GÜNDEM - 08 Eylül 2025 Pazartesi 16:44

Yahyalı’da 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı coşkusu

A
A
A
Yahyalı’da 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı coşkusu

‘Her çocuğumuz bir fidan, ilk dersimiz Yeşil Vatan’ mottosuyla başlayan 2025-2026 eğitim öğretim yılı, Yahyalı ilçesi Balcıçakırı Mahallesi’nde coşkuyla karşılandı. Balcıçakırı İlkokulu ve Balcıçakırı İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen programda ilk ders zili çaldı.


Programda, orman yangınlarında hayatını kaybeden orman işçileri anısına okul bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirilerek, dua edildi. Programa Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Postallı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Sandık ve İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Yasin Ekim katıldı.


Başkan Esat Öztürk konuşmasında eğitimin önemine dikkat çekerek, "2025-2026 eğitim öğretim yılının ilçemize, ülkemize ve tüm evlatlarımıza hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Rabbim öğrencilerimizin hevesini artırsın, öğretmenlerimizin nefesine kuvvet versin, anne babalarımıza da maddi ve manevi kolaylıklar nasip eylesin. Bu okulumuz bizim için çok kıymetli. Ne eksiği olursa elimizden geldiğince destek vermeye devam edeceğiz. Yahyalı’ya ‘yeryüzündeki cennet’ diyoruz, çünkü burada hem doğa var hem de geleceği inşa edecek pırıl pırıl çocuklarımız var. İnşallah aranızdan doktorlar, mühendisler, öğretmenler, valiler, kaymakamlar, hatta belediye başkanları çıkacak. Her birinize yürekten inanıyor ve güveniyorum. Hepinizin alnından öpüyor, başarılarla dolu bir yıl diliyorum" ifadelerini kullandı.


Törende, öğrencilere kırtasiye desteği sağlandı.



Yahyalı’da 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı coşkusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Çerçioğlu: "Ekiplerimiz bayram boyunca sahada çalışmalarını sürdürüyor" Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu öncülüğünde çalışmalarını sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca kent genelinde hayata geçirdiği hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında ekipler, 17 ilçede gece gündüz görev yapıyor. Bayram döneminde yoğun ziyaretçi ağırlayan turizm kentleri Kuşadası ve Didim’de de çalışmalar hızla devam ediyor. Yerli ve yabancı on binlerce misafirin ziyaret ettiği ilçelerde Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri; cadde, bulvar, meydan ve sahil bölgelerinde kapsamlı temizlik, bakım ve düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Akbük, Altınkum, Davutlar, Güzelçamlı ve Sevgi Yolu başta olmak üzere yoğunluğun yaşandığı bölgelerde ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında kent genelinde detaylı temizlik ve bakım çalışmaları yapılırken, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri de yeşil alanlarda peyzaj çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşların ve misafirlerin bayramı huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle sahada bulunuyor. Bayram boyunca çalışmaların devam edeceğini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en güzel şekilde geçirebilmesi için ekiplerimiz 17 ilçemizin tamamında çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle bayram döneminde yoğunluk yaşanan Kuşadası ve Didim’de de çalışmalarımız hızla devam ediyor. Aydınımıza gelen tüm misafirlerimizin ve hemşehrilerimizin yanındayız. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum. Hizmetle büyüyen Aydın" ifadelerini kullandı. Vatandaşlar, çalışmalardan memnuniyet duyduklarını belirterek Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti.
Manisa Salihli Kaymakamı Güldoğan’dan şehit ailesine bayram ziyareti Manisa’nın Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla şehit ailesi, gazi ve ilçe protokolü ile birlikte çeşitli kurumlara ziyaretlerde bulundu. Bayram programı kapsamında ilk olarak Şehit Piyade Asteğmen Hakan Bozkurt’un ailesini ziyaret eden Kaymakam Güldoğan, şehit ailesiyle bir araya gelmenin önemine dikkat çekerek, "Aziz şehitlerimizin emaneti olan ailelerimizin her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı. Şehidi rahmet ve minnetle anan Güldoğan, aileye sağlıklı ve huzurlu bir bayram temennisinde bulundu. Program kapsamında Gazi Erdoğan Orak ve ailesini de ziyaret eden Kaymakam Güldoğan, gazilerin milletin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu belirterek devletin her zaman gazilerin yanında olduğunu vurguladı. Gazi Orak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Kaymakam Güldoğan, ayrıca Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği önünde gerçekleştirilen trafik uygulamasına katılarak sürücülerle bir araya geldi. Vatandaşlara trafik kurallarına uyulması, hız limitlerine dikkat edilmesi ve emniyet kemeri kullanımının ihmal edilmemesi yönünde uyarılarda bulunan Güldoğan bayram yolculuklarının güvenli geçmesi temennisinde bulundu. Trafik tedbirlerini yerinde inceleyen Kaymakam Güldoğan, görevli personelin de bayramını tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. İlçe protokolü ile birlikte Salihli İtfaiye Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü Huzurevi ve Salihli Devlet Hastanesi’ni de ziyaret eden Güldoğan, personelin ve hastaların bayramını kutladı.