SPOR - 07 Mart 2026 Cumartesi 18:03

Maskot kostümünden futbolcu çıktı, çocuk taraftarın heyecandan elleri titredi

A
A
A
Maskot kostümünden futbolcu çıktı, çocuk taraftarın heyecandan elleri titredi

Çocukların şehrin takımını tutması ve aidiyetlerini geliştirmesi için birçok organizasyon düzenleyen Kocaelispor bu kez maskot kostümü giyen futbolcusuyla çocuk taraftarın evine sürpriz çıkarma yaptı. Sevdiği futbolcuyu karşısında gören çocuk taraftarın heyecandan elleri titredi.


Trendyol Süper Lig’de sahada ortaya koyduğu mücadele kadar her maç tribünleri dolduran taraftarının tutkusu ve bağlılığıyla da adından söz ettiren Kocaelispor, kentle bütünleşmek için düzenlediği organizasyonları Ramazan ayında da sürdürüyor. ‘Bu kentte çocuklar Kocaelispor’u tutar’ mottosuyla minik taraftarların Kocaelispor’u sevmesi ve gelecek nesil tribünlerinde yerini alması için birçok özel etkinlik düzenleyen yeşil-siyahlılarda bu kez sürpriz camianın maskotu Bay Körfez’den çıktı. Çocuklar ve ailelerin yanı sıra futbolculara da unutmayacakları zamanlar geçirten ve aidiyet duygusunu geliştiren organizasyona Malili orta saha oyuncusu Habip Ali Keita dahil oldu.



Habip Ali Keita kurada adaşı Ali Sarp’ı çekti


Maça giden çocuklara futbolcu kartları hediye eden ve kendi ilk 11 kadrosunu tamamladıklarında kurayla forma hediye eden yeşil-siyahlılarda dün Büyük Ailesi’ne beklenmedik anlar yaşatıldı. Kartlarını tamamlayan çocuklar, son iç saha maçında kendilerine özel çalışan gişede kuraya katılmak için adını yazdırdı, en sevdikleri futbolcuları ekledi. Futbolculardan Habip Ali Keita forma kazanacak minik hayranını belirlemek için kulüpte kura çekti. Habip Ali Keita kurada 11 yaşındaki adaşı Ali Sarp Büyük’ü çekti.



Misafir beklerken karşısında Kocaelispor’u buldu


Aileye kurayı kazanan Ali Sarp’a forma hediye edileceği ve iftardan önce kulübün maskotu Bay Körfez ile birlikte evlerine gidileceği bilgisi verildi ve sürpriz olması için Ali Sarp’a bilgi verilmemesi istendi. Hazırlıklarını tamamlayan Kocaelispor Kulübü Organizasyon Müdürü Mehmet Açık ve Bay Körfez kostümü giyen Habip Ali Keita ailenin kapısını çaldı. Kapıyı açan Ali Sarp karşısında Kocaelispor formalı büyüklerini ve maskotu görünce şaşkınlık yaşadı. Organizasyon detayını bilmeyen anne Zeynep Büyük, baba Hakan Büyük ve abla Duru Büyük de şaşkınlığını gizleyemedi.



Kostüm çıktı, Keita göründü. Ali Sarp’ın elleri titredi


Forma teslim etmek için eve giren maskot Bay Körfez’in de aileyle birlikte iftar yapmak istediği söylendi. Oruçlar açılırken Bay Körfez kostümünü çıkardı ve aile karşısında Habip Ali Keita’yı gördü. Heyecandan elleri titreyen küçük taraftar Ali Sarp şaşkınlığını üzerinden atmak için Keita’ya sarıldı. Birlikte darbuka çalan ve odasında vakit geçiren futbolcu Habip Ali Keita ve çocuk hayranı Ali Sarp duygularını da İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiriyle paylaştı.



