GÜNDEM - 13 Ağustos 2024 Salı 13:17

17 Ağustos’ta hayatını kaybedenler dualarla anılacak

A
A
A
17 Ağustos’ta hayatını kaybedenler dualarla anılacak

Gölcük’te 17 Ağustos 1999’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler, depremin 25. yıl dönümünde çeşitli programlarla anılacak.


Gölcük, 17 Ağustos 1999 tarihinde saat 03.02’de 45 saniye süren depremde büyük yıkım yaşamış, toplamda 18 bin 373, depremin merkez üssü olan Gölcük’te ise resmi rakamlara göre 5 bin 300 kişi hayatını kaybetmişti. Büyük acıların yaşandığı depremin 25.yılında Gölcük’te, deprem şehitlerini anmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek için bir dizi program düzenlenecek. Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların geleceği törende, deprem şehitleri dualar ve çeşitli programlarla anılacak.



Kavaklı Sahili’nde eller semaya açılacak


Gölcük Belediyesi’nin anma programı, 16 Ağustos Cuma günü saat 10.00-16.00 arasında Kazıklı Kervansaray’da düzenlenecek Afetlerde Sağlık Hizmetleri konulu seminer ile başlayacak. Her yıl olduğu gibi Kavaklı Sahili’nde sürecek program, saat 21.00’da Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar ile devam edecek. Deprem şehitlerinin dualar ile anılmasının ardından program protokol konuşmaları ve Gölcük Arama Kurtarma Ekibi - GESOTİM’in sertifika töreniyle devam edecek.



Su altında kurtarma ve tatbikat


Anma programına, Kocaeli ve Türkiye genelinden 40’a yakın STK ve arama kurtarma ekipleri katılacak. 50’ye yakın standın kurulacağı alanda ziyaretçiler, stantların görevlileri tarafından deprem gerçeği ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgilendirilecek. Program kapsamında, Kavaklı Sahili’nde denizde arama kurtarma ekiplerince bir de su altı kurtarma tatbikatı gerçekleştirilecek.


Program kapsamında ayrıca deprem fotoğrafları sergisi düzenlenecek. Son olarak da saat 03.02’de, deprem anıtına çelenk konulacak, saygı duruşu ve dualar yapılacak. Program alanına konuşlandırılacak deprem simülasyon tırı da tören günü saat 18.00’dan itibaren gezilebilecek. Program boyunca alanda olacak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi afet tırları ve çeşitli STK’lar da tören boyunca vatandaşlara ikramlarda bulunacak.



Mezarlıklarda deprem şehitleri dualarla anılacak


Etkinliklere 17 Ağustos Cumartesi günü de devam edilecek. Saat 11.00’da Gölcük 17 Ağustos Deprem Şehitliği’nde, 12.00’da İhsaniye Deprem Şehitliği’nde, 15.30’da Değirmendere Deprem Şehitliği’nde, 17.30’da Yazlık Asri Mezarlığı ve Ulaşlı Deprem Şehitliğinde ziyaret, Kuran-ı Kerim tilaveti eşliğinde dualar edilecek. Ayrıca; 13.30’da İhsaniye Çiftlik Ulucami’de, 17.30’da da Halıdere Merkez Camisi’nde deprem şehitleri için Kuran-ı Tilaveti yapılarak ve dualar edilecek.


Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada, "17 Ağustos Gölcük depreminin üzerinden tam 25 yıl geçti. 25. yılda da hem deprem şehitlerimizi anmak, hem de deprem gerçeğine bu acıları yaşamış insanlar olarak parmak basmak adına bir dizi etkinlik düzenliyoruz. 16 Ağustos akşamı saat 21.00’da Kavaklı Marina’da yapılacak anma programa tüm hemşehrilerimi davet ediyorum" dedi.



