SPOR - 16 Ağustos 2025 Cumartesi 22:48

Selçuk İnan: "Takımın reaksiyonu mutlu etse de skor üzüyor"

A
A
A
Selçuk İnan: "Takımın reaksiyonu mutlu etse de skor üzüyor"

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, 1-0’lık Samsunspor mağlubiyetinin ardından, "Takımın reaksiyonu bizi memnun etse de skor olarak üzüyor. Fenerbahçe maçından da hiçbir şekilde korkmuyoruz. Gidip mücadele edeceğiz" dedi.


Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında Kocaelispor, Samsunspor’u konuk etti. İlk yarı 10 kişi kaldığı maçtan 1-0 mağlup ayrılan Kocaelispor’un teknik direktörü Selçuk İnan karşılaşmanın ardından basın toplantısında oyunu değerlendirdi. Genç teknik adam maçla ilgili olarak, "Sözlerime nasıl başlasam bilmiyorum. Çok üzgünüm. Hakemle ilgili sorularınız olacaktır, ilk sözlerimi onunla ilgili söylemek istiyorum. Kısa olacak. Onun iyi niyetli olmadığını daha önce söylemiştim, söylediklerimin arkasındayım. Maçla ilgili; geçen haftadan beri 2 maç, 2 aynı skor, 2 iyi mücadele. Oyuncularımız özellikle bugünkü maçta 50 dakikadan fazla 10 kişi oynamasına rağmen mücadeleyi hiç bırakmadılar. Pozisyonlara girdik, direkten dönen toplarımız vardı. Her şeyi sahaya yansıtmaya çalıştılar. Emeklerinin karşılığını alamadıkları için onlar adına çok üzgünüm. Lig zor, biliyoruz. Ama bunun altından hep beraber inşallah kalkacağız" dedi.



"Takımın reaksiyonu bizi memnun etse de, skor olarak üzüyor"


Takımın ne zaman kazanma alışkanlığına geçeceğine dair soruya Selçuk İnan, "Bu zamanda oyun dışında yaşanan şeyler dışında konuşulacak en önemli konu bu. Hepimizin bilmesi gerekiyor; Kocaelispor çok büyük camia. Bunu bilerek geldim. Hedeflerimiz var ki göreceksiniz; çok önemli işler başaracak bu takım ve camia, yürekten inanıyorum. Zor fikstürle başlıyoruz ama oyun olarak bu kağıt üzerinde zor görünen fikstürün karşılığını bu kadar eksiğimize rağmen alıyoruz. Eksiğimiz; evet var. Orta saha ve stoperde eksiğimiz var. Çok önemli oyuncumuzu kaybettik. Mateusz’u kaybetmek kaybettiğimiz maçlar kadar beni üzdü. Bu, 2 maçtan daha da önemli bir kayıptı benim için. Zaten sıkıntılarımız var. Harcama limitleri var, limitleri aşamıyoruz. Tabii ki gelenler ve gidenler olacak. Çünkü mutlaka birkaç takviyeyle takımımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Hepimizin hemfikir olduğu konu bu. Gerçekleşmesi süreç istiyor. Bu süreyi ne kadar kısaya indirgersek istediğimiz oyunu, her maçı kazanmak için sahaya çıkan takımı daha rahat sahaya süreriz. Bunun dışında takımın bize verdiği reaksiyon bizi memnun etse de skor olarak bizi biraz üzüyor" diye konuştu.



"Fenerbahçe maçından hiçbir korkumuz yok"


Önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe maçından çekinmediklerini ifade eden Selçuk İnan, sözlerine şöyle devam etti:


"Kent hiçbir korku yaşamasın. Sahaya 11 kişi çıkıyorsak bizim için yeterli. Evet, eksikler beni düşündürüyor. Ama hayatım hep zorluklarla geçti ve yolun sonunda başaran oldum. Bu camiayla beraber bunu fazlasıyla gerçekleştireceğim; transfer olsa da, olmasa da. Olursa süreci hızlandırır daha önemli takım haline gelebiliriz. Olmasa da; ben bunları bilerek geldim. Hepimize görev düşüyor. Oyuncularımıza sahip çıkmamız lazım, hepsi bizim oyuncumuz. Yeşil-Siyah kim giyiyorsa; öncesinde bakmaksızın onları desteklemek lazım. İsim isim hayatım boyunca bakmadım, mevkisel baktım. Bütün oyuncularım benim için bir. En hazır kimse onu koymaya çalışıyorum. İnsanlar dışarda yeterliliklerini konuşabilir. Ama benim alanım değil. Kimden faydalanacağımı düşünürsem onları sahaya sürüyorum. Zor maç bizi bekliyor, Fenerbahçe maçı. Samsunspor çok güçlü takım. Özellikle kaptıkları toptan sonra defans arkasına yaptıkları koşular çok tehlikeli, birçok takıma çok büyük sıkıntı yarattılar. Kenar ortaları dışında, çok pozisyon vermeden maçı bitirdik. Ama bir korner ve biraz da talihsizlik. Bir golle maçı kaybettik. Oyuncularım da ellerinden gelen mücadeleyi gösterdi. Fenerbahçe maçı bundan da zor olacak. Hiçbir korkumuz yok. Gidip mücadele edeceğiz. İnşallah oradan da puan ve puanlar alacağız."



