ASAYİŞ - 28 Ekim 2016 Cuma 16:32

Kütahya’da vahşet

A
A
A
Kütahya’da vahşet

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesinde 5 eşek tüfekle öldürülmüş halde bulundu.
Demirbilek Mahallesi’nde oturan 5 kişiye ait 5 eşek kimliği belirsiz kişi veya kişilerce katledildi. Mahalleye yakın tarlalarda ölü olarak bulunan hayvanların gece saatlerinde vurulduğu tahmin ediliyor. Eşeklerin çeşitli yerlerinde kurşun izleri bulunurken, bazılarında ise hem kurşun hem de sırtlarında balta izi görüldü. Eşek sahipleri ve mahalleliler eşekleri tüfekle vurarak öldürenlerin bulunmasını istiyor.
Öldürülen eşeklerden birinin sahibi olan Osman Kaya, “Buradan eşeği aldım köyün içine saldım. Bugünden ötürü yarın sabahleyin gelip alıp gideyim dedim. Sabahleyin geldim her tarafta kurşun izi var. Sabah geldiğimde köşedeki üçüncü eşek daha canlıydı. Burada 3 eşek var. Bir tane de ilerde var. Diğeri de başka yerde. Bu işi kim yaptı neden yaptı bilmiyoruz. Onu ancak Allah biliyor. Bugün benim hayvanıma yapan yarın başka hayvanlara hatta insanlara da yapar. Biz bunu yapanların en kısa sürede bulunmasını istiyoruz” dedi.
Mahalle muhtarının haber verdiğini belirten Mahalle Azası İsa Orak, “Geldik baktık, vurmuşlar eşekleri, kimin vurduğunu belli değil. Bu bir katliam diyoruz. Daha önce böyle bir olaya rastlamadık. Öldürülen 5 eşek 5 kişiye ait. Belediyemize başvurduk. Eşekleri alacaklar ve gömülecekler. Bunları yapanların bulunmasını istiyoruz. Kimse çıksın ortaya, gerekenlerin yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Jandarma olayla ilgili soruşturma başlatırken, Tunçbilek Belediyesi ekipleri de telef olan eşekleri açtıkları çukura gömdü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.