygun alana sahip gün evinde, mekanın yanı sıra mutfak ve kafeterya hizmetleri de yer alıyor.


Kadınlar tarafından yoğun ilgi görmesi beklenen Gün Evi’ni ilk kullananlar ise Fatma Bacı ve Bacıyan-ı Rum Kadın Kültür Merkezi kursiyerleri oldu. Gün Evi’nde etkinliklerini yapan kadınlar memnuniyetlerini ifade ederken Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkürlerini iletti.


“Çok güzel, temiz ve hijyenik”


Suna Kaya isimli vatandaş, “Gün Evi çok güzel, özellikle temizliği ve hijyenik oluşu çok hoşuma gitti. Başkan Mustafa Yalçın Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.


Sevgi Yıldırım isimli bir diğer vatandaş da Gün Evi’nin temizliğine dikkat çekerek, hanım oturmalarını hep ev ortamında yaptıklarını artık bu mekan sayesinde farklı bir yerde daha ferah bir ortamda yapma imkanı bulduklarını kaydetti.


Kurs merkezi hocalarından Şerife Ertürk ise, şunları söyledi:


“Bugün kursiyerlerimizle birlikte Gün Evi’ne geldik. Burası gayet temiz, hijyenik ve güzel. Başkanımıza buradan teşekkür ediyoruz”


Gün Evi için detaylı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak isteyenler 0539 357 19 30 numaralı telefonu arayabilecek.



Talas’ın ‘Gün Evi’ misafirlerini ağırlamaya başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet TFF Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen sahasında Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nı 4-1 mağlup etti. Ağrı’da dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı karla kaplandı. Maçın oynanabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak koordinesinde sabah erken saatlerde başlatılan çalışmalarla saha zemnindeki kar kütlesi temizlendi. Yaklaşık 3 saat gecikmeli başlayan karşılaşma, olumsuz hava şartlarına rağmen oynandı. Kar yağışının ardından etkisini artıran dondurucu soğuk, futbolcuları zorladı. Karşılaşma boyunca sahadaki oyuncular kadar yedek kulübesindeki futbolcular da soğuktan korunmak için battaniyelere sarıldı. Zorlu hava şartlarında oynanan mücadelede ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Ağrı Kadın Futbol Takımı’na galibiyeti getiren golleri İrem, Esma, Müjde ve Hasret (penaltıdan) kaydetti. Konuk ekip Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nın tek golü ise birinci yarıda geldi. Karşılaşmayı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Yıldırım ve Ağrı 1970 Spor Kulübü Asbaşkanı Tekin Yuşan tribünden takip etti. Maçın ardından açıklamada bulunan Ağrı Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, zorlu şartlara rağmen sahada mücadeleyi bırakmayan futbolcularını tebrik etti. Tunay, hava koşullarının oyunu zorlaştırdığını ancak takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu ifade etti. Futbolcular ise karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamada, havanın çok soğuk olduğunu ancak sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.