SPOR - 31 Mart 2026 Salı 10:09

Kağıtspor haftayı uluslararası madalyalarla kapattı

A
A
A
Kağıtspor haftayı uluslararası madalyalarla kapattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.


Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk branşlarında katıldıkları turnuvaları başarıyla tamamladı. Belçika Açık Tekvando Turnuvası’nda milli takım adına mücadele eden Kağıtsporlu sporculardan Eymen Akyol genç erkekler 59 kiloda gümüş, Zehra Begüm Kavukcuoğlu ise büyük kadınlar +73 kiloda bronz madalya kazandı.


Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlenen 2026 IBSA (Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu) Para Judo Dünya Kupası’nda tatamiye çıkan milli sporculardan Merve Uslu gümüş, Zeynep Bozdemir ise bronz madalyanın sahibi oldu.



Down Sendromlular Judo ve Avrupa Kupası


Yozgat’ta gerçekleştirilen Down Sendromlular (Judown) Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri’nde Şevval Devrim, Talha Ahmet Erdem ve Doğukan Coşar altın madalya kazanarak Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti. Ayrıca Gençler Türkiye Judo Şampiyonası’nda kulüp sporcuları 4 bronz madalya alırken, iki sporcu da beşincilik elde etti.


Hırvatistan’ın Dubrovnik kentinde düzenlenen Büyükler Avrupa Kupası’nda ise judo branşında Merve Azak altın, Emirhan Karahan bronz madalya kazandı.



Güreşte 4 sporcuya Avrupa vizesi


Bulgaristan’daki Uluslararası Dan Kolov-Nikola Petrov Güreş Turnuvası’nda Kağıtsporlu güreşçilerden Okan Tahtacı gümüş; Yusuf Demir, Emrah Ormanoğlu ve Rıfat Eren Gıdak bronz madalya elde etti. Bu sonuçlarla 4 sporcu, Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.


Sakarya’da düzenlenen U15 Serbest Güreş grup müsabakalarında da kulübün 11 sporcusu Türkiye Şampiyonası’na katılma vizesi aldı.



Karate ve Okçulukta Türkiye dereceleri


Antalya’da düzenlenen Minik-Yıldız Türkiye Karate Şampiyonası’nda 8 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan Kağıtspor, genel klasmanda Türkiye üçüncüsü oldu. Dereceye giren sporculardan 8’i (Melisa Özge Özçalışır dahil) Balkan Şampiyonası’na, 2’si ise Dünya Gençlik Ligi’ne katılma hakkı kazandı.


Samsun’ta gerçekleştirilen Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Şampiyonası’nda ise Kağıtspor Genç Erkek Takımı Türkiye şampiyonu olurken, Genç Kız Takımı dördüncü sırada yer aldı.



Voleybolda yarı final


Öte yandan Kağıtspor Erkek Voleybol Takımı, 1. Lig Play-Off çeyrek finalinde Şiran Akademi’yi 3-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi.



