GENEL - 09 Kasım 2018 Cuma 12:55

Kütahya’nın vergi rekortmenleri

A
A
A
Kütahya’nın vergi rekortmenleri

Kütahya Defterdarlığı, 2017 vergilendirme dönemine ilişkin yıllık Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucu, Kütahya il genelinde en fazla vergi beyan eden ilk 100 mükellefi açıkladı.

Kütahya Defterdarlığı, 2017 vergilendirme dönemine ilişkin yıllık Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucu, Kütahya il genelinde en fazla vergi beyan eden ilk 100 mükellefi açıkladı.


Kütahya’da Kurumlar Vergisi’nde 7 milyon 202 bin 203 lira ile Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. birinci oldu.


Gelir Vergisi beyannameleri ile 224 milyon 797 bin 657 lira matrah beyan edilirken, beyan edilen bu tutar üzerinden 51 milyon 997 bin 941 lira gelir vergisi tahakkuk ettirildi.


En fazla Gelir Vergisi beyan eden mükellef listesinde ilk üç sıra adının açıklanmasını istemeyen mükelleflerden oluştu.


En çok vergi beyan eden Süleyman Zengin 476 bin 834 lira ile dördüncü sırada yer aldı.Nafi Güral, 348 bin 774 lira ile 10. sırada, Halil Sezai Erkasap 215 bin 680 lira ile 18. sırada, Ahmet Rüştü Düver 172 bin 195 lira ile 24. sırada, Sevim Güral Olgun 123 bin 770 lira 35. sırada, Esma Kıratlı 106 bin 929 lira ile 42. sırada, Mahmut Öztaş 92 bin 750 lira ile 54. sırada, Avukat Ahmet Atam 74 bin 167 lira ile 74. sırada, Gülsüm Güral 67 bin 878 lira ile 85. sırada ve Sema Güral Sürmeli 61 bin 429 lira ile 99. sırada yer aldı.


Rekortmenler listesinde ilk 100’e giren Gelir Vergisi mükelleflerinden 37’si isminin açıklanmasını istemedi.



"Kurumlar Vergisi rekortmeni Kütahya Porselen"



Kurumlar Vergisi beyan eden mükellef listesinde ilk sırada Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. yer aldı. 2017 yılı için 7 milyon 202 bin 203 lira vergi tahakkuku ile Kurumlar Vergisi rekortmeni oldu. Buna göre, Kütahya genelinde 2017 vergilendirme dönemi yıllık Kurumlar Vergisi beyanlarına ilişkin olarak 2018 yılı Nisan ayında 2 bin 323 mükellef tarafından yıllık kurumlar vergisi beyannamesi verildi.


Kurumlar Vergisi beyannameleri ile 540 milyon 596 bin 866 lira matrah beyan edilirken, beyan edilen bu tutar üzerinden 67 milyon 512 bin 760 lira kurumlar vergisi tahakkuk ettirildi.


Kütahya Porselen’in ardından Heriş Seramik ve Turizm San. A.Ş., Kütahya Şeker Fabrikası A.Ş, NG Kütahya Seramik Porselen Turizm A.Ş,NG Tasarım Otelcilik Turizm A.Ş., Kazcıoğlu Otomotiv San. A.Ş., Güral Porselen Turizm ve Vitrifiye San A.Ş., Kütahya Baştaş Beton Par. San. A.Ş. ve Kros Otomotiv San. A.Ş. sıralamada yer aldı.


