ASAYİŞ - 07 Ağustos 2023 Pazartesi 14:50

Kocaeli’de patlama!

A
A
A

Kocaeli'nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi'nin silosunda meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 12 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, saat 14.40 sıralarında Derince Limanı mevkiinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) silolarında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu.

Kocaeli’de patlama!

Patlamanın sesi Gölcük, Körfez ve Karamürsel'den de duyuldu. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi.

Kocaeli’de patlama!

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yaklaşık yarım saat önce yaptığı açıklamada, "Buğday tozu sıkışması kaynaklı patlama olduğunu değerlendiriyoruz. Hem denizden hem karadan tedbirlerimiz var. Gerekli tedbirleri alıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Patlamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise "Detaylı inceleme yapılmadan 'şudur' demek için erken ancak teknik arkadaşların verdiği bilgiyi tekrar ediyorum. Hububat siloları bunlar. Hem yükleme hem de boşaltma faaliyeti yapılıyor. Bu esnada açığa çıkan tozun patlamaya sebebiyet verebileceği ifade ediyor teknik arkadaşlar. Kendilerine sorduğumuzda verdiği bilgi bu yönde. Zaman zaman bu patlamaların olabileceği ifade ediliyor. Muhtemelen böyle bir durum söz konusu oldu. Daha detaylı çalışma yapılmadan kesin bir şey söylemek mümkün değil" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin olayın ilk anından itibaren sahada olduğunu kaydeden Büyükakın, "45 personelle arkadaşlarımız müdahale ediyor. Sağlık ekipleri var. Güvenlik ekipleri var. Tüm ekipler alandalar" diye konuştu.

Patlamada yaralanan 3 kişi entübe edildi

Hastaneye kaldırılan 12 yaralıdan 3'ünün entübe edildiğini kaydeden Başkan Büyükakın, "Diğerlerinin durumu iyi. Sağlıkçılarımız elinden geleni yapıyor. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Toplam 60 silonun bulunduğunu belirten Büyükakın, "60 tane silo var. 13 tanesinde yıkım olduğu söyleniyor" diye konuştu.
Tüm yaralıların hastanede tedavi altına alındığını da sözlerine ekleyen Tahir Büyükakın, "Aranan kimse yok, herkes bulundu. Bu da kesin bilgi mahiyetinde. Şu anda içeride kimsenin olmadığına eminiz. Yaralı sayısında artış beklenmiyor. Hepsi bulunmuş ve hastanelere sevk edilmiş durumda" dedi.

"İhmal varsa gereken yaptırımlar uygulanacak"

Büyükakın, bu tür alanların denetleme yetkisinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde olduğunu belirten Büyükakın, "Onların düzenli olarak denetim yaptığını biliyorum. Konu ile ilgili detaylı incelemeler yapıldıktan sonra ihmal varsa gereken yaptırımlar uygulanacak ama henüz bunu değerlendirmek için çok erken. Olay olalı 1 saat kadar oldu" dedi.
Aynı zamanda Büyükakın, olay yerindeki tüm yaralıların hastaneye sevk edildiğini de sözlerine ekledi.

Eren Şirin- Cihan Atik - Adil Özdemir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adanalı öğretmen 10. evlilik yıl dönümünü sahada kutladı Adana’da Süper Lig heyecanını aratmayan mahalleler arası Kurtuluş Futbol Turnuvası’na katılan öğretmen Veli Karadeniz, 10. evlilik yıldönümünü sahada eşi ile kutladı. Adana’nın Kozan ilçesinde öğretmen olarak görev yapan Veli Karadeniz’in belediyenin düzenlediği turnuvadaki maçı evlilik yıl dönümüne denk geldi. Karadeniz, maçta sahaya takım arkadaşları ile "Birlikte evlilik yıl dönümüz kutlu olsun" yazılı pankartla çıktı. İki çocuk babası olan Karadeniz, eşine hazırladığı süprizle büyük alkış aldı. "Futbola ve eşime aşığım" Sahaya eşine hazırladığı evliliklerinin 10. yıl kutlama pankartı ile çıkan Veli Karadeniz, "10. evlilik yıl dönümüz. Eşim futbola ve kendine olan aşkımı bilir. Ben böyle bir karar verdim, arkadaşlarım da destek oldu. Kendisini de, futbolu da çok seviyorum. Maça gelmek zorundaydım. 10. yılımıza özel bir hediye hazırlamak istedim" dedi. "Benim için özel bir anı oldu" Eşinin hediyesi ile mutlu olduğunu aktaran hemşire Özlem Karadeniz ise, "10. evlilik yıl dönümümüzdü. Benim için güzel bir anı oldu. Eşimin futbol sevgisini bildiğim için ben de yanında olmak istedim, eşimi bir tercih yapmak zorunda bırakmadım. Bizce mutlu evliliğin sırrı eşlerin birbirine olan sevgisi ve saygısı diye düşünüyoruz" diye konuştu. Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, turnuvanın ilginç ve güzel anlara ev sahipliği yaptığını ifade ederek, kardeşliğin, mahalleler arası kaynaşmanın pekiştiği dostluk maçlarının gerçekleştiğini söyledi. Kozan Belediyesi Spor sorumlusu Ersan Bozkurt ise, turnuvada kardeşliğin, dostluğun ortaya çıktığını ve Süper Lig heyecanı yaşandığını söyledi.
İzmir Stanimir Stoilov: "Her zamanki oyunumuzu sahaya yansıttık" Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamada, "İki takım adına da zor bir maçtı. Her zamanki futbolumuzu ve hırsızımızı sahaya yansıttık ama maalesef yine hatalar yaptık" dedi. Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Göztepe, sahasında karşılaştığı Galatasaray’a 2-0 mağlup oldu. Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, müsabaka sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Hem maçta hem de sezonda yaşanan sakatlıkların oyun ritimlerini etkilediğini söyleyen Stoilov, "İki takım adına da zor bir maçtı. Her zamanki futbolumuzu ve hırsızımızı sahaya yansıttık ama maalesef yine hatalar yaptık. Çok fırsat oluşturduk ama golü bulamadık. Rakip geldiği iki pozisyonda golü buldu. Devrede iki zorunlu değişiklik yapmak zorunda kaldık. Stoper olan Furkan’ı oynatmak zorunda kaldık. Miroshi’yi de oyuna aldık. O da uzun süreli sakatlıktan döndü. Sakatlıklar oyunumuzu bozdu. Bu yıl bu problemi çok fazla yaşadık. Özellikle yeni yıldan sonra yaşadığımız sakatlıklar ritmimizi ve oyun şeklimizi çok değiştirdi. Uzun bir sezonun sonuna gelmiş bulunuyoruz. En iyi şekilde sezonu ve yaşadıklarımızı analiz etmeli, istediğimiz yere gelmek için Göztepe’yi daha güçlü kılmak için doğru adımları atmamız gerekiyor. Her zaman söylediğim gibi Göztepe ligde yeni ve genç bir takım. İlk sene ligde kalmak önemliydi. Ben sezon başı hedefi çok yükseğe koydum. Herkes bu hedefe inandı ve hedefi tüm camia takip etti. Bununla ilgili de önemli adımlar attık. Büyük bir mücadele verdik. Yaşadığımız sakatlıklar takım ritmimizi etkiledi ve hedefimizden uzaklaştık. En iyi şekilde gelecek sezonun planlarını yapmalı ve tüm sezonu ilk günden son güne aynı seviyede geçirmek için doğru adımları atmalıyız" diye konuştu.