YEREL HABERLER - 24 Mart 2014 Pazartesi 15:19

Portakal Hafız Konağı'nın İhalesi Yapıldı

A
A
A
Portakal Hafız Konağı'nın İhalesi Yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi dokusuna sahip çıkmaya devam ediyor. Yaptığı restorasyon çalışmalarıyla tarihi eserleri şehre kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Binası’nda gerçekleştirilen ihale ile İzmit Çukurbağ Mahallesinde bulunan Portakal Hafız Konağı’nın restorasyon çalışması için ilk adım atıldı.
Büyükşehir destek hizmetleri binasında konağın restorasyonu için gerçekleştirilen ihaleye 4 firma katıldı. En yüksek teklif 2 milyon 478 bin 731 TL ile Sağun İnşaat, en düşük teklif ise 1 milyon 930 bin 217 TL ile İşsan İnşaat tarafından verildi. İhale sonucu komisyon kurulunun kararından sonra açıklanacak.
Portakal Hafız Mescidi, Süleyman Paşa Hamamı ve Sırrıpaşa Konağı gibi İzmit’in tarihi eserlerini bir bir gün yüzüne çıkaran Büyükşehir, kent genelinde de çok sayıda restorasyon çalışmasına imza attı. 150 yıllık bir geçmişe sahip bulunan Portakal Hafız Konağı’nın restorasyonu ile tarihi değerlerden biri daha gelecek nesillere aktarılmış olacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.