Listedeki 10 kuruluşun geçen yıl 1 milyon liranın üzerinde kurumlar vergisi ödediği anlaşılırken, ilk 100’deki en düşük vergi tutarı 85 bin 326 lira oldu. Rekortmenler listesinde ilk 100’e giren kurum ve şirketlerden 20’si ise, isminin açıklanmasını istemedi.(EFE)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te “Tarla Günü” etkinliği Devrek İlçesinde çiftçilere yönelik “Tarla Günü” etkinliği düzenlendi. Zonguldak’ın Devrek İlçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün organizasyonu ile hayata geçirilen “Tarla Günü” programında ilçe protokolü bir araya geldi. Devrek’in Dedeoğlu Köyünde düzenlenen programda Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Yenilik Yayım Projesi kapsamında Yem Bitkileri Gülü Gelemen Üçgülü’nün tarladaki temsili hasadı gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlikte konuşan Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan,” Tarla günü etkinliği düzenlememizin temel amacı çiftçiliğin ve tarımın önemini gündemde tutmak, hem de tarımdaki yeni gelişmeleri ve bakanlığımızın getirdiği yenilikleri size aktarmak amacıyla burada bir araya gelmiş bulunmaktayız. Değişen iklim koşullarına uygun verimi yüksek, kaliteli üretim hedefiyle ekim yapmaktayız. Bugün burada hep birlikte ekimi yapılan baklagil yem bitkisi olan Gelemen Üçgülü’nün biçimini ve hasadını yapacağız. Gelemen üçgülü Yenilik Yayım Projesi kapsamında Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 2020 yılında tescil edilen, tek yıllık serin iklim yem bitkisidir. Ortalama bir metreye kadar uzar yeşil ve kuru ot verimi yüksek olan bir bitkidir. Gelemen Üçgülünün avantajı erken gelişme gösterir ve değişik toprak tiplerinde yetişebilmekte, yüksek oranda tohum üretme yeteneğine sahiptir. Gelemen Üçgülü yabancı tozlaşma ile tozlanır. Bunun için bambus ve balarısı kolonileri için iyi bir nektar ve polen kaynağıdır. Tozlaşma arıların etkinliği büyük önem arz etmektedir. Dedeoğlu Köyümüzde 153 adet büyükbaş hayvan bulunmakta köyümüz bazında 2023 yılı destekleme ödemesi yapılmıştır.2022 yılı buzağı desteklemesinde 26.000 TL ödeme yapılmıştır” diye konuştu. Düzenlenen programa; Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Volkan Hızarcı’nın yanı sıra çok sayıda daire müdürleri vatandaşlar katıldı
Muş Doğaseverlerden Mehmetcan Bağları’na doğa yürüyüşü Muş’ta sosyal medya platformları aracılığıyla bir araya gelen doğaseverler, kentin ünlü Mehmetcan Bağları’na doğa yürüyüşü düzenledi. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte doğa tutkunları, şehrin doğal güzelliklerini keşfetti. Muş Kültür Sanat Spor ve Doğa Derneği tarafından Muş’un meşhur Mehmetcan Bağları’na gezi düzenlendi. Sosyal medya platformları üzerinden bir araya gelen katılımcılar, doğanın eşsiz güzelliğinin tadını çıkarırken, aynı zamanda şehrin tarihi ve kültürel değerlerini de yakından tanıma fırsatı buldu. Gezi boyunca dernek yetkilileri, katılımcılara Muş’un tarihi ve kültürel mirası hakkında bilgiler verdi. Muş Kültür Sanat Spor ve Doğa Derneği Başkanı Ufuk Bayrak, bölgenin doğal güzelliklerini koruma ve daha fazla kişiye tanıtma konusunda kararlı olduklarını dile getirerek, “Dernek olarak geçmiş yıllardan beri tarihi mekân gezileri ve doğa yürüyüşleri düzenliyoruz. Bugün de onlardan birini yapmış bulunmaktayız. Sosyal medya hesabımızdan duyuru yapıyoruz. Duyuruya iştirak eden katılımcılarla beraber Muş’un özellikle bağlarını geziyoruz. Muş’ta bulunan özellikle öğrenci ve memur kesimin Muş’u tanıması ve değerlerimizin farkına varmaları için bu gezileri düzenliyoruz. Bugün de sabah 10 gibi tarihi Ulu Cami önünde buluştuk. Oradan hareketle şu anda Mehmetcan Bağları dediğimiz bölgeye geldik. Bölgemiz gerçekten meyve ağaçlarıyla, üzüm bağlarıyla meşhur bir bölgedir” dedi.