SPOR - 16 Ocak 2025 Perşembe 21:30

Kocaelispor’dan MHK’ye destek

A
A
A
Kocaelispor’dan MHK’ye destek

Kocaelispor bugün Merkez Hakem Kurulu tarafından kamuoyuna açıklanan Veri Tabanlı Atama Sistemi’ne destek geldi. Kulüpten yapılan açıklamada “Sorunları çözmek amacıyla alınan cesur ve yenilikçi kararları destekliyoruz. Futbolda adaletin ve şeffaflığın artacağına inanıyoruz” denildi.


Trendyol 1. Lig’in lideri Kocaelispor’dan günün geç saatlerinde basın, medya ve hakemler hakkında yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:


“Hafta sonu oynayacağımız lig karşılaşması öncesinde, Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan hakem ataması konusunda taraftarlarımızın dile getirdiği endişe ve rahatsızlıkları yakından takip etmekle birlikte Kocaelispor Kulübü olarak; TFF’nin uzun yıllardır süregelen sorunları kökten çözmek amacıyla hakem yönetimini bağımsız bir kuruluşa devretme dâhil olmak üzere aldığı cesur ve yenilikçi kararları destekliyor, bu girişimlerin Türk futbolunun gelişimine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.


Ayrıca, 20. hafta itibarıyla Süper Lig ve 1. Lig’de uygulanacak olan VETAS (Veri Tabanlı Atama Sistemi) kapsamında, hakem ve yardımcı hakem atamaları 41 kritere dayanan bir algoritma ile otomatik olarak belirlenecek olup, bu atamalar hakemlere doğrudan veya posta yoluyla iletilecektir. Futbolumuzda adalet ve şeffaflığı artıracağına inandığımız bu gelişmenin de her türlü desteği hak ettiğini düşünmekteyiz. Hakem atamaları, TFF tarafından pek çok parametre gözetilerek büyük bir titizlikle gerçekleştirilmektedir. Hafta sonu karşılaşmamızı yönetecek hakem heyetine güvenimiz tamdır. İnancımız odur ki müsabaka adil bir şekilde yönetilecek hiçbir iç ve dış etki maç sonucuna tesir etmeyecektir. Bununla birlikte, taraftarlarımızın hassasiyetlerini anladığımızı, kulübümüzün menfaatlerini her zaman ön planda tutarak süreci yakından takip ettiğimizi özellikle ifade etmek isteriz. Gerekli görüldüğü takdirde kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğimizi hatırlatır, tüm camiamıza sağduyu çağrısında bulunuruz.”


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kurşunlanan evde anne-oğul yaralandı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan 2 aile arasında çıkan kavgada 2 ikamet kurşunlandı. Kurşunlanan ikametin birinde anne ve oğlu saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Battalgazi Mahallesi Derinçay Sokak’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre daha önceden aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan 2 aile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından E.U. ve D.U. tüfekle anne N.E. ve oğlu İ.E.’nin yaşadığı ikamete ateş açtı. Olayda, N.E. ve İ.E. saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de anne ve oğlunu olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüpheliler E.U. ve D.U. yakalanırken, aynı saatler içerisinde olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir kurşunlama olayı daha gerçekleşti. Yine Battalgazi Mahallesi’nde bulunan Nazır Geçidi Sokak üzerinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir ikamete ateş açıldı. Kurşunlar ikamete isabet ederken, olayda yaralanan olmadı. Polis ekipleri ikinci kez gerçekleşen kurşunlama olayının şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. , Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.