ASAYİŞ - 15 Mart 2025 Cumartesi 11:20

Kumar oynayan kişilere 73 bin 976 TL ceza

A
A
A
Kumar oynayan kişilere 73 bin 976 TL ceza

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde ruhsatsız umuma açık yere dönüştürülmüş alanda kumar oynayan 8 kişiye toplamda 73 bin 976 TL idari para cezası uygulanırken, kumar oynatan şahsa ise adli işlem yapıldı.


Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, kumar oynamak için yer ve imkan sağlamak (Tombala) suçunun engellemesi için çalışma başlattı. Ekiplerce dün Kartepe ilçesinde umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinde yapılan denetim yapıldı. Yapılan denetimde polisler, S.U. isimli şahsın ruhsatsız umuma açık yere dönüştürülmüş alanda kumar (tombala) oynattığını tespit etti. S.U’ya adli işlem yapılırken, kumar oynanan 13 bin 550 TL paraya el konuldu. Kumar (tombala) oynayan 8 kişiye toplamda 73 bin 976 TL idari para cezası uygulandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yürek yakan olayda bir kardeş toprakta, diğeri cezaevinde Manisa’nın Kula ilçesinde geçtiğimiz gün kardeşi tarafından bıçaklanması sonucu hayatını kaybeden 28 yaşındaki genç, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Katil zanlısı kardeş ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, geçtiğimiz gün saat 20.45 sıralarında Kula ilçesi Karataş mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hasan Akarsu (28) ile kardeşi U.C.A. (25) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. İkili arasında başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavga sırasında U.C.A., yanındaki bıçakla ağabeyi Hasan Akarsu’yu ağır yaraladı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Akarsu, ambulansla Kula Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından Akarsu, ileri tetkik ve tedavi için Salihli’de bulunan özel bir hastaneye sevk edildi. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen genç kurtarılamadı. Hasan Akarsu için Şah Süleyman Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına Akarsu’nun ailesi, yakınları, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gencin cenazesi, dualar eşliğinde ilçe mezarlığında toprağa verildi. Öte yandan, olayın ardından gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan U.C.A., geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkarılan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.