GENEL - 27 Nisan 2020 Pazartesi 13:36

Korona virüs salgını çiçek satışlarını artırdı

A
A
A
Korona virüs salgını çiçek satışlarını artırdı

Kırıkkale’de, korona virüs (Covid-19) nedeniyle evde durulması çağrısına büyük oranda uyan vatandaşlar çiçek satışlarını artırdı.

Kırıkkale’de, korona virüs (Covid-19) nedeniyle evde durulması çağrısına büyük oranda uyan vatandaşlar çiçek satışlarını artırdı.


Çin’de ortaya çıkarak pek çok ülkeye yayılan ve pandemi olarak ilan edilen korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında vatandaşlar kendilerini evlerinde izole etti. Evde kalarak dışarı çıkmayan vatandaşlar da, farklı alanlara yönelerek çeşitli hobiler edindi. Kimisi boyama öğrenirken kimisi de yemek yapmak gibi farklı alternatiflere yöneldi. Kırıkkale’deki bazı vatandaşlar da bu süreci evlerinde çiçek bakarak geçirmeye başladı. Evin havasını temizleyen çiçekler evin dekorasyonunu da renklendiriyor. Satıcılar da bu durumdan bir hayli memnun kalıyor.


Halk pazarında çiçekçilik yapan İbrahim Kılıç, "Korona virüsten dolayı inanların eve kapanmasından ötürü çiçek satışlarımızda bir artış söz konusu oldu. İnsanlar artık uğraşmak için bir şeyler alıyorlar. Bu da en güzel uğraş olduğu için çiçeklerimiz de artış oldu. Teşekkür ediyorum bundan dolayı" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Spil Dağı’na Mayıs ayında kar yağdı Manisa ve İzmir arasında yer alan 1517 rakımlı Spil Dağı Milli Parkı’na Mayıs ayında kar yağdı. Sabaha karşı başlayan yağışla birlikte doğa beyaza bürünürken, kar kalınlığı yer yer 3 santimetreye ulaştı. Spil Dağı Milli Parkı, bahar aylarında kıştan kalma bir gün yaşıyor. Bölgede etkili olan soğuk hava dalgasıyla birlikte sabaha karşı başlayan kar yağışı, kısa sürede Milli Park’ın zirve noktalarını beyaza bürüdü. Kar yağışı, Turgutalp Mahallesi mevkiinden itibaren etkisini hissettirirken, 900 metre rakımın üzerinde kar kalınlığının 1 santimetreye ulaştığı görüldü. Bungalov tipi evlerin yer aldığı 1210 rakımlı Atalanı mevkiinde ise kar kalınlığı yer yer 3 santimetreyi buldu. Kar haberini alan doğaseverler zirveye akın etti. İzmir’in Balçova ilçesinden kar yağışını takip etmek için gelen Onur Kıymet, yaşadığı şaşkınlığı şu sözlerle anlattı: "Mayıs’ta daha önce hiç denk gelmedik. Zaten sık sık çıkıyorum bu dağa. Kendim aktif olarak amatör meteoroloji bilimiyle uğraşıyorum. Ama hiçbir zaman Spil Dağı’nda Mayıs ayında kar yağdığını görmedim. Teorik olarak da şahit olmadım. Önceden tahminini yaptık. Yakalamak için geldik. Kar yağışını yakalamak için geldik. Şimdi manzaranın tadını çıkarıyoruz. Mayıs ayında kolay kolay göremeyeceğimiz, göremeyeceğimiz bir şey" Hafta sonu gezisi için Spil Dağı’nı tercih eden vatandaşlar, 3 Mayıs sabahı kar yağışı sürpriziyle uyandı. Ziyaretçilerden Recep Demiryürek, "Spil Dağı’na ziyarete geldim ama bir sürprizle karşılaştık. 3 Mayıs 2026 Pazar günü Spil Dağı’nda şu an çok güzel kar yağıyor. Daha önce hiç böyle denk gelmemiştik. Yani en son Nisan’da görmüştük, Mayıs ayında kar yağması bize sürpriz oldu" ifadelerini kullandı. Karla kaplanan Spil Dağı Milli Parkı yolunda Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler teyakkuza geçti. Bölgeye sevk edilen greyderlerle yolda kar temizleme çalışması yürütülerek, vatandaşların ulaşımda aksama yaşamaması sağlandı.