"Doğum günümden de fazla süpriz oldu"


Doğum gününden daha fazla mutlu olduğunu belirten ve heyecandan titreyen ellerini gösteren Ali Sarp, "Hiç beklemiyordum. Babam ‘Misafir geliyor’ dedi. O yüzden hazırlık yaptık. Kapı çaldı ve bir anda Kocaelispor gelince çok şaşırdım. Sonra Bay Körfez’i gördüm. En sevdiğim futbolcu. Bütün duyguları yaşadım. İçinden Keita çıktı. Başta şaşırdım, dondum. Doğum günümden de fazla süpriz oldu" diye konuştu. Abla Duru Büyük, "Maskottan Keita çıkınca Sarp gibi ben de dondum, çok şaşırdım. Gerçekten çok güzeldi, büyük sürpriz oldu" dedi.



"Beklemediğimiz bir şeydi. Bizi çok mutlu etti"


Anne Zeynep Büyük, "Keita’ya ve oğlumu bu kadar şaşırtıp, bu kadar mutlu ettikleri için Kocaelispor’a çok teşekkür ediyorum. Beklemediğimiz bir şeydi. Neyle karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Sarp’ın bu kadar mutlu olması gerçekten beni çok mutlu etti" dedi.



"Bizim için büyük sürpriz oldu"


Baba Hakan Büyük ise duygularını şu sözlerle aktardı: "Beşiktaş maçındayken Sarp imza atıldığını gördü. Forma verileceğini söylediler, yarım saat kuyrukta bekledik ve ismini yazdırdık. Daha sonra beni aradılar. Tabii ki şaşırdım. Sarp’a da sürpriz oldu. Kocaelispor Kulübü’ne, Mehmet Açık’a, yönetime, futbolcularına, özellikle Keita’ya çok teşekkür ederiz. Bizim için büyük sürpriz oldu."



Habip Ali Keita: "Ona formamı hediye edeceğim"


Kurada adaşını çektiği için heyecanlanan ve geçirdiği vaktin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen futbolcu Habip Ali Keita ise "Küçüğün ailesiyle birlikte olmak beni gerçekten çok sevindirdi. O mutlu olduğu için ben de mutlu oldum. Umarım sahada yine karşılaşırız. Ona formamı hediye edeceğim" sözleriyle duygularını ifade etti.



