SPOR - 05 Temmuz 2017 Çarşamba 14:43

Kırıkkale’de goalball heyecanı

A
A
A
Kırıkkale’de goalball heyecanı

Kırıkkale’de düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Goallball Ligi mücadeleleri başladı.

Kırıkkale’de düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Goallball Ligi mücadeleleri başladı.


Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Goallball Ligi Kırıkkale’de start aldı. 9 Temmuz’a kadar devam edecek Goalball Ligi mücadelelerine bu sene 15 ilden 250 sporcu katılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlendiği lig mücadelelerinin açılış töreni Kırıkkale Yenimahalle Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi.


Açılışta konuşan Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, “Buraya katılan sporcularımız milli takım düzeyinde ve gelecekte paralimpik olimpiyatlarında bizi temsil edecek oyuncular, netice itibari ile burada düzenlenen mücadeleler önem arz ediyor. Buraya katılan kafilelerimizi en iyi şekilde ağırlamak niyetindeyiz, umarım hiçbir aksilik olmadan mücadelelerin tamamlanması nasip olur” dedi.



Sayıdan:“Yakın dönemde önemli başarılar elde ettik”


Yakın dönemde ulusal çapta önemli başarılara sahip olduklarını dile getiren Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, “Bu başarıları sıralarsak 2015 yılında Bayan Goalball Milli Takımımız, Erkek Goalball Milli Takımımız ve B1 Futbol Milli Takımımız, üç takımımız birden Avrupa şampiyonu oldu. Goalball Bayan Milli Takımımız 2016 yılında Paralimpik Olimpiyatları’nda ilk altın madalyayı kazanan sporcularımız oldu ve tarihe geçti. Biz şunu söylüyoruz, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu ve engelliler olarak devletin verdiği imkanlar doğrultusunda engellilerin üretken bir birey olması konusunda önemli adımlar attık. Tabii bu adımları atarken gerek devletimizin gerek bakanlığımızın gerek genel müdürlüğümüzün önemli destekleri oldu ama biz diyoruz ki biz tüketici değil, üretici bir toplum olmak istiyoruz. Dolayısıyla bizlere imkan tanındığı zaman üretmenin ne olduğunu topluma göstermek istiyoruz. Toplumda hep birlikte yaşıyoruz, bizim sıkıntılarımız ve sorunlarımız aynı zamanda toplumun sorularıdır” şeklinde konuştu.


Goalball mücadelelerinin başlama atışını Kırıkkale Vali Yardımcısı Osman Akbaş gerçekleştirdi. Düzenlenen lig mücadelelerinin ilk karşılaşması Yenimahalle Belediyesi ve Çankaya Belediyesi Kadın Goalball takımları arasında oynandı. Düzenlenen maç Yenimahalle Belediyesinin üstünlüğü ile sonlandı.


