GÜNDEM - 19 Mart 2026 Perşembe 15:56

Kilis’te bayram süresince 4 bin 168 personel görev başında olacak

A
A
A
Kilis’te bayram süresince 4 bin 168 personel görev başında olacak

Kilis Valisi Ömer Kalaylı, bayramda 610 ekip aracı ve 4 bin 168 personelin görev başında olacağını söyledi.


Kilis’te Ramazan Bayramı dolayısıyla Polisevi’nde bayramlaşma programı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı programda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Programda konuşan Kilis Valisi Ömer Kalaylı, Ramazan Bayramı’na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tüm vatandaşların bayramını tebrik etti. Kalaylı, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi aileler başta olmak üzere toplumun her kesimiyle bir araya gelmeye gayret ettiklerini ifade etti.



610 ekip aracı ve 4 bin 168 personel görev başında olacak


Devletin tüm imkanlarıyla milletin hizmetinde olduğunu vurgulayan Kalaylı, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan bayram tedbirleri genelgesi doğrultusunda il genelinde gerekli hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Vatandaşların huzur ve güven içerisinde bayram geçirmesi için tüm tedbirlerin alındığını kaydeden Kalaylı, sahadaki ekip sayısının artırıldığını ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirildiğini dile getirdi. Bayram süresince emniyet ve jandarma birimlerinden 610 ekip aracı ve 4 bin 168 personelin görev yapacağını belirten Kalaylı, trafik denetimlerinin aralıksız sürdürüldüğünü ve emniyet kemeri kullanımına yönelik farkındalık çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Kalaylı ayrıca bayram boyunca güvenlik, sağlık, ulaşım, gıda, zabıta ve itfaiye hizmetleri başta olmak üzere tüm alanlarda planlamaların yapıldığını ve hizmetlerin kesintisiz sürdürüleceğini söyledi.


Bayramlaşma programına Kilis Valisi Ömer Kalaylı’nın yanı sıra Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, 11’inci Hudut Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Coşkun Karaca, milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri katıldı. Vali Kalaylı, program sonunda protokol üyeleriyle bayramlaştı.



Kilis’te bayram süresince 4 bin 168 personel görev başında olacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yürek yakan olayda bir kardeş toprakta, diğeri cezaevinde Manisa’nın Kula ilçesinde geçtiğimiz gün kardeşi tarafından bıçaklanması sonucu hayatını kaybeden 28 yaşındaki genç, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Katil zanlısı kardeş ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, geçtiğimiz gün saat 20.45 sıralarında Kula ilçesi Karataş mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hasan Akarsu (28) ile kardeşi U.C.A. (25) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. İkili arasında başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavga sırasında U.C.A., yanındaki bıçakla ağabeyi Hasan Akarsu’yu ağır yaraladı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Akarsu, ambulansla Kula Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından Akarsu, ileri tetkik ve tedavi için Salihli’de bulunan özel bir hastaneye sevk edildi. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen genç kurtarılamadı. Hasan Akarsu için Şah Süleyman Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına Akarsu’nun ailesi, yakınları, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gencin cenazesi, dualar eşliğinde ilçe mezarlığında toprağa verildi. Öte yandan, olayın ardından gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan U.C.A., geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkarılan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.