17 Ağustos’ta hayatını kaybedenler dualarla anılacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Büyüksümbüller ile Ortaköy arasındaki yol sıcak asfaltla yenilendi Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyüksümbüller ile Ortaköy mahalleleri arasındaki 2 kilometrelik bağlantı yolunu sıcak asfaltla yeniledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerdeki ulaşım konforunu ve güvenliğini artırmak amacıyla yol yapım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyüksümbüller ile Ortaköy mahalleleri arasındaki 2 kilometrelik bağlantı yolunu sıcak asfaltla yeniledi. Yaklaşık 4 bin ton sıcak asfalt kullanılarak modern bir görünüme kavuşturulan yol, bölge halkının hizmetine sunuldu. Çalışma sayesinde iki mahalle arasındaki ulaşım çok daha güvenli hale gelirken, vatandaşların günlük yaşamda karşılaştığı ulaşım sorunlarının da önüne geçildi. Yürütülen asfalt hamlesine ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, il genelindeki yatırımların kesintisiz sürdüğünü vurguladı. Başkan Dutlulu, "Büyüksümbüller - Ortaköy arasındaki 2 kilometrelik bağlantı yolunu sıcak asfaltla yeniledik. 22 milyon TL yatırımla altyapısını ve üstyapısını yenilediğimiz Saruhanlı başta olmak üzere ilimiz genelindeki yol ve asfalt çalışmalarımıza da ara vermeden devam ediyoruz" dedi. Kurban Bayramı’nda da çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Besim Dutlulu, "Kurban Bayramı süresince de sahadayız. Vatandaşlarımızın huzuru için görev başında olacak tüm çalışma arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Manisa CHP Grup Başkanı Özel’in amcası son yolculuğuna uğurlandı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in amcası Necati Özel son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Özgür Özel, tabut başında taziyeleri kabul ederken CHP kadrolarının yoğun katılımı ise dikkat çekti. Kurban Bayramı’nı memleketi Manisa’da ailesiyle geçiren CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in ailesinden acı haber geldi. Özgür Özel’in amcası 82 yaşındaki Necati Özel, dün evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Necati Özel için Manisa Hatuniye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına Manisa Valisi Vahdettin Özkan, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve Babası Talat Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, Semra Aliye Kavaf, Veli Ağbaba, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, MHP Manisa Cüneyt Tosuner, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri katıldı. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, yeğenleri Pınar ve Tolga Özel ile aile yakınları cami bahçesinde taziyeleri kabul etti. Hatuniye Cami İmam Hatibi Hayrettin Çoban tarafından kılınan cenaze namazının ardından Grup Başkanı Özel amcası Necati Özel’in tabutunu cenaze aracına kadar omzunda taşıdı. Necati Özel, namazın ardından Kırtık mezarlığına defnedildi. Öte yandan cenazeye CHP kadrolarının yoğun katılımı ise dikkat çekti.
Manisa Demirci’de geleneksel bayramlaşma programına yoğun katılım Manisa’nın Demirci ilçesinde ramazan ve kurban bayramlarında geleneksel olarak düzenlenen halkla bayramlaşma programı, bu yıl da ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla coşku içinde gerçekleştirildi. Demirci Belediyesi hizmet binasında düzenlenen bayramlaşma merasimine; Demirci Kaymakamı Fatih Bayram, Belediye Başkanı Erkan Kara, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Uğurcan Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Barış Kayar, AK Parti İlçe Başkanı Nurullah Akgün, MHP İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Kaymakam Fatih Bayram ve Belediye Başkanı Erkan Kara, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Bayramlaşmaya katılan minikleri de unutmayan Kaymakam Bayram ve Başkan Kara çocuklara oyuncak hediye ederken, belediye ekipleri tarafından da çocuklara pamuk şeker ikram edildi. Görev başındaki personel ve hastalar ziyaret edildi Belediye hizmet binasındaki programın ardından protokol üyeleri saha ziyaretlerine çıktı. Kaymakam Fatih Bayram ve Belediye Başkanı Erkan Kara, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek, bayramda da ilçenin huzur ve güvenliği için mesai başında olan personelin bayramını tebrik etti. Protokolün bir sonraki durağı ise Demirci Devlet Hastanesi oldu. Hastanede görev yapan sağlık çalışanları ile tedavi gören hastaları odalarında ziyaret eden Kaymakam Bayram ve Başkan Kara, hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek bayramlarını kutladı. Şehit aileleri gazilere vefa ziyareti Kurban Bayramı dolayısıyla ilçedeki şehit aileleri ve gaziler de evlerinde ziyaret edildi. Kaymakam Bayram ve Başkan Kara, Sofular Mahallesi’nde Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Kamil Aydemir’i, Akıncılar Mahallesi’nde Şehit Şerif Ali Kahraman’ın ailesini ve Beyazıt Mahallesi’nde Şehit Yusuf Eryiğit’in ailesini ziyaret etti. Duygusal anların yaşandığı ziyaretlerde şehitlerin ruhuna dualar okunurken, ailelerin bayram sevinçlerine ortak olundu.