YEREL HABERLER - 30 Mayıs 2017 Salı 13:18

Vali Ahmet H. Nayir: Ispartalılar Konağı da Olgunlaşma Enstitüsü bünyesine dahil edilecek

A
A
A
Vali Ahmet H. Nayir: Ispartalılar Konağı da Olgunlaşma Enstitüsü bünyesine dahil edilecek

Kütahya Valisi Ahmet H.

Kütahya Valisi Ahmet H. Nayir, Kütahya Olgunlaşma Enstitüsünün daha verimli hizmet verebilmesi için Ispartalılar’ın Konağı’nın da bu kurumu dahil edileceğini ifade etti.


Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü yıl sonu sergisinin açılış törenine katılan Vali Ahmet H. Nayir, kültürel değerlerin geleceğe aktarılmasında iş birliği içerisinde çalışılması gerektiğini söyledi. Vali Nayir, “Milletlerin sahip olduğu farklı zenginlikler var. Ekonomik zenginlikleri, teknolojik zenginlikleri, yeraltı zenginlikleri, doğal zenginlikleri var. Fakat bunların içerisinde en önemli yer tutan, kültür zenginliğidir. Tarihten süzülüp gelmiş bu topraklarda, kadim medeniyetlere ait kültürün izlerini yaşatmak hem merkezi yönetimin, hem yerel yönetimlerin, hem sivil toplum kuruluşlarının, hem de üniversitemizin ortak gayeleri arasında yer almalıdır. İçinde bulunduğumuz tarihi Germiyan Sokağı gibi bizim kültür değerlerimizi yansıtan yapıların, el işlemelerinin, el sanatlarının mutlaka muhafazası ve geleceğe aktarılması gerekmektedir. Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü bu konuda yeni açılmış olmasına rağmen önemli bir mesafe kat etti. Bizler kendi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak üzere yeni çalışmalara muhtacız” diye konuştu.


Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü’nün daha verimli hizmet vermesi için Ispartalılar Konağının da enstitü bünyesine dahil edileceğini bildiren Vali Ahmet H. Nayir, “Buradaki değerler, buradaki el sanatına verilen önem bizim tarihimize ve kültürümüze vermiş olduğumuz önem olacak. Kütahya’mızın da en önemli özelliklerini buralarda yaşatıp, gelecek nesillere aktaracağız” dedi. (EFE)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.