Kağıtspor haftayı uluslararası madalyalarla kapattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Altay için kritik haftalar başlıyor TFF 3. Lig 4. Grup’ta sezonun bitimine üç hafta kala, İzmir’in köklü kulüplerinden Altay düşme hattının hemen üzerinde yer alırken, siyah-beyazlılar kalan üç maçını da kazanarak sezonu kötü bir senaryoyla tamamlamak istemiyor. İzmir’in köklü kulüplerinden Altay, tarihinin en zorlu dönemlerinden birini yaşamaya devam ediyor. Sezon ortasında eski yabancı kalecisi Mateusz Stachowiak’a olan borçları nedeniyle FIFA tarafından 6 puan silme cezası alan siyah-beyazlılar, bu gelişmenin ardından hedefini orta sıralardan ligde kalma olarak güncelledi. TFF 3. Lig 4. Grup’ta şu anda 21 puanla düşme hattının hemen üzerinde 12. sırada yer alan Altay, birebir rakibi ve tehlikeli bölgede bulunan Bornova 1877 ile aynı puana sahip. Kalan maçlarında sezonun en kritik dönemine giren İzmir ekibi, bu süreci kazasız bir şekilde atlatmak istiyor. Siyah-beyazlılar, hafta sonu ligde kalma mücadelesi veren bir diğer İzmir ekibi Çoruhlu FK ile karşı karşıya gelecek. Daha sonra Nazilli Belediyespor’den hükmen 3 puan alması beklenen Altay, sezonun son maçında ise yine düşme hattında yer alan ve ligde kalma mücadelesi veren Afyonspor’u konuk edecek. Teknik direktör Mehmet Can Karagöz ve öğrencileri, bu kritik üç maçtan 3’te 3 yaparak sezonu iyi bir şekilde tamamlamayı hedefliyor. Üç maçın ikisi içeride Kritik bir döneme giren Altay, kalan üç maçının ikisini iç sahada oynayacak. Deplasmandaki Nazilli Belediyespor maçının hükmen 3-0 sonuçlanması beklenirken, böyle bir durumda siyah-beyazlılar dış sahadaki 3 puanını da garantilemiş olacak. İzmir ekibi, evindeki iki maçta taraftarının desteğini arkasına alarak bunu avantaja çevirmeyi hedefliyor. Bu sezon taraftarı önünde çıktığı 13 maçta Altay, 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti.
Samsun Yurt dışına gidecek ailelere ‘menenjit’ uyarısı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülsenem Aracı, İngiltere’de yeniden gündeme gelen menenjit vakalarına dikkat çekerek, özellikle yurt dışına gidecek çocuklar için erken tanı ve aşının hayati önem taşıdığını vurguladı. Liv Hospital Samsun Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülsenem Aracı, İngiltere’de son dönemde artış gösteren menenjit vakalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemde özellikle gençler arasında görülen menenjit vakalarının yeniden gündeme geldiğini belirten Uzm. Dr. Aracı, bu durumun hem İngiltere’de yaşayanları hem de çocuklarını dil eğitimi için yurt dışına göndermeyi planlayan aileleri tedirgin ettiğini ifade etti. Uzm. Dr. Aracı, "Sağlıklı bireylerde bile saatler içinde ağır tabloya ilerleyebilen bu hastalık, maalesef geç kalındığında ölümcül olabilmektedir" dedi. Menenjitin beyin ve omuriliği saran zarların iltihabı olduğunu belirten Aracı, hastalığın özellikle meningokok kaynaklı formlarının daha ağır seyredebildiğini vurguladı. Hastalığın kısa sürede ilerleyebilmesi nedeniyle erken fark edilmesinin kritik olduğunu dile getiren Aracı, belirtilerin çoğu zaman ani başladığını söyledi. Menenjit belirtilerinin hızlı gelişebileceğine dikkat çeken Aracı, özellikle yüksek ateş, şiddetli baş ağrısı, kusma, ense sertliği, ışığa hassasiyet, bilinç değişikliği ve ciltte mor döküntüler gibi belirtilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. Bu belirtilerin bir arada ya da kısa sürede artarak görülmesinin ciddi bir tabloya işaret edebileceğini belirten Uzm. Dr. Aracı, "Özellikle ciltte görülen mor döküntüler, hastalığın ilerlediğini gösteren önemli bir uyarı bulgusudur" diye konuştu. Hastalıkta zaman kaybının ciddi sonuçlara yol açabileceğini vurgulayan Uzm. Dr. Aracı, "Bu hastalıkta ‘bekle-gör’ yaklaşımı doğru değildir. Şüpheli belirtiler ortaya çıktığında zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Erken tanı hayat kurtarır" şeklinde konuştu. Menenjit aşılarının hastalığa karşı en etkili korunma yöntemi olduğunu belirten Uzm. Dr. Aracı, özellikle meningokok aşılarının önemine dikkat çekti. Türkiye’de Hib ve pnömokok aşılarının rutin olarak uygulandığını hatırlatan Uzm. Dr. Aracı, meningokok aşısının ise henüz ulusal aşı takviminde yer almadığını ifade etti. Bu yüzden ailelerin bilinçli hareket etmesi gerektiğini söyleyen Uzm. Dr. Aracı, "Ergenler, çocuklar ve riskli gruplar mutlaka aşılanmalıdır. Aşılama planı için hekime başvurulmalı ve çocuğa uygun takvim oluşturulmalıdır" ifadelerini kullandı. Özellikle yurt dışına çıkacak çocuklar için önceden sağlık değerlendirmesi yapılmasının önemine değinen Aracı, farklı ülkelerde görülen enfeksiyon risklerine karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Dil eğitimi ya da farklı nedenlerle yurt dışına gidecek çocukların, gitmeden önce aşı durumlarının gözden geçirilmesi ve gerekli koruyucu önlemlerin alınması büyük önem taşır."