Maskot kostümünden futbolcu çıktı, çocuk taraftarın heyecandan elleri titredi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Özel sporculardan tarihi zafer VIRTUS Para Atletizm Dünya Salon Şampiyonası’nda milli takım 4x200 metre bayrakta dünya şampiyonu oldu. VIRTUS Para Atletizm Dünya Salon Şampiyonası’nda özel sporcular Aysel Önder, Fatma Damla Altın, Esra Bayrak ve Reyhan Taşdelen’den oluşan milli takım, T20 kategorisi 4x200 metre kızlar bayrak yarışında 1:52.35’lik derecesiyle dünya şampiyonluğunu elde etti. Uyumları, mücadeleleri ve güçlü performanslarıyla rakiplerini geride bırakan özel sporcular, ay-yıldızlı bayrağı bir kez daha dünya sahnesinde zirveye taşıyarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı. Federasyon Başkan Vekili Sadettin Akçi, Ourense’de düzenlenen şampiyonayı yerinden takip ederek özel sporcularımıza destek verdi. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, kazanılan dünya şampiyonluğunun ardından yaptığı açıklamada büyük gurur duyduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: "VIRTUS Para Atletizm Dünya Salon Şampiyonası’nda 4x200 metre bayrak yarışında dünya şampiyonu olarak bizlere tarifsiz bir gurur yaşatan özel sporcularımız Aysel Önder, Fatma Damla Altın, Esra Bayrak ve Reyhan Taşdelen’i yürekten tebrik ediyorum. Özel sporcularımızın ortaya koyduğu birlik, mücadele ve inanmışlık duygusu gerçekten takdire şayandır. Ay-yıldızlı bayrağımızı dünya arenasında zirveye taşıyan bu başarı, ülkemiz adına son derece anlamlı ve gurur vericidir. Özel sporcularımızın her biri bizler için birer ilham kaynağıdır. Bu büyük başarıda emeği geçen tüm sporcularımızla gurur duyuyoruz."
İstanbul Sergen Yalçın derbiye 4 değişiklikle çıktı Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Türkiye Kupası’nda oynadıkları Çaykur Rizespor maçının 11’inden 4 değişiklik yaparak Galatasaray maçına çıktı. Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Beşiktaş, sahasında Galatasaray ile karşılaşıyor. Siyah-beyazlıların teknik direktörü Sergen Yalçın, Türkiye Kupası’nda 4-1 kazandıkları Çaykur Rizespor maçının 11’inden 4 değişiklikle derbiye çıktı. Yalçın; savunmada Tiago Djalo ve Yasin Özcan’ın yerine Felix Uduokhai ile Rıdvan Yılmaz’a şans verdi. Orta sahada ise Salih Uçan ve Milot Rashica kulübeye geçerken; Kristjan Asllani ile Vaclav Cerny formayı giydi. Beşiktaş’ın, Galatasaray maçı 11’i şu şekilde: "Ersin Destanoğlu - Amir Murillo, Emmanuel Agbadou, Felix Uduokhai, Rıdvan Yılmaz - Wilfred Ndidi, Vaclav Cerny, Kristjan Asllani, Orkun Kökçü, Junior Olaitan - Hyeon-Gyu Oh." 5 futbolcunun ilk derbi heyecanı Siyah-beyazlı takımda 5 futbolcu ilk kez derbi heyecanı yaşıyor. Kartal’da devre arasında kadroya katılan Murillo, Agbadou, Asllani, Olaitan ve Oh Galatasaray mücadelesiyle birlikte ilk derbilerine çıktılar. Ayrıca yedek kulübesinde bulunan Yasin Özcan, Taylan Bulut ile Devis Vazquez de Sergen Yalçın’dan ilk derbileri için şans bekliyor. Tüpraş Stadyumu kapalı gişe Beşiktaş - Galatasaray derbisine siyah-beyazlı taraftarlar da yoğun ilgi gösterdi. Biletleri satışa çıktıktan yaklaşık 2 dakika sonra tüketen taraftarlar, Tüpraş Stadyumu’nu da tam kapasite doldurdu. 40 bin Beşiktaş taraftarı, Galatasaray derbisinde takımlarını desteklemek için stattaki yerlerini aldılar. Beşiktaş taraftarından görsel şölen Beşiktaş taraftarı, Galatasaray derbisi öncesi görsel bir şölen de gerçekleştirdi. Kendilerine dağıtılan siyah ve beyaz bayrakları sallayarak marşlar söyleyen futbolseverler, daha sonra ‘1903’ten beri kral biziz bu alemde’ ve ‘Ne bir heves ne bir tutku’ yazılı pankartlar açtılar. Ayrıca elinde Beşiktaş atkısı olan bir taraftar görseli de koreografi olarak tribünlerde gösterildi.
