GENEL - 16 Ocak 2020 Perşembe 14:10

Kırıkkale’de Bahşılı-Kulu kara yolu çalışmaları devam ediyor

A
A
A
Kırıkkale’de Bahşılı-Kulu kara yolu çalışmaları devam ediyor

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Bahşılı ilçesi ile Kulu kara yolunun tamamlanması için malzeme temininin yapılacağı Sarıkaya köyünde incelemelerde bulundu.

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Bahşılı ilçesi ile Kulu kara yolunun tamamlanması için malzeme temininin yapılacağı Sarıkaya köyünde incelemelerde bulundu.


Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 83 kilometrelik yol yapımı için kullanılacak malzeme teminini için Sarıkaya köyünde incelemelerin devam ettiği bildirildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, yol yapım için kullanılacak malzeme temini esnasında 1. ve 3. derece sit alanlarının zarar görmeyeceğini söyledi.



"Bu çalışma ile birilerine menfaat, imtiyaz sağlanmıyor"


Kırıkkale’nin doğal güzellikleriyle muhteşem bir bölge olduğunu ifade eden Sezer, şu bilgilere yer verdi:


"Köy de bizim, kara yolları da bizim, buranın doğal güzelliği de bizim. Buradaki malzeme kullanılarak yapılacak yolu sonuçta hepimiz kullanacağız. Bu çalışma ile birilerine menfaat, imtiyaz sağlanmıyor. Bugün hep beraber gördük ki doğal güzelliği muhteşem olan bir bölgemiz. Kara yolları burayı alternatif olmadığı için kullanmak istiyor. İkincisi çalışma yapılacak yer 1. ve 3. derece sit alanının dışında, kısıtlı bir alan; üçüncüsü buraya tarihi değer katan ardıç ağaçları ve ağaçlandırma yapılan alan bu çalışmadan etkilenmiyor. Dördüncüsü ise çalışma alanı üç dekarla, sadece bu yol için kullanılmasıyla sınırlı ve 83 kilometrelik yolun bitimiyle sona erecek" dedi.



"Belli alanlarda değerlerin zarar görüp görmeyeceği yeniden incelenecek"


Vali Sezer, "Biz öncelikle alternatif başka alanlar olup olmadığını araştıracağız. Kültür Müdürlüğü kanalıyla belli alanlarda değerlerin zarar görüp görmeyeceği yeniden incelenecek. Bu alana mecbur kalınırsa zararı minimum düzeyde tutmak için ayrı bir çalışma yapılacak. Bunu da en son çözüm olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.


Yaptığı bu açıklamanın ardından köy sakinlerinin Vali Sezer’e teşekkür ettiği belirtildi.


İncelemelere Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreter Vekili Osman Akbaş, İl Jandarma Komutanı Alb.Uğur Özmen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aydın Demiröz ile Karayolları teknik personeli de katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak Deniz tutkunlarının merakla beklediği MAST İzmir Boat Show-Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Türkiye’nin en prestijli ve ilgi çekici kara fuarlarından biri olarak ön plana çıkan MAST İzmir Boat Show’da, denizcilik sektörünün önde gelen markaları ve profesyonelleri bir araya gelecek, yelkenli ve motorlu tekneler ile deniz ekipmanlarına kadar geniş bir yelpazede ürün ve hizmetleri sergilenecek. Geçmişten günümüze bir liman ve ticaret kenti olmanın yanında denizci bir kent olma özelliğini taşıyan, 1081’de Çaka Bey ile Türk denizcilik tarihinin temellerinin atıldığı İzmir, bu kimliğini pekiştiren bir fuara ikinci kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen MAST İzmir Boat Show-Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, 1-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. MAST İzmir Boat Show, dünyaca ünlü tekne markaları, sektörün büyük yerli üretici tekne, ekipman ve aksesuar firmaları bir araya gelecek. Sektöre yön veren bir platform olma özelliğini taşıyan fuar, son trendleri ve yenilikleri yakından takip eden deniz tutkunları için de bir buluşma noktası olma niteliği taşıyor. Geçen yıl Almanya’dan Körfez ülkelerine, İtalya’dan Macaristan’a kadar birçok ülkeden ve Türkiye’nin dört bir yanından yerli ve yabancı toplam 20 bin 540 kişinin ziyaret ettiği MAST İzmir Boat Show’u, bu yıl 30 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuar alanı da geçen yıla göre metrekare bazında yüzde 50 büyüdü. Fuarda, boyları 3 metreden 16 metreye kadar değişen; motoryat, yelkenli, trawler, sürat tekneleri, son teknoloji botlar ile ekipman ve aksesuarları yer alacak. 300’den fazla teknenin sergileneceği, tekne ve yat sektörünün birçok anlaşmaya imza atacağı fuar, hem sektöre hem de şehrin ekonomisine katkı sağlayacak. Üretimde dünyada ilk üç ülke arasında yer alan, kaliteli üretimiyle dünyanın birçok noktasından talep gören Türkiye’nin, fuarla birlikte sektördeki iş hacminin artması da hedefleniyor. Fuar İzmir B ve C hollerinde düzenlenen MAST İzmir Boat Show, 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.