KÜLTÜR SANAT - 13 Temmuz 2021 Salı 18:27

Vali Sezer, yerinde inceledi: Binlerce yıllk tarih gün yüzüne çıkartılıyor

A
A
A
Vali Sezer, yerinde inceledi: Binlerce yıllk tarih gün yüzüne çıkartılıyor

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, binlerce yıllık tarihin gün yüzüne çıkartıldığı Büklükale mevkiinde yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, binlerce yıllık tarihin gün yüzüne çıkartıldığı Büklükale mevkiinde yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi.



Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesindeki "aşağı şehir" ve "yukarı şehir" olmak üzere iki arkeolojik alandan oluşan Büklükale mevkiindeki kazı çalışmalarında binlerce yıllık tarih gün yüzüne çıkartılıyor. Asur Ticaret Kolonileri Çağı dönemine ait sarayın içerisinde bulunan dünyanın en eski cam şişesi ise Kaman’daki müzede sergileniyor.



Vali, tarihi alanı yerinde inceledi


Vali Yunus Sezer, 2009 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek Japon arkeolog Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumara’dan bilgi aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Çanakkale’de kadın girişimci devlet desteğiyle kendi işinin patronu oldu Çanakkale’de yaşayan kadın girişimci Duygu Akovalı, devlet desteklerinden yararlanarak evinde başlattığı gıda üretimiyle kendi markası altında vatandaşlara hizmet veriyor. Çanakkale’de yaşayan 1 çocuk annesi Duygu Akovalı, uzun yıllar çalıştığı kurumsal iş hayatından ayrılarak evine ve ailesine daha çok zaman ayırma kararı aldı. Konutta gıda üretme işletme belgesini alan Akovalı, kendi mutfağında gıda üretimine başladı. Akovalı, kısa sürede müşteri kitlesini genişleterek düzenli sipariş almaya başladı. ’Sarma sepeti’ adıyla hizmet veren girişimci, ev yapımı ürünleriyle özellikle çalışanlara ve özel günleri için yiyecek arayışında olanlara için pratik çözümler sunuyor. Girişimcilik serüvenini anlatan Duygu Akovalı, "Öncelikle mutfak yolculuğumuz kadınlarımızın yoğun bir şekilde iş temposunda çalışmasından dolayı onlara ufak bir mola vermesini sağlamak için başladı. Devlet desteginizi tabii ki de aldık çünkü bu yolda yürümemize önemli bir katkısı olacak. Mutfağımızdaki kaliteyi hijyeni vurgulamak için tarım il müdürlüğünden konutta gıda üretme işletme belgemiz aldık. Bunun mali kısmında gelir vergimize başvurduk banka hesabımıza açtık bankamızda devlet destekli bir şekilde yürüyoruz" dedi. Geniş çeşit yelpazesi ile hizmet veren kadın girişimci Akovalı, "Bana Instagram üzerinden ve telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. Sarma, Boşnak böreği, mantı, mercimek köftesi, salata çeşitleri, tatlı çeşitleri, tatlı tuzlu kurabiye çeşitleri yapıyoruz. 1 gün öncesinden sipariş verirseniz bize net saati söylerseniz sıcak bir şekilde sofranıza ulaştırmış oluruz. Daha öncesinde kurumsalda da çalıştım ama evime ve çocuğuma daha az vakit ayırıyordum. Bu şekilde ise evime ve çocuğuma daha çok vakit ayırarak ayaklarının üzerinde duran bir kadın girişimci oluyorum. En çok desteğe eşim oldu, eşim sayesinde bu işe başladım ve desteğini hiçbir zaman benden esirgemiyor" diye konuştu.