İstanbul Galatasaray’da 4 değişiklik Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ligde son oynadıkları Corendon Alanyaspor maçının 11’ine göre Beşiktaş derbisinde sahaya 4 değişiklikle çıktı. Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Galatasaray deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ligde son oynadıkları Corendon Alanyaspor maçının 11’ine göre değişiklik yaptı. Buruk; Sacha Boey, Eren Elmalı, Wilfried Singo ve Noa Lang’ın yerine Ismail Jakobs, Roland Sallai, Abdülkerim Bardakcı ve Mario Lemina’ya görev verdi. Abdülkerim Bardakcı ve Roland Sallai, 2 maç sonra 11’de Sarı-kırmızılılarda, Abdülkerim Bardakcı ve Roland Sallai derbiye 11’de başladı. Son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu rövanşında İtalyan ekibi Juventus karşı 11’de görev alan iki futbolcu daha sonraki lig ve kupadaki Corendon Alanyaspor müsabakalarında oynamamıştı. Bu karşılaşmalarda Abdülkerim Bardakcı dinlendirilirken, Roland Sallai ise hafif sakatlığından dolayı kadroya alınmamıştı. En son Juventus mücadelesinde kadroda bulunan fakat oynamayan Yunus Akgün de 2 maç sonra 21 kişilik kadroda yer aldı. Galatasaray’ın 11’i Sarı-kırmızılılar derbiye; Uğurcan Çakır, Roland Sallai, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Mario Lemina, Lucas Torriera, Gabriel Sara, Leroy Sane, Barış Alper Yılmaz ve Victor Osimhen 11’i ile başladı. Yedeklerde ise Günay Güvenç, Eren Elmalı, Kaan Ayhan, Wilfried Singo, Sacha Boey, İlkay Gündoğan, Renato Nhaga, Noa Lang, Mauro Icardi ve Yunus Akgün bekledi. Galatasaray yönetimi, deplasmana gelen sarı-kırmızılı taraftarlara iftar verirken, ayrıca atkı dağıttı. Yaklaşık 2 bin Galatasaray taraftarı derbide Galatasaray taraftarı, derbide takımını yalnız bırakmadı. Taksim Gezi Parkı’nda toplanan sarı-kırmızılı taraftarlar, üst arama ve bilet kontrolünün ardından stadyuma giriş yaptı. Deplasman tribününde yaklaşık 2 bin sarı-kırmızılı taraftarlar yer aldı. Galatasaraylı taraftarlar, derbi öncesinde yaptıkları tezahüratlarla futbolcuları maça hazırladı. Öte yandan sarı-kırmızılı futbolcular, ısınmaya üzerinde 8 Mart Kadınlar Günü için özel yapılan tişörtlerle çıktı.
Balıkesir Başkan Akın’dan Kadınlar Günü mesajı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, yayımladığı mesajla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Toplumların gelişmişlik düzeyinin, kadınların hayatın her alanında ne kadar güçlü ve eşit şekilde yer aldığıyla ölçüldüğünü vurgulayan Başkan Akın, devamında şu ifadelere yer verdi: "Kadınların emeği, fedakârlığı ve kararlılığı; aileden ekonomiye, eğitimden yerel yönetime kadar hayatın her alanına değer katmaktadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü; kadınların hak, eşitlik ve adalet mücadelesini hatırlamak, onların toplumdaki yerini güçlendirmek ve daha adil bir gelecek için sorumluluğumuzu bir kez daha vurgulamak açısından büyük anlam taşımaktadır. Bu simge gün sadece bir çiçekle geçiştirilemeyecek kadar büyük önem taşıyor. Maalesef son zamanlarda vicdan sahibi herkesi derinden yaralayan kadına karşı şiddet ve istismar suçlarının sona ermesi için sadece devletimiz değil, toplumun tüm kesimleri sorumluluk üstlenmeli ve kamuoyu buna göre şekillendirilmelidir. Kadınlar vardır, buradadır, onları görmezden gelip bir kenara atmanın hiç kimseye ve hiçbir topluma yararı olmaz. Beşikteki bebeğini bırakıp cepheye mermi taşıyan Türk kadını, Cumhuriyet ağacı büyütülürken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde toplum katmanlarının üzerinde öncü rol oynayan, seçen ve seçilen Türk kadını, bugün bilimsel, sportif ve sanatsal anlamda ülkemizi dünyaya tanıtan Türk kadını vardır. Onu görmek herkesin karına, herkesin yararınadır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel hayatta daha güçlü yer alması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Kadınların üretimde, yönetimde ve karar alma mekanizmalarında daha fazla yer aldığı bir Balıkesir için projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Hayatın her alanında emek veren, üreten, büyüten ve geleceğimizi şekillendiren tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten kutluyor; eşit, adil ve umut dolu bir gelecek diliyorum."