YEREL HABERLER - 09 Şubat 2016 Salı 14:05

İzciler Sarısu Gençlik Kampı'nda

A
A
A
İzciler Sarısu Gençlik Kampı'nda

Kocaeli’de faaliyet gösteren kulüplerden 73 izci ve 17 lider, Kandıra Sarısu’da bulunan İzmit Belediyesi’ne ait gençlik kampında mahalli kış kampını gerçekleştirdi.
Kocaelili izciler Sarısu Kampı’nda birbirinden eğlenceli etkinlerle tecrübelerini pekiştirdi. Eğitimle eğlencenin iç içe yaşandığı kampta izciler, kampı ziyaret eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’dan tam not aldı. Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün desteğiyle ve izcilik il temsilciliğinin organizasyonuyla gerçekleştirilen gençlik kampı 1 hafta sürdü. Kampı Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu da ziyaret etti.
Birçok eğlenceli etkinliğin yapıldığı kampta sabah erken kalkan izciler her gün teftişten geçti ve kendilerine özgü bayrak törenini yaptı. Yaş guruplarına göre ayrı ayrı gerçekleştirilen kampta arazi etkinliklerine ağırlık verildi. Sarısu deresi üzerine kurulan hava hattıyla yükseklik korkularını yenen izcilere dağcılık eğitimi verildi. Gece uykudan uyandırılan izciler ormana intikal tatbikatı gerçekleştirdi. Barınak yapımı, ateş yakma, izci simidi pişirme yarışmaları yapılırken Sarısu Deresi botlarla gezildi. Kampta imal edilen 35 kuş yuvası muhtelif ağaçlara monte edildi. Günün yorgunluğunu kamp ateşi eğlencesiyle gideren izciler, bir haftalık kampın süresinin kısa olduğundan belirtti.
İzcilik il temsilcisi Tayfun Kurt, yazın gerçekleştirilecek mahalli kamp için hazırlıkların şimdiden başladığını belirtti. Kurt İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’a tesisi tahsis etmesinden dolayı teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa İznik’te 1700 yıl sonra bir ilk: Konsil kültürel etkinlikle anılacak İznik’te 325 yılında gerçekleştirilen ve Hristiyanlık tarihi açısından büyük önem taşıyan İznik Konsili, aradan geçen 1700 yılın ardından ilk kez kültürel bir etkinlikle anılacak. 31. Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek programda, görme engelli yurttaşlar onur konuğu olacak. Noel Baba Barış Konseyi tarafından organize edilen etkinlikler, İznik Gölü kıyısında bulunan Aziz Neofitos Bazilikası’nın seyir platformunda gerçekleştirilecek açılış programıyla başlayacak. Açılışta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitler, görevleri başında hayatını kaybeden askerler, milletin bağımsızlığı uğruna mücadele eden isimsiz kahramanlar ile Gazze’de ve tüm savaşlarda yaşamını yitiren çocuklar anısına saygı duruşunda bulunulacak. Saygı duruşunun ardından aynı platformda kültürel bir etkinlik düzenlenecek. Programın sunumunu görme engelli Halil Bilgiç yaparken, etkinliklerin onur konuğu ise İstanbul’dan gelecek görme engelli yurttaşlar olacak. Etkinlikler kapsamında ayrıca "1700 Yıl Önce - 1700 Yıl Sonra: Arama Konferansı" düzenlenecek. Konferansta, Roma İmparatoru I. Konstantin’in 325 yılında İznik Konsili’ni toplama gerekçeleri ve konsilde yaşanan gelişmeler ele alınacak. Tarihçiler, akademisyenler, milletvekilleri, gazeteciler ve araştırmacıların katılımıyla gerçekleşecek konferansta, 1700 yıl önceki süreç ile günümüz değerlendirmeleri birlikte masaya yatırılacak. Öte yandan, anti-siyonist entelektüel çevrelerde önemli bir yere sahip olan Yahudi Haham Yaakov Shapiro’ya Noel Baba Barış Ödülü’nün verilmesi de programda yer alıyor. Etkinlikler, İznik Konsili’ne 1700 yıl önce katılan Antalyalı Aziz Nikolaus’un anısına düzenlenen ve bu yönüyle 1700 yıl içerisindeki ilk kapsamlı anma programı olma özelliğini taşıyor. Böylece İznik Konsili, tarihte ilk kez 1700 yıl sonra, 2025 yılında gerçekleştirilen kültürel bir etkinlikle anılmış olacak. Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, etkinliklerin barış, tarihsel hafıza ve toplumsal farkındalık açısından önemli bir buluşma olacağını ifade etti.