KÜLTÜR SANAT - 21 Kasım 2023 Salı 13:00

Sille Subaşı Hamamı’nın restorasyonu tamamlandı

A
A
A
Sille Subaşı Hamamı’nın restorasyonu tamamlandı

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarihi ve kültürel mirasa sahip Sille Subaşı Hamanı’nda aslına uygun olarak yürütülen restorasyon çalışmalarını tamamladı.


Selçuklu Belediyesi Konya’nın turizm destinasyonunda önemli bir yeri olan Sille Mahallesi’ni restorasyonlar, cephe iyileştirmeleri ve sokak sağlıklaştırması gibi çalışmalarla önemli bir cazibe merkezi haline getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda tarihi ve kültürel mirasa sahip Sille Subaşı Hamamı’nda aslına uygun olarak yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da, Selçuklu Belediyesi ve Konya Mimarlar Odası arasında yapılan işbirliği protokolü ile Türkiye’nin ilk Mimarlık Müzesine dönüştürülecek Sille Subaşı Hamamı’nda incelemelerde bulundu. Restorasyonu tamamlanan yapı hem müze hem de butik bir işletmeye dönüştürülerek turizme kazandırılacak. Mimarlık müzesi mesleğini icra edecekler için de esin kaynağı olacak. Bin 250 metrekare arsa alanı bulunan hamamda; müze alanı, hediyelik eşya dükkanı, kafeterya, mutfak, avlu-teras, depo ve diğer kullanım alanları yer alacak.



“Tarihi bir eseri gelecek nesillere miras olarak bırakıyoruz”


Selçuklu Belediyesi’nin 5000 yıllık tarihi mirası yeniden canlandırmak ve Sille’yi Türkiye’nin önemli bir turizm merkezlerinden biri haline getirmek için uzun yıllardır geniş ve kapsamlı çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Sille’de tarihi dokuyu tekrar ortaya çıkaran çalışmalara bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kapsamda Sille Subaşı Hamamı’nda restorasyon çalışmalarını tamamladık. Sille, Subaşı Hamamı Sille’de geçmişten günümüze kadar ulaşabilmiş 2 hamamdan biri. Hamam restorasyondan önce metruk bir vaziyette idi. Aslına uygun olarak yaptığımız restorasyon çalışmaları ile hamamı yenileyerek gelecek nesillere miras olarak bırakıyoruz. Sille Subaşı Hamamı Mimarlar Odası ile imzaladığımız örnek işbirliği protokolü ile yine bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’nin ilk Mimarlık Müzesi olacak. Bu proje ile tarihi mirasa vefa kapsamında Türkiye’ye örnek bir müzeyi hayata geçirmenin gururunu yaşayacağız. Bölgeye tarihi ve kültürel anlamda değer katacak eserlerden biri olacak Sille Subaşı Hamamı’nın ülkemiz ve şehrimiz başta olmak üzere turizm ve mimarlık camiasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Sille Subaşı Hamamı’nın restorasyonu tamamlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Aziziye’nin karla mücadele timlerine gece yarısı sürprizi Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, sahada karla mücadele çalışması yürüten belediye işçilerine gece yarısı tatlı sürprizi yaptı. Başkan Akpunar, vardiya sistemiyle çalışan karla mücadele ekipleriyle sabaha karşı 03.00 sularında bir araya geldi. Yoğun kar yağışının ilçedeki araç ve yaya trafiğini aksatmaması için yoğun bir tempoyla çalışan belediye işçilerine sahada baklava ve çay ikram eden Aziziye Belediye Başkanı Akpunar, karla mücadele çalışmalarına sabahın ilk ışıklarına kadar eşlik etti. Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, belediyenin karla mücadele timlerine yaptığı gece yarısı sürprizini sosyal medya hesabından da paylaştı. Akpunar, baklava ve çay ikram ettiği işçilerle bir aradayken bulunduğu fotoğraf karelerini, şu mesajla paylaştı: "Gecenin ortasında Aziziye için çarpan ve karla mücadele için çırpınan yüreklerle beraberdik. Soğuk havanın nefesleri bile dondurduğu gecede, karı adeta alın teriyle ıslatan işçi kardeşlerimize tatlı ikram ettik ve sıcacık çaylarımızı birlikte yudumladık. Bize gece de yok, gündüz de Aziziye’miz için günün her anında sahada, karla mücadele ekiplerimizin başındayız. Haydi aslanlar! Aziziye’miz bizden hizmet bekler!" Öte yandan Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, ilçedeki karla mücadele çalışmalarının 73 cadde ve 458 sokaktan oluşan geniş bir alanı kapsadığını belirterek, "Bütün imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. Karla mücadele çalışmalarımızı ilçemizin dört bir yanında sürdürüyoruz" dedi.
Muğla Muğlaspor Parkı’nda yenileme çalışması başladı Muğla Büyükşehir Belediyesi, kent yaşamını daha konforlu ve estetik hale getirmek amacıyla yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Menteşe ilçesi Emirbeyazıt Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesinde bulunan Muğlaspor Parkı’nda yapılacak yenileme çalışmaları ile alan yeni çehresine kavuşacak. Yaklaşık 2 bin 280 metrekarelik alanı kapsayan yenileme projesi; çim alan düzenlemeleri, bitkisel peyzaj çalışmaları, sert zemin uygulamaları, motosiklet park alanları ve oturma alanlarıyla modern ve fonksiyonel bir şehir dokusu oluşturmayı hedefliyor. Proje ile bölge sakinlerinin dinlenme, spor ve sosyal alan ihtiyaçlarına yanıt verilmesi amaçlanıyor. Kent estetiğini güçlendiren ve kamusal alanların daha güvenli hale gelmesini sağlayan yenileme çalışması sayesinde vatandaşların günlük yaşamda daha rahat ve keyifli vakit geçirebileceği alanlar oluşturulacak. Başkan Aras: "Muğla’yı birlikte daha yaşanabilir bir kent haline getiriyoruz" Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, projeye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Muğla’mızın her mahallesinde vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak, sosyal ve yeşil alanları çoğaltacak projeleri hayata geçiriyoruz. Emirbeyazıt Mahallemizde başlattığımız Muğlaspor Parkı’nda yapılacak yenileme projesi ile hem kent estetiğini güçlendiriyor hem de hemşehrilerimize güvenli, konforlu ve kullanışlı alanlar sunuyoruz. Doğaya saygılı, sürdürülebilir ve insan odaklı bir şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz. Muğla’yı hep birlikte daha yaşanabilir bir kent haline getireceğiz" dedi.