Ayrıca düzenlenen açılışı törenine Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Emin Erkoç katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nden kurban satış ve kesim yerlerinde bayram mesaisi Yeşilyurt Belediyesi Zabıta ve Temizlik Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçe genelinde hizmet verecek kurban satış ve kesim alanlarında kapsamlı çevre düzenleme ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların kurban ibadetlerini hijyenik, güvenli ve düzenli ortamlarda yerine getirebilmeleri amacıyla yürütülen çalışmaların bayram süresince de aralıksız devam edeceği belirtildi. Kurban satış ve kesim yerlerinde hummalı bir çalışma yürüten belediye ekipleri; alanların genel temizliği, çevre düzenlemesi, atık toplama noktalarının oluşturulması, su giderlerinin kontrolü ve kötü koku oluşumunun önlenmesine yönelik ilaçlama çalışmalarını titizlikle gerçekleştiriyor. Aynı zamanda vatandaşların daha rahat hizmet alabilmeleri için gerekli yönlendirme ve düzenleme çalışmaları da yapılıyor. Bayram öncesinde tüm hazırlıkları tamamlamayı hedefleyen ekipler, bayram boyunca da sahada aktif görev alarak kesim alanlarında oluşabilecek çevresel olumsuzlukların önüne geçecek. Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, kurban atıklarının hızlı şekilde toplanması ve alanların düzenli olarak temizlenmesi için vardiyalı çalışma sistemi uygulayacak. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise satış ve kesim noktalarında düzenin sağlanması, belirlenen kurallara uyulması ve vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına denetimlerini sürdürecek. Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların hem dini vecibelerini huzurlu bir ortamda yerine getirebilmeleri hem de çevre temizliğinin korunabilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade ederek, vatandaşlardan da temizlik ve kurallara uyma konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.
Osmaniye Özenle büyüttüğü boğasına ‘Gardaşım’ diyerek hitap eden besicinin bir ton 300 kiloluk kurbanlığı alıcı buldu Osmaniye’de ata mesleği besiciliği devam ettirerek yıllardır Kurban Bayramlarına kurbanlık hazırlayan Emrah Dağ’ın büyüttüğü 3 yaşındaki 1 ton 300 kilogram ağırlığındaki boğa alıcısını buldu. Dağ’ın sevgisinden ‘Gardaşım’ diye hitap ettiği devasa boğayı satın alan alıcıysa isminin ve fiyatın açıklanmasını istemedi. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlıklar alıcılarını bulmaya devam ediyorlar. Osmaniye kent merkezinde besicilik yapan Emrah Dağ, ailesinden devraldığı mesleğinde şehrin adeta en büyük kurbanlığını yetiştirdi. Kasım ayında doğduğu için ‘Kasım’ ismi verilen 3 yaşındaki boğa, 1 ton 300 kilogram ağırlığa ulaşarak alıcısını buldu. Dağ, Kasım’ı yavruluğundan bu yana özenle büyüttüğünü ve aralarında özel bir bağ oluştuğunu ifade ederek çiftliğinde 1 tonun üzerinde başka boğaların da bulunduğunu söyledi. Çocukluğundan beri hayvancılığın içinden olan besiciliğin aile mesleği olduğunu ve yıllardır bu işi sürdürdüklerini dile getiren Dağ, "Çukurova bölgesinin en küçük ili Osmaniye’den en büyük boğa" dedi. Boğanın Kasım ayında doğduğu için ismini ‘Kasım’ koyduklarını ifade eden Emrah Dağ, "Çocukluğumuzdan beri dedemizin, babamızın mesleğini yapıyoruz. Kasım da elimizde büyüdü. Küçüklüğünden beri biz yetiştirdik. İsmini neden Kasım koyduk. Kasım ayında doğduğu için ismi Kasım oldu. Bir yandan seviniyoruz, bir yandan da üzülüyoruz. Kasım’ımız gideceği için üzülüyoruz. Allah alan kişiye hayrını nasip etsin, kurbanını kabul etsin. Çok akıllı bir hayvan. Bakın heybetine, maşallah. Çocuk gibi seviliyor. Çevreden herkes gelip onu severdi. Komşumuz Eyüp abi var, lokantacı. İşini bırakıp gelir Kasım’ı sevmeye. Müşterileri gelir, çocuk gelir, eşi dostu gelir, herkes onu sevmeye gelirdi. O da sanki gideceğini hissediyor gibi. Biraz üzgün, kendisinde de bir sıkıntı var gibi. Gidecek diye o da etkileniyor sanki." Diye konuştu. "Çukurova bölgesinin en küçük ili Osmaniye’den en büyük boğa" İnsan sevdiği işi yaparsa mutlu olur diyen Emrah Dağ, "Başka kurbanlıklarımız da var, diğer çiftliğimizde de hayvanlarımız bulunuyor. Ama bunun gibisi yok. Bunun kadar var desem yalan olur ve bir ton 300 kilogram ağırlığında. Ben hep şunu diyorum, Çukurova bölgesinin en küçük ili Osmaniye’den en büyük boğa. Bu meslek dedemizden bize kaldı. Bir insan yaptığı işi sevmezse başarılı olamaz. Ya yaptığın işi seveceksin ya da sevdiğin işi yapacaksın. Biz bu işi severek yapıyoruz" dedi.
Ankara CHP İzmir Milletvekili Nalbantoğlu: "Genel Başkanımız partiyi kuruluş kodlarına yeniden çevirmek için çok zor bir görev üstlendi" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Rıfat Turuntay Nalbantoğlu, "Genel Başkanımız partiyi kuruluş kodlarına yeniden çevirmek için çok zor bir görev üstlendi" dedi. CHP’li Nalbantoğlu Kemal Kılıçdaroğlu ile konutunda görüştü. Görüşmenin ardından CHP İzmir milletvekili Nalbantoğlu, konut önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Genel Başkanımız partiyi kuruluş kodlarına yeniden çevirmek için çok zor bir görev üstlendi" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olup destek vereceklerini aktaran Nalbantoğlu "Genel başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Daha önce de bunu defalarca dile getirmiştik. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin çok büyük ihtiyacıdır. Genel Başkanımız partiyi kuruluş kodlarına yeniden çevirmek için çok zor bir görev üstlendi. Biz de elimizden geldiğince yanında olmak, destek olmak için gayret içinde olacağız" açıklamasında bulundu. "Umarız bu birliğimizi, bütünlüğümüzü korumayı başarırız" 28 Mayıs günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti genel merkezinde bayramlaşma programına katılacağını ifade eden Nalbantoğlu, "Herkes gibi genel başkanımız da bu görüntülerden rahatsızlık duymuştur. Bundan rahatsız olmayacak herhangi bir insan yok. Ama bütün bunlar nasıl oluştu? Nasıl bu süreçler buralara geldi? Bu apayrı bir şey. Dünkü görüntülerden rahatsız olmamak, olumlu bulmak başka bir şey ama Kemal Bey çok tecrübeli bir siyasetçidir. Genel başkanımız 28’inde genel merkeze geçecek. Hem partilerle hem de katılacak olan milletvekillerimizle bir bayramlaşma töreni gerçekleşecek ve böylece genel başkanımız başlamış olacak. Umarız bu birliğimizi, bütünlüğümüzü korumayı başarırız" diye konuştu.