- 28 Haziran 2018 Perşembe 16:41

AKINROBOTICS’in yüzde yüz yerli robotları Mini ADA ve ADA GH6, 3. havaalanında görev alacak en güçlü aday

A
A
A
AKINROBOTICS’in yüzde yüz yerli robotları Mini ADA ve ADA GH6, 3. havaalanında görev alacak en güçlü aday

AKINROBOTICS’in yüzde yüz yerli robotları Mini ADA ve ADA GH6, 3.

AKINROBOTICS’in yüzde yüz yerli robotları Mini ADA ve ADA GH6, 3. havalimanında kullanılacak insansı robot sunumuna damga vurdu.


3. havalimanı, yaklaşık 200 milyon yolcuya hizmet sunacak, dünyanın en yüksek yolcu kapasiteli havalimanı olma yolunda ilerliyor. 29 Ekim tarihinde açılması planlanan 3. havalimanında görev alacak insansı robotlar için yapılan sunum ve değerlendirme toplantısına yüzde 100 yerli AKINROBOTICS üretimi Mini ADA ve ADA GH6 damga vurdu. 27 Haziran tarihinde İstanbul 3. havalimanında yapılan Çin, Rus ve Türk yapımı robotların sunum yaptığı değerlendirme toplantısında, AKINROBOTICS üretimi Mini ADA kabiliyetleriyle rakiplerini geride bırakırken, 3. havalimanı yetkililerin bir kez daha takdirini kazandı. Yapılan toplantıda yabancı menşeli rakiplerine fark atan milli robot Mini ADA, 3. havalimanında görev alacak en güçlü aday olduğunu bir kez daha kanıtladı. İGA yetkileri Mini ADA ve ADA GH6 robotlarının, sahip olduğu özellikleriyle yurt dışı menşeli rakiplerinden daha önde olduğunu ayrıca yerli olmasının da tercih sebebi olduğunu belirterek, AKINROBOTICS’in yüksek teknolojisini beğendiklerini ve desteklediklerini ifade etti.


AKINROBOTICS Fabrikası, 23 yıldır Konya’da yazılım üzerine faaliyet gösteren AKINSOFT’un yan kuruluşudur. 9 yıldır robotik teknolojiler üzerine çalışmalar yürüten AKINROBOTICS, yüksek teknolojisini geliştirmiş, dünyada yalın üretim hattına sahip seri üretim yapan tek fabrikadır. Geç olmadan milli teknolojinin geldiği noktayı tüm dünya ile paylaşma gayesinde olan AKINROBOTICS, Türkiye’de hatta Anadolu’da yüksek teknolojilerin üretilebildiğini tüm dünyaya ispat etmektedir.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’da polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı Muğla’nın Bodrum ilçesinde kendisini yakalamak isteyen polisi sürükleyerek yaralayan motosiklet sürücüsü, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bodrum’da özellikle ana arterlerde sürat yaparak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren, plakasız ve abart egzozlu motosikletlere yönelik polis ekipleri sivil denetim başlattı. Denetimler kapsamında dün gece Konacık Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan bir akaryakıt istasyonunda, trafiğe çıkarak çevreyi rahatsız eden 2 motosikletli sivil trafik ekiplerince durdurulmak istendi. Kaçmaya çalışan sürücülerin motosikletlerini tutan polisler, bu sırada sürüklenerek hafif şekilde yaralandı. Olayın ardından yakalanan 2 sürücü gözaltına alındı. Sürücülere; "açılır kapanır plaka düzeneği kullanmak, plakasız motosikletle trafiğe çıkmak, abart egzoz kullanmak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçları başta olmak üzere çeşitli maddelerden işlem yapıldı. Şahıslara toplam 78 bin 945 TL idari para cezası uygulanırken, motosikletler trafikten men edilerek çekici yardımıyla otoparka çekildi. Motosikletiyle polisi sürükleyip yaraladığı iddia edilen sürücü, bugün adliyeye sevk edildi. Sürücü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Trafik güvenliğini tehlikeye atan, çevreyi rahatsız eden ve yasa dışı donanımlarla trafiğe çıkan motosikletlere yönelik denetimlerin aralıksız süreceği bildirildi.