"Petkovic bütün pozisyonlarımızda var, elbet skor olarak bize de dönecek"


Oyuncu performanslarıyla ilgili yöneltilen soruları da yanıtlayan genç teknik adam, "Bruno Petkoviç önemli bir oyuncu. İlk 2 maçta skor katkısı sağlayamadı. İstediği performansı sergileyemedi ama bütün pozisyonlarımızda var. Elbet bir gün skor olarak bize dönecek ve bizi sevindirecek. Buna eminim. Ona güveniyorum. Bir hamle oyuncusu daha, bir 9 numara daha tabii ki isterim. Ama şartlar çok kolay değil. Belki sonlara doğru fırsat olabilir. Limitle ilgili açılma ya da sapma payı izni verilirse düşünebiliriz ama şu an önceliğimiz maalesef ki ön tarafa değil" şeklinde konuştu.



"Karol fiziksel olarak hazır değil. Fenerbahçe maçına yetişmeyecek"


Yeşil-siyahlıların yeni transferi Karol Linetty’nin Fenerbahçe maçına yetişemeyeceğini de belirten Selçuk İnan, "Karol hazır değil. Sözleşmesi bitmişti, evinden geldi. Fiziksel olarak oyuncuyu hazırlamak kolay değil. İhtiyacınız olduğu anda oynatalım derseniz, sezonun geri kalanında önemli bölümünde kaybedebilirsiniz. Oyuncu geldi ve insanlar ne zaman oynayacak diye düşünebilir ama hazırlanması kolay değil. 3.günü daha. Büyük tehlike, henüz hazır değil. O yüzden kadroya alamadık. Fenerbahçe maçına yetişmeyebilir. Işık görürsek, hazır hissederse değerlendireceğiz. Şu anki düşüncemde; fiziksel olarak hazır olmayacaktır. 7-8 günde bu kadar zorluk derecesi yüksek maçta onu oynatmak kolay olmayacak" diyerek sözlerini tamamladı.



Selçuk İnan: "Takımın reaksiyonu mutlu etse de skor üzüyor"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 1 - Gençlerbirliği: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Konyaspor, sahasında karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 1-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 65. dakikada Deniz Türüç’ün sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içerisinde topla buluşan Berkan Kutlu’nun kafa vuruşunda kaleci Velho topu kornere çeldi. 67. dakikada sol kanatta topla buluşan Berkan Kutlu topu ceza sahası dışındaki Enis Bardhi’ye gönderdi. Enis Bardhi’nin şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti. 73. dakikada sol kanatta topla buluşan Enis Bardhi topu Berkan Kutlu’ya gönderdi. Berkan’ın pasında topu tekrar alan Enis Bardhi topla birlikte ceza sahasına girdi. Bardhi’nin şutunda kaleci Velho meşin yuvarlağı kornere çeldi. 86. dakikada Enis Bardhi’nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Muleka kafayla topu ağlara gönderdi. 1-0 Hakemler: Ali Yılmaz, Mehmet Kısal, Mustafa Savranlar Konyaspor: Bahadır Güngördü, Andzouana, Nagalo, Adil Demirbağ, Berkan Kutlu, Jevtovic (Tunahan Taşçı dk. 84), Melih İbrahimoğlu, Deniz Türüç (Morten Bjorlo dk. 67), Enis Bardhi (Bazoer dk. 90+1), Muleka, Kramer (Olaigbe dk.67) Yedekler: Deniz Ertaş, Yasir Subaşı, Diogo Gonçalves, Jo Jin-Ho, Svendsen, Arif Boşluk, Teknik Direktör: İlhan Palut Gençlerbirliği: Ricardo Velho, Pedro Pereira, Dimitrios Goutas, Zan Zuzek, Thalisson, Tom Dele-Bashiru, Traore (Oğulcan Ülgün dk. 70), Franco Tongya (Verasonovic dk. 87), Göktan Gürpüz (Samed Onur dk. 57), Metehan Mimaroğlu (Cihan Çanak dk. 57), Mbaye Niang (Onyekuru dk. 87) Yedekler: Erhan Erentürk, Furkan Özcan, Matej Hanousek, Ensar Kemaloğlu, Fıratcan Üzüm Teknik Direktör: Volkan Demirel Gol: Muleka (dk. 86) (Konyaspor) Sarı kartlar: Jevtovic, Deniz Türüç (Konyaspor), Mbaye Niang (Gençlerbirliği)
Kayseri Alkolmetreyi üflemeyi reddeden sürücüye 150 bin TL para cezası Kayseri’de polis ekipleri tarafından 12-18 Mart tarihleri arasından trafik denetimi yapıldı. Alkolmetreyi üflemeyi reddeden bir sürücüye 150 bin TL idari para cezası uygulanarak, sürücü belgesine 5 yıl süreyle el konuldu. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde abartı egzoz, drift, makas atma, yüksek ses müzik gibi kamu huzurunu bozan araçlara yönelik 12-18 Mart tarihleri arasında denetim yapıldı. Ekipler tarafından yapılan denetimlerde, 9 ‘modifiyeli araca’ toplamda 45 bin TL para cezası yazılırken, araçlar uygun hale getirilinceye kadar trafikten men edildi. 4 araca ‘abartı egzoz araç kullanmak’ suçundan 64 bin TL para cezası yazılırken, araçlar 30 gün süreyle trafikten men edildi. 55 ehliyetsiz sürücüye ‘sürücü belgesiz araç kullanmak’ suçundan toplamda 2 milyon 200 bin TL idari para cezası uygulanırken, 27 sürücüye ‘sürücü belgesi geri alındığı halde araç kullanmak’ suçundan toplamda 5 milyon 400 bin TL idari para cezası uygulandı. 2 sürücüye ‘makas atma’ suçundan toplamda 180 bin TL, 1 sürücüye ise ‘drif atma’ suçundan 140 bin TL para cezası yazıldı. Öte yandan, kırmızı ışık ihlali yapan 383 sürücüye 1 milyon 915 bin TL idari para cezası uygulandı. 8 sürücüye ‘alkollü araç kullanmak’ suçundan toplamda 200 bin TL, alkolmetreyi üflemeyi reddeden bir sürücüye ise 150 bin TL idari para cezası uygulanarak, ehliyetine 5 yıl süreyle el konuldu.
İstanbul Orkun Kökçü gollerine devam ediyor Beşiktaş’ın milli futbolcusu Orkun Kökçü, geçtiğimiz hafta deplasmanda oynanan Gençlerbirliği maçının ardından Kasımpaşa mücadelesinde de ağları sarsmayı başardı. Orkun, ayrıca Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda son 11 karşılaşmanın 9’unda gol katkısı sağladı. Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Beşiktaş, sahasında Kasımpaşa’yı 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlıların golleri 11. dakikada Oh ve 45+2. dakikada Orkun Kökçü’den geldi. Geçtiğimiz hafta deplasmanda 2-0 kazanılan Gençlerbirliği müsabakasında güzel bir frikik golü kaydeden Orkun, Kasımpaşa karşısında da yine takımının ikinci golünü kaydetti. Ligde 23 karşılaşmada 6 gol ve 8 asiste ulaşan milli futbolcunun Türkiye Kupası’nda da 4 maçta 1 golü bulunuyor. Son 11 maçın 9’unda gol katkısı Orkun Kökçü, ayrıca lig ve kupada son 11 karşılaşmanın 9’unda gol katkısı sağladı. 25 yaşındaki futbolcu, sırasıyla Kayserispor maçında 1 asist, Eyüpspor mücadelesinde 1 gol, Konyaspor müsabakasında 1 gol, 1 asist, Ziraat Türkiye Kupası’nda Kocaelispor maçında 1 gol, Alanyaspor ve Başakşehir karşılaşmalarında 1’er gol, Göztepe maçında 2 asist, Gençlerbirliği mücadelesinde 1 gol ve son olarak da Kasımpaşa karşısında 1 gol ve 1 asiste imza attı. Orkun, bu süreçte ligdeki Kocaelispor maçında sarı kart cezalısıyken, 1-0 kaybedilen Galatasaray karşılaşmasını da boş geçmişti.